FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Gigi Becali, MM Stoica şi Lăcătuş acţionează separat » Vorbesc limbi diferite

Articol de - Publicat miercuri, 29 decembrie 2010 00:00

Ioan Becali a spus public ceea ce în Ghencea mocneşte de ceva vreme: patronul, managerul şi antrenorul nu sînt pe aceeaşi lungime de undă

Steaua are antrenor bătut în cuie pentru returul lui 2011. Acelaşi lucru e valabil şi pentru postul de manager general. Cu toate acestea, tripleta Lăcătuş - MM Stoica - Gigi Becali nu se înţelege de minune.

Cel care a spus-o oficial a fost Ioan Becali. "La Steaua va fi bine dacă MM, Lăcătuş şi Gigi vor avea o colaborare, nu cum e acum. Dacă primii doi nu se vor consulta cu Gigi, atunci se vor auzi 3 voci, fiecare pe limba ei, şi o să iasă o melodie ruginită", a spus Ioan Becali. Ce poate fi descifrat în spatele spuselor lui Giovanni? Cîteva evenimente, petrecute în ultima lună, care demonstrează că axa MM - Lăcătuş - Gigi nu e foarte solidă.

1. Război declarativ MM - Lăcătuş
Primul lucru care a fisurat puntea de legătură dintre cei 3 a fost schimbul dur de replici, de la distanţă, dintre Lăcătuş şi MM. Primul a spus că "încă mai cred în titlu". MM a replicat: "Cine vorbeşte de titlu n-are bun-simţ".

2. Fiecare cu lista lui de transferuri
Al doilea lucru care i-a împărţit pe cei trei a fost pregătirea campaniei de achiziţii. Fiecare a venit cu cîte o listă, numele fiind complet altele. Gigi Becali i-a propus pe Găman, Costea şi Moraes, MM i-a vrut pe Maftei şi pe Dică, dar şi pe tinerii Matei şi Dorinel Popa, în timp ce Lăcătuş l-a cerut pe Wesley, dar nu l-a primit.

3. Cine a decis schimbarea sistemului: MM sau Lăcătuş?
Un alt punct care ridică mari semne de întrebare în privinţa responsabilităţilor pe care le au cei 3 în Ghencea e cine a decis schimbarea sistemului de joc. Lăcătuş, pînă să vină MM în club, nici măcar n-a făcut vreo aluzie la faptul că ar avea de gînd să modifice modulul tactic. După instalarea lui MM, cel care tot spunea, în postura de analist la DigiSport, că "Steaua trebuie să joace 4-3-3", Gigi Becali a anunţat public: "Din iarnă vom schimba stilul, vom evolua 4-3-3".

4. Lăcă pro-Kapetanos, ceilalţi contra
Şi în privinţa "problemei" Kapetanos, părerea lui Lăcătuş nu a contat deloc. Antrenorul l-a vrut în continuare, a şi spus-o, Becali a fost şi el ferm, că vrea despărţirea cu orice preţ, în timp ce MM s-a ţinut deoparte, singura lui declaraţie fiind: "Există discuţii privind plecarea lui, vom lua o decizie în zilele următoare".

5. Dică, "moftul" nerefuzat al lui MM
Transferul lui Dică a învolburat şi el apele în club. MM a venit cu ideea, Becali l-a acceptat, deşi l-a desfiinţat în declaraţii, însă nu toţi din Ghencea sînt încîntaţi că piteşteanul se va întoarce. "Pentru un moft al lui MM, s-ar putea să avem probleme, fiindcă Dică, dacă nu va juca, va face nazuri şi ar putea destabiliza vestiarul. El şi la Catania a avut o reacţie urîtă la adresa lui Zenga tot pentru că nu era folosit", a spus unul dintre colaboratorii lui Lăcătuş.

6. Reproşul lui Gigi şi topul lui MM
În fine, în preajma partidei cu Napoli s-au petrecut două lucruri care s-au transformat în săgeţi. Prima a fost aruncată de Becali în direcţia lui MM: "Nu mai e ăla din precedentul mandat. Eu vreau să-i grăbesc acomodarea, i-am dat putere, i-am zis să prindă repede rădăcini, că am nevoie de el, dar chiar dacă inima lui e aici, la Steaua, el încă nu e închegat". A doua a venit din direcţia lui MM către Lăcătuş. MM a oferit topul primilor 5 antrenori români în 2010 în Ancheta GSP, în care nu apare fostul număr 7: Mircea Lucescu, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu, Pustai şi Şumudică.

Prima colaborare a fost catastrofală
Nu e pentru prima dată cînd Gigi Becali, MM şi Lăcătuş fac echipă la Steaua, dar e pentru prima dată cînd lucrează în aceste posturi. Între octombrie 2005 - mai 2006, Becali ca patron, MM ca manager şi Lăcătuş ca preşedinte se aflau în fruntea Stelei. Colaborarea a fost greoaie, între Lăcătuş şi MM relaţia era rece, Stoica sugerînd că fostul număr 7 nu face nimic în club. După ce a plecat, Lăcătuş a fost pus la zid de Becali: "Era preşedinte, da, dar cum era el preşedinte putea să fie orice papagal".

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (20)
steaua.the.best
steaua.the.best  •  29 Decembrie 2010, 20:33

BECALI ESTE PATRON SI EL DICTEAZA, CE NU ESTE CLAR? MM FACE PROPUNERI SI BECALI DECIDE DACA ESTE BINE SAU NU... DACA SCAPAM DE BECALI O SA FIE BINE PENTRU NOI, DACA NU.... IAR PENTRU INARIPATII ASTIA NEGRI, TOATA VIATA VOASTRA O SA TRAITI IN UMBRA STELISTILOR SI DINAMOVISTILOR

farcasy
farcasy  •  29 Decembrie 2010, 20:16

Doamne ce de rapidisti aici... rapid s'a desfintat? :))) Ce sa comenteze de echipa lor? :))) :-j Au mai jucat la cupa mondiala a oamenilor fara case?

superior
superior  •  29 Decembrie 2010, 20:05

Conducerea este ok, ziaristii incerca sa para ce nu este... FORTA STEAUA!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează