FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Gigi Becali a fost reabilitat! EXCLUSIV Patronul FCSB anunță o lovitură uriașă după victoria de la ÎCCJ: „Iau 13 milioane de euro!”

Gigi Becali a obținut reabilitarea la ÎCCJ
Gigi Becali a obținut reabilitarea la ÎCCJ

Articol de , - Publicat vineri, 12 martie 2021 15:41 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 16:21

Gigi Becali (62 de ani), patronul celor de la FCSB, are motive de bucurie. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în cele din urmă, cererea latifundiarului de a fi reabilitat judecătoresc.

  • Reabilitarea este o instituție de drept penal, care are rolul de a înlătura, în anumite condiții expres prevăzute de codul penal, consecințele condamnării unei persoane care a săvârșit o infracțiune penală.

Este cea de-a treia încercare a lui Gigi Becali de a fi reabilitat. Precedentele două tentative ale patronului de la FCSB fuseseră respinse de ÎCCJ. Contactat de GSP.ro, Becali a comentat decizia și a anunțat că se pregătește să intermedieze o tranzacție de milioane de euro.

„Ce mare lucru? A mai fost respins ba că n-aveam o chitanță în original de achitare a prejudiciului, ba că nu știu ce. Chestii minore. E în regulă acum. 

De șase luni de zile, aveam un contract să vând fabrica de armament (n.r. - Uzina Mecanică de la Drăgășani) pe 13 milioane de euro, dar nu puteam, că n-aveam licență de fabricat gloanțe pentru că aveam cazier. Fiind patron, aveam nevoie de licență, iar oamenii care o cumpără mi-au spus că aveam nevoie de licență. Acum iau licența și îmi iau banii! Iau 13 milioane de euro și iau banii pe fabrică”, a spus Becali, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Gigi Becali: „Să candidez? Vrei să mai fac altă pușcărie?”

Deși are din nou dreptul de a alege și de a fi ales în funcții publice, Gigi Becali a respins cu vehemență posibilitatea de a candida din nou în vreo funcție sau de a reveni pe scena politică. 

„Să candidez? Doamne, ferească-ne! Vrei să mai fac altă pușcărie? Candidezi, faci pușcărie! Au voie să candideze doar oamenii lor. Dacă nu ești cu ei, n-ai voie să candidezi”, a mai spus Becali, în dialogul cu reporterul GSP.ro. 

Gigi Becali a fost condamnat în 3 dosare: Valiza, Schimbului de terenuri cu MApN și Sechestrarea de persoane. Latifundiarul a stat în închisoare aproape 2 ani, fiind eliberat în aprilie 2015.

Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Dispune reabilitarea judecătorească a persoanei condamnate Becali George cu privire la

-pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.1476 din 19.10.2011, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție -Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.23 din 11 februarie 2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.588 din 17.04.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.156 din 04.06.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători -pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.830 din 24.05.2012, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, definitivă prin decizia penală nr.124 din 20.05.2013, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul de 5 Judecători contopite în pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.539 din data de 27 iunie 2013, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2179 din data de 26 noiembrie 2013, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti.

VIDEO Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Daniel Ghiță, discurs HALUCINANT în Parlament: „Aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi”

EXCLUSIV De ce nu mai cumpără Ajax din Liga 1 » Negocierea haiducească purtată de Gigi Becali: „Olandezii i-au spus că e ultima dată când fac afaceri împreună”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (105)
parpalache
parpalache  •  13 Martie 2021, 09:09
Postat de ticbic pe 12 Martie 2021, 21:39

Daca asta ai inteles tu din comentariul meu, imi cer scuze dar esti destul de ***. De regula, orice individ mobilat decent la capitolul inteligenta incearca sa judece lucrurile la concret, cu capul lui propriu... si nu ascultand cu gura cascata la tot ce se varsa prin media, ingurgitand de-a valma cu polonicul orice i se serveste de-a gata. Sa fim seriosi; Becali nu e si n-a fost niciodata usa de biserica, dimpotriva! Insa a facut puscarie pentru ca: 1. A incercat sa premieze o echipa deja retrogradata ca sa joace corect, pe teren, meciul din ultima etapa a campionatului cu rivalii la titlu, conceteni ai aceluiasi oras; 2. Si-a recuperat singur masina furata, fara a apela la ajutorul militiei; 3. A facut un schimb de terenuri cu MApN, la cererea expresa a Armatei, tranzactie care a fost initiata si aprobata in CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii), din componenta caruia fac parte Presedintele Romaniei, Primul Ministru, Ministrul Apararii, Ministrul de Interne, Ministrul Justitiei, Procurorul General al Romaniei, Ministrul Economiei, Ministrul de Finante, Seful SRI, Seful SIE, Seful STS, Seful SPP, Guvernatorul BNR. Personal, consider ca a facut puscarie degeaba pentru "faptele" astea si merita reabilitarea justitiei, macar morala... Altfel, nu-l inghit nici eu pe Gigi Becali; dar aici are tot dreptul la o reparatie cat de cat compensatorie fata de condamnarile acestea dubioase...

Mosule,aseara incepuse meciul Craiovei cu Gaz-ul si bineinteles ca am preferat meciul!Acum-inainte de a iesi in oras-vreau sa te contrez cu privire la „afacerea„cu schimbul de terenuri prin care Hrebenciuc(mare sustinator al Stelei),i-a pus in brate „acoperitului” 22 de ha de teren in suburbia Bucurestiului,„afacere”menita sa-i asigure finantarea echipei pe multi ani!Ai dreptate ca „afacerea”are acoperire legala”CSAT si celelalte!Ce nu stii tu-de fapt nici nu vrei sa stii-este cum „s-a potivit”ca tocmai cu Becali sa se faca afacerea!Simplu!Cineva a„sifonat”catre Becali despre hotararea luata in CSAT!Greu sa depistezi cine a sifonat pentru ca au fost multi care erau„disponibili”sa sifoneze!Incepand de la *** ai mai invizibili din MAN si terminand cu tartorul Hrebenciuc,mana dreapta a lui Iliescu si combinagiul agreat de toate partidele!Ce anume sa sifoneze?Pai doua informatii:una-ca se va face un schimb de terenuri si a doua -unde va fi „noua locatie”preferata de MAN!Normal,ca Becali s-a apucat de zor sa cumpere terenuri EXACT in zona aia si nu s-a uitat la bani!Retzeta a fost brevetata„cu succes”(pe spinarea contribuabilului roman) si in alte„afaceri”cu statul:(la autostrazi,la aeroporturi-sau tot cu Becali,la extinderea liniei de metrou pana la Voluntari-de unde a mai„ciupit”vreo 60 de milioane de euro,profit)!Asta e,domnu ticbis cu„nevinovatia”acoperitului Becali!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ticbic
ticbic  •  12 Martie 2021, 22:44
Postat de ctinescu pe 12 Martie 2021, 22:09

Bine bai *** m-ai lamurit ca e nevinovat in 3 aspecte pe care le-ai enuntat. Din cele scrise de tine de-acum incolo daca sunt jefuit sau agresat pot sa-mi fac dreptate singur si sa prind si-n aceeasi masura sa pedepsesc singur hotul fara a apela la ajutorul militiei ca sa te citez fiindca asa e corect si trebuie sa fiu reabilitat si in caz ca fac vreo giumba cu statul in folosul meu, vezi faza cu terenurile dau vina pe stat ca a cerut el in mod express ca sa fie pagubit cum a fost ,,pagubit"becali la cererea insistenta chiar in genunchi a conducerii MApN ca sa schimbe niste terenuri. Ba, destept mai esti,acum te intreb, dupa logica ta: de ce oare mai sunt judecati cei cu despagubiri de la ANRP sau Crinuta cand de fapt statul s-a rugat de ei sa-i despagubeasca? Noroc cu tine ca ai descoperit misterul reabilitarii si te-as angaja pe loc pe post de consultant si, daca ai atributiile necesare, te-as pune sa gasesti pe cineva care are 1000 mp de parloaga extravilan, nu conteaza unde, contra a 1000 mp in Baneasa ai mei fiindca e profitabil, nu-i asa dupa logica ta din cazul schimburilor de terenuri ale armatei cu idolul tau?

Regret, dar n-ai inteles chiar nimic... ceea ce nu prea-ti face cinste; insa n-am cum sa te ajut, nu e vina mea!:-) Uite ce e, o sa-ti povestesc o intamplare, poate ca o sa te mai destupe cat de cat... In urma cu multi ani, mi s-a furat o camera foto de pe birou, cand eram iesit in pauza. Eram cam 16 colegi in biroul ala, toti "spalati" si cu pretentii de onorabilitate. Am stiut din prima clipa care dintre ei mi-a furat aparatul, insa, de jena lui nu l-am acuzat si nici nu l-am confruntat pe moment. Am reclamat furtul la militie; am dat declaratii, am descris obiectul, imprejurarile, tot tacamul birocratic. Militianul m-a intrebat din prima daca suspectez pe cineva - am spus ca NU si i-am lasat sa ancheteze ei cazul, cu mijloacele specifice meseriei. Au venit a doua zi, i-au intrebat pe cativa dintre colegi cum ii cheama, mi-au mai luat inca o declaratie, au plecat si... asta a fost tot! Dupa 6 luni, colegul care mi-a furat camera s-a afisat cu ea la petrecerea de Craciun, fara nicio jena. Nici eu nu am zis nimic, m-am prefacut ca n-o recunosc. Dupa un an m-au chemat la militie si m-au fortat sa semnez pentru incheierea cazului... M-am gandit atunci ca daca in ziua aia ii scotoceam colegului prin sertarele biroului si prin geanta, mi-as fi putut recupera singur aparatul... Desi, dupa ce-a patit Becali cu masina, acum sunt sigur ca as fi facut puscarie, n-asa??? Asta e realitatea, baiete!!!

ctinescu
ctinescu  •  12 Martie 2021, 22:09
Postat de ticbic pe 12 Martie 2021, 21:39

Daca asta ai inteles tu din comentariul meu, imi cer scuze dar esti destul de ***. De regula, orice individ mobilat decent la capitolul inteligenta incearca sa judece lucrurile la concret, cu capul lui propriu... si nu ascultand cu gura cascata la tot ce se varsa prin media, ingurgitand de-a valma cu polonicul orice i se serveste de-a gata. Sa fim seriosi; Becali nu e si n-a fost niciodata usa de biserica, dimpotriva! Insa a facut puscarie pentru ca: 1. A incercat sa premieze o echipa deja retrogradata ca sa joace corect, pe teren, meciul din ultima etapa a campionatului cu rivalii la titlu, conceteni ai aceluiasi oras; 2. Si-a recuperat singur masina furata, fara a apela la ajutorul militiei; 3. A facut un schimb de terenuri cu MApN, la cererea expresa a Armatei, tranzactie care a fost initiata si aprobata in CSAT (Consiliul Suprem de Aparare a Tarii), din componenta caruia fac parte Presedintele Romaniei, Primul Ministru, Ministrul Apararii, Ministrul de Interne, Ministrul Justitiei, Procurorul General al Romaniei, Ministrul Economiei, Ministrul de Finante, Seful SRI, Seful SIE, Seful STS, Seful SPP, Guvernatorul BNR. Personal, consider ca a facut puscarie degeaba pentru "faptele" astea si merita reabilitarea justitiei, macar morala... Altfel, nu-l inghit nici eu pe Gigi Becali; dar aici are tot dreptul la o reparatie cat de cat compensatorie fata de condamnarile acestea dubioase...

Bine bai *** m-ai lamurit ca e nevinovat in 3 aspecte pe care le-ai enuntat. Din cele scrise de tine de-acum incolo daca sunt jefuit sau agresat pot sa-mi fac dreptate singur si sa prind si-n aceeasi masura sa pedepsesc singur hotul fara a apela la ajutorul militiei ca sa te citez fiindca asa e corect si trebuie sa fiu reabilitat si in caz ca fac vreo giumba cu statul in folosul meu, vezi faza cu terenurile dau vina pe stat ca a cerut el in mod express ca sa fie pagubit cum a fost ,,pagubit"becali la cererea insistenta chiar in genunchi a conducerii MApN ca sa schimbe niste terenuri. Ba, destept mai esti,acum te intreb, dupa logica ta: de ce oare mai sunt judecati cei cu despagubiri de la ANRP sau Crinuta cand de fapt statul s-a rugat de ei sa-i despagubeasca? Noroc cu tine ca ai descoperit misterul reabilitarii si te-as angaja pe loc pe post de consultant si, daca ai atributiile necesare, te-as pune sa gasesti pe cineva care are 1000 mp de parloaga extravilan, nu conteaza unde, contra a 1000 mp in Baneasa ai mei fiindca e profitabil, nu-i asa dupa logica ta din cazul schimburilor de terenuri ale armatei cu idolul tau?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează