FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Șoc la FCSB înainte de meciul cu Farul » Undă verde pentru începerea procesului în care Gigi Becali e acuzat de fraudă la vot

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 15:07 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 15:43

Gigi Becali, patronul FCSB, urmează să fie judecat pentru fraudă la vot.

Tribunalul Ilfov a dat undă verde începerii procesului lui Gigi Becali, după ce procurorii l-a acuzat de fraudă la vot, pentru că în octombrie 2018 a votat la „Referendumul pentru Familie”, fără să aibă acest drept.

Simona Halep și-a ales favorita » Mesaj de susținere înainte de Farul - FCSB: „Sunt cu voi”
FARUL - FCSB
Simona Halep și-a ales favorita » Mesaj de susținere înainte de Farul - FCSB: „Sunt cu voi”

Procesul împotriva lui Gigi Becali poate începe

După ce pe 23 martie Judecătoria Buftea a respins excepțiile invocate de Gigi Becali și a admis legalitatea rechizitoriului, Tribunalul Ilfov a stabilit azi că poate începe procesul împotriva omului de afaceri, potrivit stiripesurse.ro.

În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală rap. la art. 347 Cod procedură penală, respinge contestaţia formulată de contestatorul–inculpat BECALI GEORGE (date) împotriva Încheierii nr. 719/23.03.2023, pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Buftea - Secţia Penală, în dosarul nr. 23/94/2023/a1, ca nefondată. 

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.05.2023. 

- Tribunalul Ilfov

Acum, potrivit sursei citate, Judecătoria Buftea poate începe administrarea probelor anchetatorilor, dar și pe cele ale avocaților apărării și poate asculta martori.

Ce riscă Gigi Becali

Becali a fost trimis în judecată pentru că în octombrie 2018 a votat la „Referendumul pentru Familie”, fără să aibă acest drept.

Becali a fost condamnat în mai 2013 la trei ani după gratii, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Acesta a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. A fost eliberat condiționat din închisoare în aprilie 2015. 

După condamnarea din mai 2013, Becali a primit o pedeapsă complementară, prin care i se interzicea dreptul de a alege și a fi ales timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Becali riscă să pedepsit cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu o amendă și interzicerea exercitării unor drepturi, potrivit Gândul.

Potrivit articolului 387 din Codul Penal, Frauda la vot este prezentată ca: „Fapta persoanei care votează: a) fără a avea acest drept; b) de două sau mai multe ori; c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător”.

Pentru ce a votat Gigi Becali

Pe 6 și 7 octombrie 2018, românii au fost chemați să voteze la „Referendumul pentru familie”. Aceștia trebuiau să exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți„ să fie schimbată în „căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie”. 

Referendumul nu a fost validat pentru că nu s-a atins pragul minim. La vot au participat 20,96% dintre cei 18.278.496 de români cu drept de vot. Pentru validare, prezența la vot trebuia să fie de minimum 30%.

Dintre cei care au participat, 91,61% (3.461.581 de oameni) au votat „Da”, iar 6,41% (242.671 de oameni) au votat „Nu”. Iar 74.414 de voturi au fost declarate ca fiind nule.

Gigi Becali: „Știu că am voie să votez pentru ca am inteligență!”

În octombrie 2018, Gigi Becali spunea că nu poate fi împiedicat să voteze.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Și în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acțiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor și al nepoților. 

Dacă nu se face referendum și nu se spune clar că familie e compusă din bărbat și femeie, va fi greu. Ăștia ne atacă ușor, ușor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educație și se scrie în manuale «Ce bine e să fii homosexual». Trebuie să salvăm țara", a spus Gigi Becali pe 2 octombrie.

 Acesta a adăugat: „Știu că am voie să votez pentru ca am inteligență! Dacă-mi spun 1.000 de avocați ca nu am voie, eu știu ca am voie pentru ca inteligența mea, bunul meu simț și legea firii spun ca am voie sa votez la referendum pentru mii de ani”, declara George Becali, în 2018, pentru România TV.

VIDEO Totul despre Farul - FCSB

 Citește și:

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (29)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  20 Mai 2023, 05:38
Postat de steauadinliga1 pe 19 Mai 2023, 18:06

pai nu vezi cum pun prosti botul. pe mine ma pufneste rasul. si eu chiar as vrea sa intre becali la puscarie,dar mai degraba ajung la puscarie toti prosti(ca trebuie sa ai iq subunitar sa crezi ca pe speta asta poate sa faca becali puscarie) care comenetaza aici impotriva lui becali. si nu exagerez. adica cum trebuie sa iti *** sa crezi ca becali poate sa intre la parnaie pentru asa ceva?

E recidivist. Normal ar fi să intre la pușcărie și să execute și restul de pedeapsă de care a fost scutit când a fost eliberat condiționat.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  20 Mai 2023, 05:36
Postat de Eca1207ari1707 pe 19 Mai 2023, 16:05

Legea este lege, dar cînd vrei să o aplici pentru ceva irelevant...nu mai e lege. Becali este un bun creștin și nu a votat pe nimeni. Dacă nu ar fi fost vorba despre el, nu era nici un proces. Magistrați plătiți cu bani mulți pentru a soluționa ceva care nu a adus nici un prejudiciu.

A votat ceva, nu pe cineva, ceea ce nu avea dreptul. Legea e clară.

atthur
atthur  •  20 Mai 2023, 00:14
Postat de badeadorian pe 19 Mai 2023, 21:47

''Domnule'' fecesebist , vad ca-ti aperi nevoile si neamul ... dreptul tau , si stangul tot al tau ... vezi sa nu-ti dai cu ''unul in altul'' in viitorul apropiat !!! . Iti doresc ''dureri'' usoare si o tona de batiste !!! .

Da,iar eu prostane,îți doresc să-ți dea Dumnezeu după suflet...!!!...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează