LIGA 1  ·  STEAUA - FC BRAŞOV, VINERI, 18:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi Becali şi-a luat banii, jucătorii mai aşteaptă

Articol de , - Publicat vineri, 02 aprilie 2010 00:00

Becali le-a blocat salariile angajaţilor, din cauza lipsei de lichidităţi. Cu un an în urmă, patronul a scos din conturile clubului 5 milioane de euro
Toja şi Pepe au fost amendaţi (video)

Steaua nu mai plăteşte salarii! "Din cauza rezultatelor proaste. Jucătorii nu mai văd bani pînă nu ajung pe primul loc", a motivat preşedintele Argăseală. Situaţia e valabilă însă pentru toţi angajaţii clubului, nu doar pentru fotbalişti. Oamenii nu şi-au luat încă salariile pe martie şi au fost anunţaţi că, din cauza crizei, vor primii banii abia după Paşte. "De obicei, eram plătiţi la început de lună, mai ales în cazuri ca acesta, adică de Sărbători", au povestit surse de la Steaua.

Îi plătesc sau îi pierd
Clubul e deja restant faţă de jucători cu salariile pe lunile februarie şi martie, iar în curînd va fi în pericol să piardă gratis cîţiva fotbalişti, care ar avea posibilitatea să depună memorii. "Probabil că băieţii o să-şi ia banii, dar de fiecare dată în a 59-a zi, adică la limită, cît să nu poată deveni liberi", cred apropiaţi ai grupării roş-albastre.

Becali şi-a luat banii
Recesiunea a ajuns în Ghencea la un an de cînd Gigi Becali a recuperat de la Steaua cea mai mare sumă de cînd e el proprietar. În 2009, patronul a scos aproape 5 milioane de euro şi a mai rămas cu creanţe faţă de club în valoare de circa 20 de milioane de euro. "Asta fac, bag milioane şi scot milioane! Împrumut societatea şi cînd am nevoie scot oricîţi bani vreau de acolo", a explicat Becali atunci. Încasările Stelei pe anul respectiv au provenit din drepturi TV, premii de la UEFA pentru participarea în Europa League şi vînzări de jucători.

2,8 milioane de euro a încasat Steaua pe jucătorii vînduţi în ultimul an, Goian, Rada, Ghionea şi Dayro Moreno

"Iau bani din club cînd vor muşchii mei! Altă modalitate de a finanţa societatea nu există decît cu împrumuturi"
Gigi Becali, patron Steaua

"De cînd sînt la Steaua, am băgat 12 milioane de euro numai în stadion! Păi, ţiganul de Copos nu a investit atîţia bani în Rapid!"
Gigi Becali, patron Steaua

240.000 de euro pe an cîştigă Pantelis Kapetanos, cel mai bine plătit stelist. Grecul nu e în "Top 5" salarii din Liga I

6 milioane de euro însumează datoria Rapidului către George Copos. Suma s-a strîns tot din credite pe care acţionarul le-a acordat clubului, ca şi la Steaua

A luat banii, a pierdut Liga

Steaua avea trei participări consecutive în Liga Campionilor în momentul în care Gigi Becali a decis să-şi recupereze din creanţe. A scos întîi 2,2 milioane de euro, la începutul anului 2009, şi încă 2,5 milioane în lunile următoare. 2009 a fost şi anul în care roş-albaştrii au dispărut din grupele Champions League. Steaua a terminat campionatul pe locul 6 şi a prins in extremis Europa League.

A rămas cu un sfert din avere
Comportamentul lui Becali ca patron al Stelei s-a schimbat o dată ce averea lui a început să scadă. Gigi figurează cu 200 de milioane de euro în topul Forbes pe 2009, adică abia un sfert din suma pe care o deţinea cu un an înainte. De la începutul lui 2009, Steaua a cumpărat un singur jucător, pe Cristi Tănase, cu 1,8 milioane de euro. Alţi 9 fotbalişti au fost aduşi în Ghencea gratis.

Pierd 8 jucători peste două luni

Steaua o să aibă nevoie de investiţii după terminarea actualului sezon, ca să-şi completeze lotul, din care pierde opt oameni! Le expiră contractele lui Petre Marin, Golanski, Tall, Parpas, Artiom şi Arman Karamian, Jelev, iar Pleşan poate pleca oriunde pe 100.000 de euro.O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (29)
 •  02 Aprilie 2010, 11:46
Postat de uresteaua pe 02 Aprilie 2010, 11:22

prietene daca nu era stoichita eram probabil la redtrogradare acum dar banuiesc ca tu faci parte din aceei "suporteri" care mergeti pe stadion doar sa injurati

Corect.Cat de cat Stoichita a echilibrat atmosfera (care oricum e departe de ceea ce ar trebui sa fie atmosfera la Steaua).Cert este ca nu se intrezareste nimic bun nici de la vara incolo....(ca Management, ca finantare)

 •  02 Aprilie 2010, 11:28

cu criza asta poate scapam naibi de idiotul asta de gigi

uresteaua  •  02 Aprilie 2010, 11:24
Postat de steaua...ucl pe 02 Aprilie 2010, 10:23

bai fanaticule...daca ai ceva cu becali atunci atacal pe becali nu pe steaua!!!spune:sa de-a Domnul sa i scada averea sau mai stiu eu ce sa-i moara miei..dar nu zice de steaua deoarece steaua NU E BECALI!!!Toti va-ti fixat pe chestia asta zice-ti de stelisti ca sunt oi dar voi cum sunte-ti?va luati toti dupa unul daca becali e cioban atunci toti suporterii sunt ciobani???daca borcea facea afaceri cu buteli atunci voi sunte-ti butelisti???cei de la vaslui sunt agricultori????

bv

Vezi toate comentariile (29 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Magdalena Frech
Digi 1
21:00 Snooker
Semifinale CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1