FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Gigi l-a băgat în "carantină" pe Bălgrădean! Cum a ales să se răzbune pe portar pentru că a „îndrăznit” să semneze cu CFR!

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 martie 2020 17:54

Portarului care a semnat cu CFR nu i-a fost reziliat contractul, însă Becali i-a cerut să stea acasă și să nu mai participe la niciun antrenament condus de Vintilă. 

Totuși, îi va achita salariul lună de lună Gigi Becali încă nu s-a împăcat cu ideea că un fotbalist din lotul echipei pe care o patronează a semnat cu CFR și a continuat să mai joace în roș-albastru chiar și după ce a parafat înțelegerea cu campioana. 

Patronul FCSB-ului a avut o criză de nervi imediat după ce a aflat că Bălgrădean e al Clujului și i-a cerut să plece imediat de la echipă. Își anunțase chiar și subalternii din club că nu mai vrea să-i plătească niciun salariu goalkeeper-ului. 

„I-am spus «Ia-ți catrafusele și du-te la tine acasă! Ce contract să mai ai? Du-te și vezi-ți de treaba ta la CFR!». De ce să-l țin? Să țin spionul în casă? Cum să mai apere el?”, a fost reacția publică de la acel moment pe care a avut-o Becali. 

Ulterior însă, finanțatorul a acceptat situația și faptul că jucătorul era liber să semneze cu cine vrea, astfel că el trebuie să-i achite tot ce scrie în angajamentul care are ca dată scadentă 30 iunie 2020. 

Totuși, pentru a se răzbuna pe portar, Becali a ales o altă strategie. I-a transmis că nu acceptă să-l lase să plece de acum, cu virarea către Bălgrădean a întregului contract, dar i-a cerut portarului să nu mai vină deloc în baza de antrenament, la nicio ședință de pregătire, urmând să-i plătească lună de lună salariul. 

Becali n-a fost de acord să-l lase să plece încă de acum pe Bălgrădean, tocmai pentru a nu-i da posibilitatea de a se alătura CFR-ului pe finalul acestui play-off. Cum nici portarul n-a fost de acord să întrerupă colaborarea cu FCSB doar cu achitarea salariilor la zi, s-a ajuns în situația ca "Pufi" să stea acasă, fără a mai avea vreun contact cu colegii sau antrenorii de la FCSB, dar va încasa în continuare bani lună de lună. 

A sugerat că a luat mită de la CFR 

Becali l-a acuzat dur pe Bălgrădean imediat după ce a aflat că a semnat cu CFR. "I-am zis: «Trebuia să-mi spui ca să nu aperi cu Botoșani. Nu îți dai seama cât de grav e? Cum să aperi cu Botoșani când tu ai semnat cu o contracandidată? Bă, mingea aia respinsă cu Botoșani... Nu te acuz, că nu vreau să fac păcate. Însă nu mai aveai concentrare. Tu te gândeai la CFR, să ia campionatul CFR și tu să joci în Liga Campionilor». Mi-a zis că i-a fost rușine să-mi spună. Dar cu Botoșani nu i-a fost rușine să apere? Clujul trebuia să mă înștiințeze că vrea să negocieze cu Bălgrădean. Așa e regulamentul. El a semnat cu CFR și poate a luat și o primă la semnătură. E direct mită! A pus mingea pe tavă celor de la FC Botoșani", a declarat Gigi. 

În meciul din Moldova, Cristi a greșit la golul 2 al gazdelor, când a respins greșit în față balonul șutat de Keyta, după care Dugandzici a marcat. Ulterior, la scorul de 2-2, a avut o intervenție bună, în fața aceluiași Keyta. A primit nota 5 din partea Gazetei.

50 de mii de euroa fost suma pe care Becali a plătit-o pentru a-l aduce pe Bălgrădean de la Chiajna

2018e anul în care Cristi a venit la FCSB, în luna februarie

10 mii de euroe salariul pe care Bălgrădean îl are la FCSB

73de meciuri a bifat Cristi în tricoul roș-albastru: 64 în Liga 1, 7 în Europa și 2 în Cupa României

1,3 milioane de euroe cota la care e evaluat acum de către transfermarkt, aproape dublu față de nivelul din momentul în care a venit, 700.000 de euro

A fost al doilea cel mai bun în acest sezon 

FCSB nu mai avea de gând să-i prelungească înțelegerea lui Bălgrădean, însă cifrele lui de pe parcursul lui 2019-2020 sunt foarte bune. Dintre toți fotbaliștii pe care vicecampioana i-a rulat în toate competițiile, portarul are a doua cea mai mare medie a notelor GSP. 6,10 e media calificativelor lui Bălgrădean, iar peste el e un singur jucător, Florinel Coman, 6,60. 
Top 5 note GSP 
1. Fl. Coman 6,60 
2. Bălgrădean 6,10 
3. D. Man 5,97 
4. Fl. Tănase 5,90 
5-6. Planici 5,70 Olaru 5,70 

FCSB, CAZUL BĂLGRĂDEAN / Gigi Becali suportă acum ce a brevetat în trecut! 5 cazuri în care el a „umblat” la jucători

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
189254898748309
Claude SH  •  12 Martie 2020, 12:28

Parca văd că bagă Pufi abdomene și flotări sa nu se îngrașe ca Petrescu nu-l primește gras la antrenamente. CFR nu e Fcsb, nu se accepta grași

spartcapus
spartcapus  •  11 Martie 2020, 21:15

Bravo Pufi! Stai la televizor si ciobanul iti da 11.000€ pe luna ca asa il obliga contractul si nu are ce face! L-ai facut praf pe fraier!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 Martie 2020, 21:14
Postat de juliusmad pe 11 Martie 2020, 18:49

un fraier. la Steaua era titular, la cfr e posibil sa fie a 3-a rezerva :))

Gigi n-avea de gând să-i prelungească angajamentul, pentru că ardea de nerăbdare să-l pună la treabă pe Andrei "Țapul" Vlad, zis și "Messi al portarilor". Omul a vrut să se asigure și să vină mai aproape de casă. Viața va demonstra dacă a făcut sau nu alegerea corectă. Cert e că eu nu-l văd titular, la pretențiile CFR-ului. Pufi e doar un portar bunicel.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează