FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tactică și oi » Discuția purtată de Gigi Becali cu Florin Tănase, „noul director sportiv” de la FCSB: „De ce nu ai spus așa?”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 14:49

Florin Tănase, 24 de ani, în competiția pentru un loc de titular, are un avantaj față de ceilalți jucători din atac: e fotbalistul-amic al lui Gigi Becali, care tocmai l-a delegat să negocieze pentru achiziționarea lui Ionuț Vână de la Viitorul.

Ce face Gigi dacă nu are fundaș stânga? Cumpără un mijlocaș central! Becali l-a ofertat pe Ionuț Vână, de la Viitorul, un mijlocaș-inter în sistemul cu trei mijlocași al lui Hagi. Negocierile nu sunt purtate în modul clasic, între patroni sau alți oficiali ai cluburilor. Florin Tănase e emisarul FCSB! Cum s-a ajuns la delegarea lui „Tase”?

Tactică și oi

Atacantul a comentat după amicalul cu Mioveni, din urmă cu trei zile, despre situația echipei.

„Cât crezi că va rezista sistemul 4-3-3?”, l-a întrebat reporterul.

O aluzie la anunțul pe care-l făcuse Becali: „Dacă nu-mi place jocul în primele meciuri, schimb tactica iar, revenim la 4-2-3-1, care e cel mai simplu sistem”. Tănase a râs când a auzit întrebarea și a zis doar „Sper să reziste cât mai mult strategia asta”. 

Patronul l-a sunat și avut un dialog cu Tănase.

- De ce ai râs când te-au întrebat despre tactică?
- Păi, anul trecut ne-am antrenat în 4-3-3 toată vara, iar când a început campionatul ați zis «Revenim la oile noastre, la 4-2-3-1!».

-Bravo! De ce n-ai spus și tu acum «Revenim la oile noastre?»
- V-ați fi supărat dacă aș fi vorbit despre oi!
- Nu! Așa trebuia să spui! Nu merge sistemul ăsta, revenim la oile noastre!

Îl schimbă cu Steliano

Discuția legată de oi și sisteme nu s-a oprit. Becali a povestit la DigiSport că l-a folosit pe Tănase ca pe un director sportiv neoficial: „I-am zis să-l sune pe Hagi și să-l convingă să ni-l dea pe Vână”. „Îl sun pe Ianis, că dacă-i spun asta lui Hagi se ia de mine «Ce e, Tase, te-ai făcut impresar?»”, mi-a zis Tănase.

Apelul la Ianis nu a rezolvat transferul, negocierile vor continua în zilele următoare. Vână are 24 de ani și ar fi transferabil, fiindcă e printre cei mai vechi de la Viitorul.

„Regele„ are pregătite și soluțiile pentru înlocuirea lui: Steliano Filip și Najib Ammari, ambii luați de la Călărași, sunt „numere 8”, adică mijlocași pentru ambele faze, ca și Vână. Pe Filip, fundaș stânga în trecut la Dinamo, Hagi îl consideră potrivit ca mijlocaș. 

10 goluri a marcat Tănase, în 34 de meciuri în sezonul trecut

30de meciuri a jucat Vână pentru Viitorul în sezonul trecut. A marcat doar două goluri. El a petrecut un sezon la centrul de tineret de la AS Roma, în 2013, și a mai fost împrumutat în 2016 la Călărași; în rest, a jucat doar pentru Viitorul

Citește și:

Stelistul cu 300 de meciuri îl atacă grosolan pe Becali: „Ciobanul i-a păcălit pe toți!” » Odă pentru Talpan: „Să-i facem statuie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
aress123
aress123  •  07 Iulie 2019, 23:13
Postat de samertx pe 07 Iulie 2019, 16:02

Măi, ghiocelule, sunt în week-end. :))

Da...si vineri a fost zi scurta, joi aproape la fel...si tot asa. La tine e weekend in fiecare zi. Cum pana mea se intampla ca pe articolele despre dinamo sa comenteze 2...3 rataciti, iar in rest sute de comentarii, evident pe articolele unde se vorbeste despre FCSB. Cum vedeti FCSB sau becali, apareti ca mustele la dosul calului, majoritatea suporteri cu sigla aia cu doi soricei...

comedy.central
comedy.central  •  07 Iulie 2019, 18:02

Iar cumpara de la Hagi?? Pai nu avea ciobanul academie ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

loko1
loko1  •  07 Iulie 2019, 16:58
Postat de samertx pe 07 Iulie 2019, 16:17

n-are cum o face, lovitura este prea dură. :)) Îmi era simpatic tipul, lupta pentru o cauză pierdută, eu îi respect pe ăștia ce luptă în derizoriu. :))

Stați puțin că nu joacă nimeni în Europa !Astea sunt calificări.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează