FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Exclusiv Gigi Becali a primit terenul și clădirile unei fabrici dintr-un cartier de lux din Pipera în schimbul unui împrumut de două milioane de euro. Detaliile afacerii

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să îl cheme pe Louis Munteanu (21 de ani) la prima reprezentativă a României.
Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, îl sfătuiește pe Edi Iordănescu să îl cheme pe Louis Munteanu (21 de ani) la prima reprezentativă a României.

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 12:47 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 13:38

Gigi Becali a încheiat conturile cu SC ROMES S.A. - Voluntari, companie din domeniul fabricării componentelor electronice, la care patronul FCSB deținea peste 96% din acțiuni.  

Becali a împrumutat societatea cu două milioane de euro în perioada 2007- 2018, iar pentru a stinge datoria față de omul de afaceri, Adunarea Generală Extraordinară a Actionarilor ROMES S.A. a decis la 7 iulie 2023 să-l despăgubească pe acesta, în baza unui act de dare în plată, cu teren în suprafată de 2.345 mp proprietate exclusivă, plus două corpuri de clădire în suprafață de 303 mp.

Becali a anunțat două schimbări în primul „11”: „Sunt idiot? Nu sunt idiot”
FCSB
Becali a anunțat două schimbări în primul „11”: „Sunt idiot? Nu sunt idiot”

Proprietatea este amplasată pe strada Erou Iancu Nicolae, într-un cartier de lux din Pipera.

Cum proprietatea a fost evaluată, în anul 2023, la suma de 2.626.980 euro sau 12.982.900 lei (valori fără TVA, potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din 30 august 2023, Gigi Becali va trebui să achite societății ROMES - S.A. diferența dintre creanța deținută, 2.003.745 de euro, și valoarea proprietății. Adică 623.235 de euro.

În acest fel, patronul FCSB și-a recuperat împrumutul, iar ROMES SA a stins datoria pe care o avea la Becali și a obținut, practic, prețul maxim de vânzare stabilit prin raportul de evaluare întocmit de Actino Global SRL.

În 2019, Gigi Becali a avizat vânzarea terenului și a clădirilor firmei ROMES, pentru minimum 3 milioane de euro

În 2019, site-ul Profit.ro anunța că Gigi Becali a avizat vânzarea unui teren de 2.345 de metri pătrați și a două clădiri de birouri ale producătorului de componente electronice Romes din Voluntari, pentru un preț de minimum 3 milioane de euro.

Becali a intrat în acționariatul firmei Romes în toamna anului 2008, când a achiziționat 1,56% din actiuni, pentru 40.000 de euro, în cadrul unei ofertei publice de cumpărare.

Potrivit portalului Ziarul Financiar, Gigi Becali a concediat aproape toți angajații, ca urmare a scăderii cererii de componente electronice pe piața externă.

Citește și alte articole:

Gigi Becali surprinde! Ce a declarat după începutul slab al lui Andrea Compagno

Vedeta FCSB, în pericol?! Semnal de alarmă tras de Dragomir: „E la pământ cu psihicul, trebuie ajutat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
ionutz6
ionutz6  •  20 Septembrie 2023, 12:07

Deci ca sa inteleg si eu: Ciobanu a cumparat 96% din actiunile firmei cu 2 milioane, dupa care a dat afara toti angajatii si si-a luat inapoi imprumutul sub forma unui teren in Pipera? Pai daca a cumparat actiunile, ala mai e imprumut? Sau nu inteleg eu bine? Ca asa inginerii destepte putem cu totii, toti putem fi oameni de afaceri. Iti imprumut 10 lei, devin proprietar pe casa ta, o las sa se prabuseasca, dupa care iti cer aia 10 lei inapoi, implicit iti iau casa. Adica din ce vad, pe el chiar il preocupa intens vanzarea de componente electronice. E adevarat, nu chiar atat de intens cat sa puna mana pe teren de 2300 mp in Pipera, gen.

Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  20 Septembrie 2023, 00:18

Sunt surprins că n-ați strecurat și aici o galerie foto cu Anamaria Prodan :)))))))

jonradu
jonradu  •  19 Septembrie 2023, 22:00

Tràim intr-o lume nebuna,pài ciobanul a invàtat ceva. Voi credeti cà a dat banii asa,fàrà sà stie valoarea terenului .Asta este un bisnitar,si fariseu ca si Dragomir,dacà ,D,N.A-ul ar fi fàcut un lucru curat ar fii trebuit sa curete asa zisi patroni,si investitori din carton ai Romaniei,Dar cum ei nu sant màturàtorii sistemului,lasà sàracii imbogàtiti sà se imbogàteascà pe spinarea prostilor. Se chiama economie de piatà,dar puscària chiar le indrepta un pic idea de atotstiiutori intre smenuri,si prostealà.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează