FOTBAL  »  Superliga  »  DNA

Gigi Becali și Geambazi au scăpat de urmărirea penală! Cei doi erau acuzați de spălare de bani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 13:01 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 13:28

Gigi Becali, patronul FCSB, a primit o veste excelentă în dosarul în era acuzat de spălare de bani, alături de nepotul său, Vasile Geambazi.

DNA a decis să claseze dosarul în care omul de afaceri și nepotul său erau acuzați de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari pentru care a fost despăgubit cu 62 de milioane de euro de ANRP.

Gigi Becali scapă de urmărirea penală

Direcția Națională Anticorupție a încetat urmărirea penală a patronului de la FCSB, dar acesta poate avea de suferit dacă cel care a evaluat terenul va fi condamnat, potrivit newsonline.ro.

Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.

- comunicat DNA pentru newsonline.ro.

DNA l-a trimis în judecată pe evaluator, iar dacă acesta va fi condamnat, ANRP ar putea cere despăgubiri de la Becali și Geambazi .

Gigi Becali și Vasile Geambazi, acuzați de spălare de bani

Procurorii îi acuzau pe Becali de spălare de bani în dosarul terenului din Voluntari a cărui valoare ar fi fost umflată artificial și ilegal și pentru care Vasi a fost despăgubit de ANRP cu 297.630.000 de lei, aproximativ 62 de milioane de euro.

Geambazi a primit în mai 2012 decizia din instanță potrivit căreia era îndreptățit să primească despăgubirea de 297 de milioane de lei pentru un teren din Voluntari, de 21 de hectare. El și Becali achiziționaseră drepturile moștenitorilor terenului, aflați în litigiu pentru despăgubiri pe seama acestui teren. Le plătiseră moștenitorilor 4 milioane de lei ca să le preia rolurile și au căpătat pe urmă 297 de milioane de lei! Valoarea terenului ar fi fost supraevaluată de către evaluatorul Nuțiu cu 184 de milioane de lei.

Citește și:

Gigi Becali, „tun” financiar de 30 de milioane de euro!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
ticbic
ticbic  •  06 Octombrie 2021, 22:17
Postat de dexter5 pe 06 Octombrie 2021, 22:03

Postacule, Talpan e un amarat de bugetar. Cum sa-l compari cu *** tau, marele ***, mahar, șaman si deosebit credincios, pictat pe cupolele marilor manastiri din România, un Mesia al zilelor noastre, preinimosul si preafericitul Gheo Becali?

Gresit! Eu nu l-am comparat pe Talpan cu Gigi Becali; eu am comparat justitia romaneasca, adica "onorata instanta" (aia pe care toti talpanistii o clameaza ca pe pe biblie), in ambele cazuri, atat in verdictul dat astazi in dosarul Becali cat si in cel dat ieri in dosarul lui Talpan. Esti prost daca admiti una si renegi alta, desi ambele sunt opera aceleiasi "onorate instante" ale justitiei romane! Intelegi ce zic?!?

dexter5
dexter5  •  06 Octombrie 2021, 22:03
Postat de ticbic pe 06 Octombrie 2021, 22:00

Corect! Talpan iti poate confirma!

Postacule, Talpan e un amarat de bugetar. Cum sa-l compari cu *** tau, marele ***, mahar, șaman si deosebit credincios, pictat pe cupolele marilor manastiri din România, un Mesia al zilelor noastre, preinimosul si preafericitul Gheo Becali?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

159033828487862
Daniel Nedelcu  •  06 Octombrie 2021, 22:03

...vb cuiva,....2 personaje searbăde....niște putregaiuri ce ne tot oripililează simțurile,viața....niste escroci de audiente.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează