FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL, ASTĂZI, ORA 19.30, ÎN DIRECT PE DOLCE SPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gigi Mulţescu l-a cununat pe Mihai Stoichiţă: "Voi fi «naşul» lui şi azi!"

Mulţescu (60 de ani) e cu 3 ani mai în vîrstă decît Stoichiţă +1   FOTO
Mulţescu (60 de ani) e cu 3 ani mai în vîrstă decît Stoichiţă

Articol de GSP - Publicat joi, 03 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 03 mai 2012 00:10

Antrenorul Petrolului povesteşte cum îl bate mereu pe finul său la tenis de cîmp şi cum plănuieşte să-l învingă diseară şi la fotbal.

- Domnule Mulţescu, cum l-aţi cunoscut pe Stoichiţă?
- Cu Mihai mă ştiu de prin 1973, cînd a venit la Petroşani. Am avut şi eu o contribuţie la transferul lui. Atunci au venit conducătorii clubului la mine şi mi-au spus că-i interesează Stoichiţă, le-am spus că şi mie mi-a plăcut, aşa că şefii l-au adus şi am cîştigat împreună Cupa României în anul imediat următor.

- Cum de v-aţi apropiat atît de mult încît să-i fiţi naş?
- Era o plăcere să stai în preajma lui. Ne-am împrietenit repede, el era un om şcolit, ştia multe limbi străine, doar crescuse cu bonă! O bonă ce a fost a doua mamă pentru el, o femeie deosebită pe care el a iubit-o foarte tare. O doamnă ce emana numai bunătate şi care făcea o mîncare nemaipomenită. Mihai a suferit şi a regretat-o multă vreme după ce a decedat, dar mama Mia, soacra mea, i-a luat locul în inima lui.

- Aţi păstrat legătura strînsă în ultima perioadă?
- Nu prea ne-am văzut des în ultimii ani, distanţa ne-a separat pentru că am antrenat în străinătate ba eu, ba el. Mai jucăm tenis din cînd în cînd.

- Şi cine e mai bun?
- (rîde cu poftă) Cine cîştigă?! Păi, Divizia A, adică eu, şi Divizia B se întîlnesc numai în Cupă! Nu mai jucăm unu contra unu pentru că e diferenţă prea mare, îl bat prea rău! Mai avem nişte prieteni şi jucăm la dublu, mai facem o mişcare, o caterincă, o ironie.

- Iar la fotbal cine stă mai bine?
- Chiar nu ştiu exact, dar şi eu am cîştigat de cîteva ori. Sînt naşul lui, deci trebuie respectată tradiţia asta şi să cîştig acum. Sîntem noi prieteni buni, însă rivalitatea e mare pe teren, acolo, mai ales că el e stelist, pe cînd eu sînt dinamovist.

Ultima dată, "Lippi" a fost bătut cu bulgări
Dacă la tenis Stoichiţă n-are nici o şansă în faţa lui Mulţescu, la fotbal e egalitate perfectă. Cei doi s-au întîlnit de numai două ori ca antrenori, în campionate diferite. În sezonul 2002 - 2003, pe cînd cei doi activau în Turcia, Stoichiţă s-a impus în Ankaraguku - Gaziantep (5-3).

În 2010, pe cînd "Lippi" era la Steaua, Mulţescu a obţinut cu Ceahlăul prima victorie în Ghencea din istoria clubului nemţean (3-1). Fanii l-au bombardat cu bulgări de zăpadă pe Stoichiţă, iar nea Gigi a vrut să retragă echipa de pe teren, pe motiv că nu se poate juca.

"Steaua a cam pierdut contactul cu primul loc şi vrea neapărat victoria, la fel şi noi. Pentru noi orice punct e bine venit în situaţia delicată în care ne aflăm" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Astafei nu e de Steaua!"
După ce Gazeta Sporturilor a publicat ieri informaţia că Victoraş Astafei este dorit în Ghencea, Alin Minteuan spune că fotbalistul de 24 de ani nu e de Steaua. "Astafei e un jucător interesant, cu reale calităţi, dar nu cred că el se ridică la valoarea Stelei. Mai are multe de arătat înainte de a ajunge la o formaţie de top!", a spus Minteuan, care acum antrenează echipa secundă a lui CFR Cluj.

Opriţa vrea victorie în Ghencea
Căpitanul Petrolului, Daniel Opriţa, spune că nu are motive să se teamă de partida din această seară, contra Stelei. "Am petrecut o perioadă frumoasă în Ghencea, dar vreau neapărat să cîştigăm pentru că sîntem într-o situaţie delicată. Nu mă tem de atmosfera ostilă de pe stadion. Am plecat de ceva timp de la Steaua, cred că mulţi au şi uitat că am jucat acolo", a mărturisit Opriţa, care a îmbrăcat tricoul roş-albastru în perioada 2002-2007.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
statham_j
statham_j  •  03 Mai 2012, 13:31

sa-i spuna cineva lui Multescu ca nu mai este zapada in tribuna.....asa ca, bulgarii aia de-au trecut la 5m de el nu mai au cum sa-l atinga....

terminatorul2
terminatorul2  •  03 Mai 2012, 01:47

Mda , vom vedea .

steaua.libera
steaua.libera  •  03 Mai 2012, 01:40

oprito, n-am uitat cum iti faceai de cap cu cainii din tribuna

Vezi toate comentariile (3)
Comentează