FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, primă de 1 milion de euro pentru Academica Clinceni » Dedesubturile relației FCSB - Clinceni + cum l-a motivat Marica pe Gigi

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat marti, 09 aprilie 2019 09:59

Gigi Becali susține că se va delimita de Academica Clinceni, „satelitul” FCSB aflat aproape de promovarea în prima ligă. Legătura e, de fapt, concretă între cele două cluburi și Gigi le-a stabilit și o primă ilfovenilor

FC Clinceni e lider în Liga a doua, favorita la promovare înaintea numelor mari din „B”, U Cluj, Petrolul și Chindia, și e în curs de realizare planul arogant al lui Becali: el va ajunge să dețină două cluburi care vor fi adversare, teoretic, în aceeași competiție!

„Promovează Clinceni, că tot ziceau specialiștii care dețin cluburi că nu mă pricep eu la fotbal! Ei, care se pricep, nu promovează!”, se laudă patronul FCSB și, neoficial, și al Clinceniului. 

O avere pentru noua Gloria

Divizionara secundă e finanțată de Vasile Geambazi, un nepot al lui Gigi care a fost implicat în trecut și la FCSB, chiar ca acționar principal. Geambazi este, de fapt, „acoperirea” pentru patronatul lui Becali. Șeful FCSB le-a fixat și primă de promovare ilfovenilor: un milion de euro!

Bonus promis pentru progresul în prima ligă al clubului minuscul în care roș-albaștrii și-au trimis jucătorii tineri pe care-i vor rulați în „B”. 

Becali n-a mai avut două echipe în prima ligă din sezonul 2007-2008, de când deținea și Steaua, și Gloria Buzău. În meciul dintre formațiile lui Gigi scorul a fost egal la Buzău, 1-1, și rezultatul a contat în stabilirea campioanei din acel an, CFR Cluj. 

„Să-mi dea banii înapoi!”

O parte din primă ar ajunge la fotbaliști pe care steliștii i-au trimis la Clinceni: Vlad Mihalcea, Robert Ion, Cristian Dumitru, tineri de la care se așteaptă o creștere care să justifice rechemarea lor la clubul-mamă.

Sau să continue în Ilfov, dar în Liga 1, în partide în care toți fotbaliștii de pe teren, ambele echipe, să ia salariile de la Becali. 

Gigi încearcă să demonstreze că ascensiunea echipei lui secunde îl surprinde și că, oricum, n-ar trebui să îngrijoreze pe cineva:

„Eu n-am planificat să promoveze Clinceni, eu am dat jucători acolo doar fiindcă am vrut să fiu ca Juventus, să cresc fotbaliști în Divizia B. După promovare o să vorbim la Federație, să vedem cum facem ca să respectăm regulamentul. Dacă va fi nevoie, o să le cer oamenilor de la Clinceni toți banii înapoi, să-mi dea înapoi finanțarea!”.

Dacă i-ar da banii înapoi lui Becali, ilfovenii n-ar mai avea fonduri cât să participe în prima ligă! Gigi achită salariile lună de lună și le-a mai făgăduit și un milion de euro pentru promovare, cât drepturile TV dintr-un sezon întreg ale unei nou-promovate

„Dacă promovează Clinceni? Păi, cum să nu promoveze? Are 5 puncte peste locul al treilea, deja e târziu, nu cred că mai are cum să coboare sub primele două locuri” Gigi Becali, la TV DigiSport

„De ce să nu promovăm?”

„Sateliții” nu au drept de promovare în aceeași ligă în care funcționează și cluburile principale. Cazul FCSB-Clinceni e unul special, întrucât clubul din Ilfov nu e „satelit” oficial, e afiliat printr-un intermediar pe care Becali l-a delegat să finanțeze echipa.

Președintele de la Clinceni, Constantin Bigan, încearcă să subestimeze influența lui Gigi, neștiind că patronul FCSB și-a asumat deja total implicarea lui.

„Ne gândim la promovare, da. De ce să nu ne gândim dacă băieții joacă bine și rezultatele sunt în favoarea noastră? Relația cu FCSB e una normală, nu suntem «satelitul» Stelei! Am primit jucători de acolo, așa cum am primit și de la alte cluburi fotbaliști. FCSB le plătește salariile celor pe care i-a împrumutat aici, asta e adevărat”, a spus Bigan la ProX. 

„Primăria cu terenul, eu cu banii”

Becali a explicat la TV DigiSport cum funcționează echipa a doua a lui:

„Aportul Primăriei din Clinceni e cu lucrurile administrative, cu infrastructura, iar eu achit salariile. O să anunț la Federație după promovare: «FRF, eu am finanțat FC Clinceni! Spune-ne cum să facem ca să fie regulamentar!» Oamenii de la Clinceni mi-au spus o sumă, «cu banii ăștia promovăm în prima ligă». Eu râdeam când i-am auzit, dar le-am dat banii. Uite că acum e aproape de promovare echipa, dacă vrea Dumnezeu! Asta ca să vadă toți specialiștii care spuneau că Becali nu știe fotbal, ei știu!”

Pe Gigi l-a motivat o discuție cu Marica, în direct: „Cipriane, să vedem ce o să faci tu cu Farul și ce voi face eu la Clinceni!”. Marica e patronul Farului, care luptă pentru salvarea de la retrogradarea în „C”. 

Citește și:

Gigi Becali îl scoate pe Cristi Bălgrădean din echipa de start: „Greșește, nu greșește, Andrei Vlad trece la timonă” » Despre Olimpiu Moruțan: „Face 100 de milioane!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
2067504070221278
Patricia Cosmina  •  27 Septembrie 2019, 15:23

1 milion de euro.... CE MARE AVERE??? IN CAPETELE VOATRE.. CHIAR DACA AR FI FOST ASA.. Cu banii astia nu poti promova!!! care e problema voastra, chiar nu imtelegem??? Sunteti invidiosi pe Academica??? daia nu le postati articolele in dreptul lor asa cum faceti cu toate echipele din liga 1?? daia discriminati clinceniul?? va deranjaja??? Uite na CA VĂ VA DERANJA IN CONINUARE!!! ULTRAS CLINCENI!!

815309251857881
Popa George  •  09 Aprilie 2019, 16:01
Postat de its1134 pe 09 Aprilie 2019, 15:59

Postaci proști. Parcă nici nu au citit partea despre cum a pierdut Steaua campionatul din cauza unui rezultat corect cu un alt 'satelit'.

se bucurau atuni il faceau prost pe jiji!

its1134
its1134  •  09 Aprilie 2019, 16:00

Acum văd ca a fost nevoie de 3 mari jurnaliști ca să scrie ciotul asta de articol. Tot așa va grupați ca să schimbați și un bec?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează