FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Gigi i-a stabilit preţul lui Mititelu :) Patronul Stelei a făcut show în instanță: ”Universitatea nu făcea mai mult de 7 milioane de euro”

În vara lui 2011, când Universitatea lui Mititelu a fost dezafiliată, alb-albaștrii retrogradaseră în
În vara lui 2011, când Universitatea lui Mititelu a fost dezafiliată, alb-albaștrii retrogradaseră în "B"

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2017 00:00

Patronul Stelei a făcut show în instanţă şi a apreciat că lotul Universităţii "nu făcea în 2011 mai mult de 7 milioane de euro".

Gigi Becali s-a simţit ieri la Curtea de Apel aproape ca la Palat. A făcut spectacol din start, începând să spună jurământul singur. Judecătorul Richiţeanu l-a temperat cu greu, chiar şi cu numeroase avertismente că îl va amenda.

"Amendaţi-mă, dar trebuie să vă spun şi ce nu mă întrebaţi, să vă ajute la dosar", replica Gigi. Patronul Stelei i-a lăudat de mai multe ori pe judecători: "Până să vin aici, nu credeam că mai există judecători corecţi, cu sufletul curat. Dacă aveam şi eu aşa judecători, nu mai făceam puşcărie! Eu o să spun adevărul, nu ţin nici cu Mititelu, nici cu Dragomir!".

"Și eu pun clauze de 50 de milioane..."

Deşi a lăsat senzaţia că încerca să fie imparţial, Becali a tot tras discuţia spre prejudiciul pe care Universitatea ar urma să-l primească, conform deciziei Tribunalului.

Adică imparţial, dar puţin de partea taberei opuse lui Mititelu: "Poate Florin Costea valora 3 milioane înainte de accidentare, dar eu i-am dat bani să scap de el. Lui Mihai Costea la fel. Cum să facă 15 milioane de euro cât a pus clauză Mititelu pe el?! Şi eu pun clauze de 10 milioane sau de 50 de milioane jucătorilor care vin la mine. Dar astea sunt orientative. Dacă jucătorii lui Mititelu erau aşa valoroşi, nu-i cumpăram eu?! Tot lotul de atunci al Craiovei nu făcea mai mult de 7 milioane de euro!".

Adrian Mititelu speră să ia peste 250 de milioane de euro pentru cei 38 de jucători pe care îi deţinea când Știința a fost dezafiliată. Nu există un for care să poată stabili valoarea unui fotbalist. Gazeta a calculat valoarea de piaţă a respectivilor jucători, în 2011, conform site-ului specializat transfermarkt.de.

"Valoarea de piaţă a unui jucător nu se modifică dacă echipa retrogradează. Dar nici nu e stabilită de clauzele de reziliere. Fotbalistul valorează atât cât poţi obţine pe el în urma unui transfer"
Gigi Becali

"Procuroru' vrea să-mi dea puşcărie, nu? Glumesc şi eu, domnule judecător. Să fie atmosfera mai destinsă, mai glumim. Vă duceţi acasă şi spuneţi familiei că aţi vorbit cu Gigi Becali"
Gigi Becali

"Eu nu le răspund avocaţilor dacă nu sunt atenţi şi repetă întrebări aiurea. Nu sunt tâmpit să răspund la nişte tâmpenii"
Gigi Becali

258.000.000 €a decis Tribunalul în prima instanță că e prejudiciul pe care Mititelu îl are de primit, pe baza clauzelor de reziliere stabilite jucătorilor de către patronul Universității

21.050.000 €valorau toți cei 38 de fotbaliști aflați sub contract cu U Craiova în 2011, când clubul a fost dezafiliat, conform transfermarkt.de

Cei mai scumpi 10 fotbaliști ai Craiovei, în 2011

Fl. Costea 3,5*
V. Găman 2,2
M. Costea 1,5
Prepeliţă 1,5
Dănănae 1,5
D. Stoica 1,5
S. Lung jr. 1
Gângioveanu 0,9
Bărboianu 0,8
Dina 0,7

* milioane de euro. Sumele sunt conform estimărilor transfermarkt.de

Dialogul zilei

Mititelu: - Nu voiam să-i dau jucători lui Gigi Becali ca să fac eu echipă puternică, să mă bat cu Steaua!
Dragomir: - Şi au retrogradat...
Mititelu: - M-aţi retrogradat voi, băi nenorociţilor!
Mircea Sandu: - Te-a retrogradat mă-ta, băi! Vorbeşte frumos!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
fcu1948
fcu1948  •  26 Ianuarie 2017, 20:44

După dezafiliere toate echipele așa-zis mari s-au îngrămădit să ia jucătorii Craiovei, ba mai jucau și titulari pe la 5teaua, dinamu sau rapid. Asta bineînțeles din cauyă că nu aveau valoare și nu făceau 7 milioane de euro. Se pricepe jiji la fotbal că doar a transferat pe sume mari superstaruri gen elton, carlos sau alți măscărici fără valoare.

risc_mix
risc_mix  •  26 Ianuarie 2017, 15:43
Postat de doze pe 26 Ianuarie 2017, 14:46

nu prea te duce capul. oierul e afacerist, are dreptate. valoarea oricarei marfi este data de cerere si oferta. pentru produsul tau, poti cere cat vrei, nu inseamna ca si vinzi. valoarea este data doar in momentul vanzarii. oierul era gata sa plateasca 700mii pe prepelita, inseamna ca valoarea lui era atat, chiar daca avea clauza 1.5m, pentru ca nu mai exista un alt potential cumparator.

Ti-am scris mai jos revin cu o completare,caci intuiesc ca esti unul din aia care nu reuseste sa-s- ia BAC-ul.In capul tau e o mica confuzie.Nu prea stapanesti niste termeni.Valoarea de piata e una,clauza de reziliere e alta.In cazul pe care-l dai tu ca exemplu,cu prepelita,1,5 era valorea de piata.Clauza de reziliere din cate stiu eu era vreo12-15 mil

risc_mix
risc_mix  •  26 Ianuarie 2017, 15:27

Pai vezi ca esti prost?(vorba lui moromete).Acelasi lucru l-am spus si eu,numai ca tu nu prea intelegi ce citesti.Deci:daca tu vrei sa iei un jucator si negociezi cu echipa sa,e in regula,ieie jucatorul la pretul convenit intre parti.Chiar daca el face(sa zicem)1.000.000 il poti lua cu 200.000.ca asa v-ati inteles.Daca insa vrei sa iei acel jucator FARA SA NEGOCIEZI cu clubul il poti lua doar daca vei plati clauza de reziliere din contract care poate fi 2,3,5,10 milioane.Ai inteles inteligentule?De ex Messi are clauza vreo 2oo.ooo.ooo.Asta nu inseamna ca el se va vinde cu 200.000.000

Vezi toate comentariile (7)
Comentează