FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, măsuri fără precedent: „Ce să aștept? Toți jucătorii semnează azi documentele!”

Gigi Becali, patronul FCSB din 2003
Gigi Becali, patronul FCSB din 2003

Articol de GSP - Publicat joi, 26 martie 2020 08:47

Gigi Becali, 61 de ani, finanțatorul FCSB, a declarat că va reduce cu 50% salariile jucătorilor săi, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit activitățile sportive.

„Am discutat cu căpitanul de echipă, iar el a vorbit pe grupul lor cu băieții. Ulterior, am fost informat că toți jucătorii au acceptat micșorarea contractelor cu 50%. Băieții au fost de mare caracter, iar eu îi asigur că nu vor rămâne mereu cu aceste contracte”, a declarat Becali pentru Prosport.

Cine și cu cât plătește jucătorii pe perioada coronavirusului? Tot fotbalul european cere ajutorul guvernelor, în România nu există nicio negociere!

FCSB reduce salariile jucătorilor cu 50%

Becali a mai afirmat că nu poate achita salarii foarte mari în această perioadă de incertitudine, când toate competițiile fotbalistice au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată.

„Nu îmi dă mie nimeni bani ca să plătesc salarii de 15.000 sau 20.000 de euro pe lună, când noi nu știm ce o să se mai întâmple cu acest campionat. Se poate relua peste o lună, două, trei sau o să se înghețe campionatul, iar atunci la revedere.  

Când o să ne revenim financiar după această criză, ei își vor primi salariile așa cum le aveau până acum. Vali Argăseală și cu oamenii din club lucrează acum la acte, iar joi (n.r. azi), băieții se vor duce la bază să semneze documentele! Vor avea la ei și acte ca să le prezinte autorităților dacă vor fi opriți în trafic pentru control. Niciun jucător nu va merge ilegal pe stradă”, a spus acesta.

Dinamo are aceeași idee

Dinamo are un plan asemănător: scăderea tuturor veniturilor la jumătate. Spre deosebire de rivalii lor roș-albaștri, „câinii" au oricum salarii mici, raportate la nivelul existent în prima ligă. Robert Moldoveanu, un atacant cu 22 de prezențe în acest sezon, are 2.500 de euro net lunar. Ar rămâne cu 1.250 de euro după ajustarea la care s-a gândit clubul.

Doar că și Dinamo, și FCSB fac un plan care depinde de jucători, de negocieri cu ei. Legal, nu au niciun mijloc clar pentru modificarea contractelor. Cluburile sunt însă disperate și nu trec la negocieri pentru reduceri salariale, își amenință angajații în media.

„Eu nu stau să ascult după unul și după altul care tot îmi dau sfaturi pe la televizor. Că să nu micșorez, că să mai aștept, dar ce să mai aștept? Să se aleagă praful?” - Gigi Becali, finanțator FCSB

VIDEO / Victor Ciutacu, derapaj la adresa lui Becali: „Poate îți traduce unul dintre sclaveții tăi”

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Lovitură pentru FCSB! Gigi Becali a pierdut definitiv procesul la FIFA » Cât trebuie să plătească + ce riscă dacă refuză

FCSB. Gigi Becali, țeapă cu Moruțan, Coman și Man?! Avertisment direct de la Anamaria Prodan: „Vânzările nu vor mai fi la fel după coronavirus”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
florar
florar  •  26 Martie 2020, 16:30
Postat de gikiewicz93500 pe 26 Martie 2020, 16:09

da ce ba, pe tine te cheama florar? te-a defectat clorofila de tot garofel.

Eu nu dau lectii de morala pe aici????Intelegi duferenta???

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  26 Martie 2020, 16:09
Postat de florar pe 26 Martie 2020, 15:59

Daca erai asa de moral cum te pretinzi ai fi folosit un ton civilizat in discutiile avute si mai ales iti foloseai numele tau ca de...cine mai este ca tine si de ce sa nu te afle o tara intreaga ....?

da ce ba, pe tine te cheama florar? te-a defectat clorofila de tot garofel.

florar
florar  •  26 Martie 2020, 15:59
Postat de gikiewicz93500 pe 26 Martie 2020, 14:48

ti s-a urcat polenul la cap ori ai papadii pe creier daca ai ajuns sa afirmi ca pentru un individ merele sunt acre daca nu e infractor dovedit ca gigi.ba prostule, un neica in drum, indiferent cat are in cont e un puscarias, un ras al societatii anormalule, a fi detitnut e o pedeapsa nu un premiu dar la cat de 1d1ot esti ce pretentii sa am. auzi la el ,, Nu faci că Becali pentru că ești nimeni în drum sau pentru că ai principii morale???" doar un stricat la cap poate intreba asa ceva. si da ba am principii morale si nu-mi place sa fiu de rasul lumii si aratat cu degetul pe strada si sa mi se spuna puscarias si poate iti intra in tuberculul ala pe care-l ai in dopul ala al gatului. si inca ceva: abtine-te in a-mi mai scrie ceva daca nu scrii ceva pertinent ca la ineptii l-ai ajuns pe randoom.

Daca erai asa de moral cum te pretinzi ai fi folosit un ton civilizat in discutiile avute si mai ales iti foloseai numele tau ca de...cine mai este ca tine si de ce sa nu te afle o tara intreaga ....?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează