FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, reacție la noua regulă impusă de FRF: „E foarte bine! Eu cred că poate să ajute fotbalul românesc”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 15:51 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 16:25

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali (65 de ani), a reacționat cu privire la noua regula impusă de FRF.

Răvzan Burleanu a explicat ce presupune noua regulă: „Pe durata unui joc să avem cel puțin 5 jucători formați la nivel național. Din stagiunea 2025/2026, numărul lor va crește la 6”.

LPF a anunțat programul etapei #26 din Superligă » Când se joacă FC U Craiova - CFR Cluj și U Cluj - FCSB
ETAPA 26
LPF a anunțat programul etapei #26 din Superligă » Când se joacă FC U Craiova - CFR Cluj și U Cluj - FCSB

Gigi Becali: „E foarte bine! Eu cred că regula poate să ajute fotbalul românesc”

„Tot ce fac ei și nu impun… Este normal să ia toate măsurile pe care le vor ei, dar să nu le impună. E normal, pentru că Federația dă banii. Păi, dacă ei dau banii, ei pun condiția. Așa e normal.

După părerea mea, e foarte bine că fac așa. Foarte bine, faceți tot ce vreți, numai nu impuneți la societățile comerciale. Voi impuneți doar regulile de joc, cât să intre, cât să joace, arbitraj, câți metri are, cum e golul, cum e ofsaidul.

Eu cred că regula poate să ajute fotbalul românesc. Știi ce-l ajută pe fotbalul românesc? Dumnezeu să dea talente. Noi n-am avut talente în ultimul timp, de aia nu avem fotbal. Dacă aveam talente, erau la mine, că le cumpăram eu. Există vreun talent care care nu a fost cumpărat de mine? Nu avem talente. Dacă nu sunt talente, ce fotbal vrei să faci? Dacă dă Dumnezeu să se nască ceva talente, o să fie fotbal”, a declarat Gigi Becali, potrivit playsport.ro.

Răzvan Burleanu: „Am sesizat un trend descendent cu privire la folosirea jucătorilor U21 și U23”

Burleanu a adus argumente în privința noii reguli: „Ce mai remarcăm în ceea ce privește Liga 1 este că numărul mare de minute jucate de fotbaliștii străini crește de la un an la celălalt. Am sesizat un trend descendent cu privire la folosirea jucătorilor U21 și U23. Cluburile au vândut jucători de aproximativ 140 de milioane de euro în ultimii ani. 62% au fost vânzări reprezentate de fotbaliști sub 23 de ani. Descoperim la nivel european o creștere a interesului pentru această categorie”.

Președintele FRF a anunțat și pedepsele: „În luna decembrie spuneam că vom folosi mecanismul plătilor de solidaritate. În prima fază, vom aplica sancțiuni de ordin financiar. Vor fi legate de sumele de la UEFA și de fondurile guvernamentale, dacă acestea se vor debloca. Chiar la începutul anului am avut o întâlnire cu premierul României. Suntem încrezători în implicarea și susținerea celor mai importante academii din fotbalul românesc. Plățile de solidaritate se acordă tuturor cluburilor din Liga 1 și Liga 2 care nu se califică în grupele cupelor europene și care intră în top 20 academii. În 2024, plățile sunt de 2,5 milioane de euro. Dacă nu respecți regula, banii vor fi opriți”.

VIDEO. Gigi Becali, despre situația lui Compagno: „Are trei oferte. Să plece unde-o vrea”

Vezi și alte știri:

Joan Laporta a vrut să-l înlocuiască pe Xavi cu un tehnician care n-a mai antrenat de peste 10 ani!
SPANIA
Joan Laporta a vrut să-l înlocuiască pe Xavi cu un tehnician care n-a mai antrenat de peste 10 ani!
„Au antrenorii vreun merit la FCSB?” » Fostul fotbalist al roș-albaștrilor intervine în dezbaterea momentului
FCSB
„Au antrenorii vreun merit la FCSB?” » Fostul fotbalist al roș-albaștrilor intervine în dezbaterea momentului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează