FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi, mai bine critică-i pe toți! » Superstarul european care s-a descătușat după ce a fost ironizat de Becali + toate "perlele" scoase de latifundiar despre jucătorii săi

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat joi, 04 octombrie 2018 10:12

Fotbaliștii pe care-i laudă exagerat Gigi Becali se prăbușesc. Dennis Man, Olimpiu Moruțan și Florinel Coman sunt în mare pericol. E mai convenabil să te ”masacreze” Gigi, ca pe Dybala, care a ieșit din criză în ziua în care patronul FCSB îl numea ”piticanie”. 

O dezbatere aprinsă s-a oprit momentan la Torino, nu mai e cazul să se întrebe cineva de ce joacă prea puțin Paulo Dybala după ce argentinianul a marcat trei goluri în victoria cu 3-0 cu Young Boys Berna în Champions League.

Atacantul lui Juventus nu mai e printre favoriții antrenorului Allegri. Tehnicianul era presat de jurnaliști să-l utilizeze mai des pe Dybala și-i ironizase pe reporteri de curând: "Când joacă Dybala mă întrebați de ce joacă atât de slab. Dacă nu-l mai folosesc, mă întrebați de ce nu e pe teren!".

Etichetele-capcane

S-a depășit criza în ziua în care Becali îl folosise pe Paulo ca argument ca să demonstreze că el are un fotbalist mai bun: "Se compară Moruțan al meu cu piticania de Dybala?!". E o coincidență faptul că Gigi a râs de sud-american cu câteva ore înainte ca atacantul să marcheze trei goluri în Champions.

Coincidențe și mai multe se adună și susțin că e mai convenabil pentru jucători să fie criticați decât să primească laude de la Gigi! Cele mai noi perle pe care le-a scos patronul FCSB în vitrină: Man, Moruțan și Coman.

Crede că măcar pe unul dintre ei va încasa zeci de milioane de euro, dacă nu cumva chiar o sută de milioane. Ar trebui să se simtă amenințați tinerii jucători. Înaintea lor au existat noul Lampard, noul Xavi, noul Messi la Steaua. Gigi i-a etichetat pe rând ca supertalente bune de vândut pe averi înainte ca evaluarea lui să le submineze carierele.

"E Messi! Dacă nu, îmi tai capul!"

Ovidiu Popescu a fost noul Lampard până acum câteva luni. O legătură clară nu prea exista în comparația dintre un mijlocaș cu un gol la FCSB și un fost internațional englez cu 177 de goluri doar în Premier League. Popescu n-a atins potențialul pe care-l vedea Becali, a devenit o rezervă care-l dezamăgește și pe patron.

Pintilii era noul Xavi când venise de la Pandurii, însă n-a ajuns nici măcar la vreun club mediu din Spania, l-a cumpărat doar Reghecampf la Al Hilal.
Pe noul Messi, Florentin Matei, chiar Gigi l-a dat afară de nervi că puștiul nu devenea chiar atât de bun: "Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu o să-mi tai capul!".

Moruțan-Dybala nu e singura alăturare forțată în ultima vreme. Florinel Coman e ca Mbappe, conform lui Gigi. Ceea ce-i face pe Moruțan și pe Coman să se afle într-o situație periculoasă, din care au mai plătit mulți.

"Florinel Coman și Mbappe au în comun doar sexul. Altă asemănare eu nu găsesc între ei doi, oricât aș încerca"
Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

Andrei Cristea n-a mai suportat

Primul mare talent pe care credea Gigi că pusese mâna a fost Andrei Cristea. Atacantul cumpărat de la FCM Bacău cu un milion de dolari a marcat cele două goluri din victoria cu Valencia, din 2004, și l-a făcut pe Becali să viseze 20 de milioane de euro. Atât credea că va obține în schimbul lui.

Înainte să clacheze și să fie cedat la Timișoara, Cristea s-a dus la patron și l-a rugat să înceteze: "I-am spus că nu-mi fac bine deloc laudele exagerate și sumele uriașe pe care le pronunță". Nu l-a convins, Gigi a păstrat hiperbolele în stil.

L-a "îngropat" și pe Messi al portarilor

Comparațiile cu Messi nu le-au suportat doar atacanții de la FCSB, Gigi l-a asemănat și pe un portar cu cel mai bun fotbalist din lume.

"Andrei Vlad e Messi al portarilor!", a decretat patronul și l-a vândut pe Florin Niță la Sparta Praga pentru a-i face loc în poartă lui Vlad, un goalkeeper de 19 ani care a adunat din acel moment gafe după gafe, aproape în toate ocaziile în care s-a aflat pe teren. Altă exagerare care n-a adus nimic bun:

"Nedelcu e ca Pique dacă joacă fundaș central și ca Busquets când e folosit la mijloc". "Nedelcu doarme în meciuri, el crede că terenul e dormitor!" e noua opinie despre același jucător.

Vezi și: EXCLUSIV Liga patronilor-fantome! Exemplul lui Becali e urmat de aproape tot campionatul: șeful unui coafor o are pe Dinamo, CFR depinde de un contabil

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  04 Octombrie 2018, 12:21

Dybala in presa internationala" Criticile lui Gigi Becali m-au motivat si m-au facut sa dau 150% in meciul cu Young Boys Berna din UCL":))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează