FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a renunțat la principiul lui! FCSB, efort financiar incredibil pentru noul transfer: câștigă mai mult decât preferatul patronului

Gigi Becali a renunțat la principiul lui de la transferuri // FOTO: Imago
Gigi Becali a renunțat la principiul lui de la transferuri // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 29 iunie 2021 08:44 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 09:47

FCSB l-a prezentat oficial pe atacantul Zdenek Ondrasek, un fotbalist ceh care ar trebui să fie grozav, din moment ce achiziționarea lui a necesitat un efort financiar enorm.

Gigi Becali a abdicat de la principiul conform căruia recruta numai jucători din campionatul românesc sau trecuți prin Liga 1, fotbaliști pe care să-i fi văzut el jucând, și s-a abătut de la ideea aceasta cu niște costuri foarte mari.

FCSB l-a prezentat ieri în mod oficial pe Zdenek Ondrasek, un atacant fost la Viktoria Plzen în sezonul trecut. Cehul are 32 de ani, a bifat șapte selecții și două goluri în echipa națională și a costat foarte mult, față de nivelul economic obișnuit în campionatul nostru.

Plzen a încasat 130.000 de euro pentru transfer, iar fotbalistul va primi 20.000 de euro în fiecare lună din contractul cu FCSB, conform unor surse din Cehia. Acordul e valabil un an, ceea ce înseamnă că angajarea lui Ondrasek pentru sezonul următor îl costă pe Becali 370.000 de euro!

Nici Tănase nu câștigă cât Ondrasek la FCSB!

Cheltuiala aceasta apare tocmai într-un moment în care Gigi insista că n-ar fi dispus să mai plătească bani mulți pentru transferuri și pentru salarii. Zdenek câștigă mai mulți bani decât primește Florin Tănase, căpitanul echipei.

Tănase, cu un salariu de 17.000 de euro lunar, a solicitat să-i fie permisă plecarea, însă Becali pretinde patru sau cinci milioane de euro ca să accepte transferul și nu există deocamdată niciun club dispus să ofere atât de mult.

FCSB i-a propus lui Florin să semneze un contract nou cu un salariu de 30.000 de euro lunar, o sumă care l-ar face jucătorul cel mai bine plătit din întreg campionatul. El ar prefera să schimbe competiția și țara, după cel mai bun sezon din carieră, cu 24 de goluri în 34 de partide din Liga 1.

Ondrasek are un CV ciudat

Ondrasek a jucat în naționala Cehiei, deci nu poate fi un fotbalist slab. Istoricul său arată totuși îngrijorător. În sezonul trecut a fost la Plzen și a marcat numai șase goluri în campionat, în 31 de apariții.

A fost titular doar în 15 meciuri, ceea ce arată că Viktoria nu îl considera unul dintre oamenii de bază. Între 2019 și 2020 a evoluat în SUA, la FC Dallas. Din 2012 până în 2015 a jucat în Norvegia, la Tromso, unde a înregistrat randamentul cel mai bun, cu 47 de goluri în 110 jocuri. 

104 goluria marcat Ondrasek în campionatele în care a jucat. Cluburile pe care le-a bifat: Ceske Budejovice, Tromso, Wisla Cracovia, FC Dallas, Viktoria Plzen

Gigi Becali: „Măcar să nu sară mingea din el!"

Becali a insistat că își dorea ca echipa lui să practice un joc fin, bazat pe tehnică și pe posesie, acum s-a sucit și caută fotbaliști puternici. Pentru fundașii centrali a fixat un standard, nu mai acceptă vreun stoper mai scund de 1,90 m. Pe Ondrasek l-a achiziționat tot datorită calităților fizice:

„L-am văzut, e înalt, e puternic. Eu asta căutam. Mare tehnică nu contează dacă are, măcar să nu sară mingea din el, dar vreau jucători cu forță". Zdenek e înalt de 1,85 și jocul lui se bazează mai ales pe calitățile fizice. 

Unde va juca Ondrasek la FCSB?

Ondrasek e singurul atacant specializat din lotul FCSB-ului, și tot nu e clar dacă el ar putea să fie titular! Becali are câțiva jucători pe care îi consideră titulari incontestabili, imposibil de scos din echipă: Moruțan, Olaru, Florin Tănase, Florinel Coman, Octavian Popescu. Toți cinci sunt oameni de atac.

Echipa va mai conține un portar, patru fundași și ar trebui să mai existe și un mijlocaș defensiv, așa că formula ar deveni completă așa, fără Ondrasek. 

Cehul ar deveni util doar în momentele în care ar lipsi vreunul dintre copiii-minune ai lui Becali și FCSB l-ar folosi pe Ondrasek ca vârf în loc să joace cu Tănase ca „9 fals". 

Dintre oamenii ofensivi pe care îi preferă Gigi, câțiva chiar sunt de neînlăturat. Tănase e căpitanul echipei, Octavian Popescu e o soluție pentru respectarea regulii U21, un criteriu pentru care FCSB nu mai are soluții multe, așa cum avea în anii trecuți.

VIDEO FCSB l-a prezentat oficial pe Zdeněk Ondrášek

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Curtea de Apel a decis! Ce se întâmplă cu palmaresul Stelei » GSP a obținut clarificări

Atenție, FCSB: Ondrasek e Buziuc de Cehia! Cifre mediocre pentru cehul cumpărat de Becali

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
contrabas3
contrabas3  •  29 Iunie 2021, 22:54

Zdenek vorbește surprinzător de bine engleza! Welcome dude & good luck!

siriussirius
siriussirius  •  29 Iunie 2021, 15:57

Daca faci sacrificii macar fa-le cu cap sa fie utile macar sa dea goluri poate asta l-a nimerit ???!!!

gazistu
gazistu  •  29 Iunie 2021, 12:41

in sfarsit aduce barbate la echipa, pana acum numa copii, petarde din ligile inferioare.. gen Enceanu, Chitosca sau morutan, cu care voia sa castige campionatul, si sa intre in Ch L

Vezi toate comentariile (9)
Comentează