FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Ai progresat? Afară din echipă! » O nouă decizie controversată: cum vrea Gigi Becali să-și construiască primul „11” pentru noul sezon

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat sambata, 24 iunie 2023 08:08 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 08:32

Strategia transferurilor, vânzări și achiziții, dar și cine merită să joace și să nu joace, totul e decis la FCSB de Gigi Becali. Modul în care acesta conduce însă și hotărârile pe care le ia, de cele mai multe ori, sunt extrem de controversate. 

Așa cum se întâmplă și în prezent, cu modul în care vrea să-și construiască primul „11” pentru sezonul următor. Își dorește alți titulari și sunt șanse foarte mari să dispară din postura de oameni de bază jucători care au avut randament bun și care au progresat pe parcursul sezonului trecut. 

Becali despre Chiricheș: „Doar așa va veni la noi” + ce spune despre un transfer al lui Louis Munteanu
FCSB
Becali despre Chiricheș: „Doar așa va veni la noi” + ce spune despre un transfer al lui Louis Munteanu

Un reper pentru evoluția unui fotbalist e și cota pe care o are pe site-ul de specialitate transfermarkt.de.

Și, raportat la vara trecută, din tot lotul pe care FCSB l-a rulat, doar 9 fotbaliști au azi un nivel mai ridicat decât cel din iunie 2022. 

Motivele pot fi mai multe, dar cel mai important în evaluarea unui jucător e prestația acestuia. Apoi intervin și alte lucruri: vârsta pe care o are, durata contractului cu clubul respectiv, rezultatele obținute de echipă etc.

Cota lui Andrea Compagno a explodat, dar Gigi Becali nu-l place

Cine sunt cei 9 jucători care și-au ridicat nivelul? În mare parte, exact cei pe care Becali nu-i mai dorește! În frunte cu Andrea Compagno, un atacant care a jucat bine și a marcat mult, dar pe care patronul nu-l prea place și ar dori să-l scoată din primul "11". Compagno a ajuns, dintr-un jucător mediocru în vara trecută, evaluat la numai 500.000 de euro, să fie văzut ca unul care face acum 2,5 milioane!

E cel mai mare salt din lotul roș-albaștrilor. Cordea, Edjouma și Șut au progresat și ei, datorită randamentului bun și foarte bun, însă ei vor fi rezervele lui Octavian Popescu, Alexandru Băluță și Damjan Djokovic. Mai mult, există un jucător care deși e mai valoros azi decât acum 1 an, în ciuda faptului că e trecut de 30 de ani, a fost îndepărtat din lot: stoperul Tamm. 

Estonul a jucat mult, a făcut-o bine, a fost desemnat între cei mai buni doi fundași din Liga 1, dar Becali n-a dorit să-i prelungească înțelegerea.

Cine a progresat din lotul FCSB

NUMECOTA IUNIE 2022COTA ÎN PREZENT
Compagno0,52,5
Târnovanu0,72
Cordea1,22,3
Edjouma0,81,5
Șut0,91,5
Fl. Coman33,5
Pantea0,350,65
Tamm0,60,8
Dawa0,650,75

* sumele sunt exprimate în milioane euro

Cum vrea Becali să arate primul „11”: Târnovanu - Ov. Popescu, Ngezana, Dawa, Radunovici - Olaru, Djokovic, Al. Băluță - Oct. Popescu, Miculescu (sau alt atacant), Fl. Coman. 

Cum ar arăta primul „11”, format exclusiv din jucătorii, cu cea mai bună cotă, din lotul cu care s-a terminat sezonul: Târnovanu - Sorescu, Tamm, Cristea, Radunovici - Olaru, Șut, Edjouma - Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman. 

Două din cele 3 achiziții făcute de FCSB sunt în cădere liberă

Până acum, FCSB a rezolvat 3 transferuri: Băluță, Ngezana și Djokovici. Dintre ei, doi sunt fotbaliști a căror cotă e într-o prăbușire continuă în ultima perioadă. 

50%din Top 10 cei mai valoroși fotbaliști din Liga 1 sunt de la FCSB: Olaru, Oct. Popescu, Fl. Coman, Compagno și Cordea, ceilalți 5 fiind Burcă și Manea (CFR), T. Băluță (Farul), A. Ivan (Craiova) și Dugandzic (Rapid)

Croatul care a evoluat și la CFR e aproape la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, în vreme ce Băluță are o cotă acum de peste 3 ori mai mică decât atunci când era cumpărat de Slavia Praga, în vara lui 2018. Singurul care e pe un trend ascendent e fundașul sud-african Ngezana, care a progresat fără întrerupere în ultimii 6 ani.

NUMECOTA AZICOTA ACUM 2-3 ANI
Băluță0,71,4
Djokovici0,31,6
Ngezana0,750,45

Cine a regresat cel mai mult 

NumeScădere în ultimul an (mil. euro)Situația la zi
Omrani0,75A plecat
I. Cristea0,5A plecat
Haruț0,5Rămâne în lot
V. Crețu0,35A prelungit contractul
Sorescu0,3A plecat
Nikolov0,3A plecat
A. Vlad0,25Rămâne în lot

Citește și: 

Rapid l-a prezentat pe Cîrjan! Detalii neștiute de la negocieri: „Cel mai greu transfer! Arsenal nu a vrut să ne accepte condiția”

Legenda Stelei are îndoieli după transferul lui Djokovic la FCSB: „E un semn de întrebare”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (24)
Mihai043
Mihai043  •  24 Iunie 2023, 21:16
Postat de John.Wick pe 24 Iunie 2023, 17:10

Esti așa de dăștept de ai numai replica de grădiniță "ba tu ești" ? Era bine să fi mers tu și la școală...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

John.Wick
John.Wick  •  24 Iunie 2023, 17:10
Postat de Mihai043 pe 24 Iunie 2023, 14:07

Zici că ești prost. E zici! Chiar ești.

Esti așa de dăștept de ai numai replica de grădiniță "ba tu ești" ? Era bine să fi mers tu și la școală...

Mihai043
Mihai043  •  24 Iunie 2023, 14:07
Postat de John.Wick pe 24 Iunie 2023, 09:55

Zici ca-i un artico*** si comentat de bocitoarele lor. Numa zici? :)

Zici că ești prost. E zici! Chiar ești.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează