FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi o spionează pe CFR Cluj! Campioana a schimbat strategia la transferuri, din cauza lui Becali

Burcă a încheiat sezonul ca fundaș stânga la Botoșani, dar fundaș central e postul lui de bază
Burcă a încheiat sezonul ca fundaș stânga la Botoșani, dar fundaș central e postul lui de bază

Articol de , - Publicat luni, 10 iunie 2019 09:00

Campioana CFR Cluj transferă pe furiș, de teama licitației cu Becali. Clujenii l-au convins pe Andrei Burcă și șeful Botoșaniului a sunat imediat la FCSB, de unde a apărut o ofertă mai mare cu 100.000 de euro. Jucătorul a insistat însă să fie lăsat în Ardeal.

CFR nu mai are încredere în negocierile obișnuite din mercato, s-a convins că Becali stă la pândă, gata să se implice doar ca s-o încurce pe campioană. Ardelenii s-au prins de la „afacerea Olaru” că FCSB e un rival serios pe piața transferurilor.

Credeau că-l cumpăraseră pe mijlocașul ofensiv de la Gaz Metan, când Gigi a aflat de tratative, s-a implicat și a propus 600.000 de euro în schimbul lui Darius și o clauză care i-l lasă Gazului încă șase luni de acum înainte. Mediașul a anulat transferul la CFR, care era ca și rezolvat, mai lipseau doar semnăturile, și a vândut fotbalistul la FCSB.

„Gigi, nu-l vrei tu?”

Achiziționarea recentă a lui Andrei Burcă, de la Botoșani, a urmat o altă rețetă, Clujul s-a adaptat la competiția cu Becali. Vișiniii l-au convins pe jucător joi seară, cu gândul ca a doua zi dimineață să și definitiveze transferul, cât mai rapid, înainte să afle Gigi!

Fundașul central din Moldova a acceptat imediat oferta, încântat să evolueze în Champions League și să se afle sub comanda lui Dan Petrescu.

Când Valeriu Iftime a fost înștiințat că fotbalistul lui își dorește să plece la CFR, a reacționat așa cum bănuiau ardelenii: a apelat în telefon numărul lui Gigi: „Clujul îl ia pe Burcă! Nu te interesează?”. „Eu îți dau 300.000 de euro pe el!”, a plusat Becali. Oferta era cu 100.000 de euro peste aceea pe care o înaintase campioana.

Nici 5.000 de euro nu l-au mai întors

Iftime, președintele de la FC Botoșani, a încercat să-l convingă și pe Burcă să semneze mai degrabă cu FCSB, nu cu CFR. Apărătorul a fost ferm: „La Cluj vreau, am ales deja!”. FCSB l-a ademenit pe Andrei și cu un salariu mai mare cu 5.000 de euro lunar față de venitul pe care i-l garantau ardelenii. 20.000 de euro îi propunea Becali.

Fotbalistul a insistat, chiar și în condițiile astea, că acceptă doar oferta campioanei și Iftime a cedat: până la urmă, a semnat transferul. Gigi îl urmărea pe Burcă de un an și avea bani suficienți ca să câștige o licitație împotriva oricui din campionat, dar CFR a izbutit să i-l "sufle" într-o operațiune rapidă, în numai 12 ore. 

„Am făcut o afacere de-mi vine să plâng, l-am vândut pe Burcă la CFR pe bani foarte puțini, mi-e și rușine să vă spun suma! Jucătorul a venit și mi-a cerut să-l las la Cluj, să nu-i stric viitorul”
Valeriu Iftime, președinte FC Botoșani

104 meciuri și 4 goluri a adunat Andrei Burcă în prima ligă, doar la FC Botoșani. El mai bifase 71 de partide și 4 goluri în eșalonul secund, pentru SC Bacău

„Aveam soluții, nu ne trebuia Burcă!”

Mihai Stoica e convins că n-avea FCSB nevoie de fundașul de la Botoșani. Managerul a scris pe Facebook după ce a aflat că Andrei Burcă va merge la CFR, deși fusese dorit și de FCSB:

„Niciodată n-am divulgat ce se întâmplă în culise, dar mă văd silit s-o fac, din respect pentru fotbaliștii noștri. Patronul lui FC Botoșani l-a sunat joi, în jurul orei 19:30, pe Gigi Becali și l-a întrebat dacă-l interesa Burcă. Gigi, după ce s-a consultat cu mine și cu Bogdan Andone, l-a informat pe Iftime că nu suntem interesați de acest fotbalist”.

MM a insistat că fundașii aflați în lotul FCSB nu trebuie să creadă că s-a dorit înlocuirea vreunuia „Nu că Burcă n-ar fi valoros, dar Planici și Filip sunt unii dintre căpitani, Bălașa are prezențe în națională, iar Cristea face parte din lotul național acum”.

La CFR îi va fi mai ușor să joace

Burcă, 26 de ani, are numai trei sezoane în prima ligă. El a ajuns la FC Botoșani de la Bacău, din „B”, și a devenit instant titular în primul eșalon. La FCSB ar fi intrat într-o concurență mai greu de câștigat, pare mai simplu pentru el să se impună la CFR.

Campioana are doi fundași centrali „bătrâni”, pe Vinicius de 34 de ani și pe Mureșan de 33 de ani. Mai există Adam Lang, dar maghiarul dorește să revină în Ungaria fiindcă n-a jucat suficient la Cluj. Împrumutul lui Kevin Boli din China a expirat și conducerea Clujului încă mai negociază cu Guizhou pentru păstrarea stoperului francez.

 Citește și:

FCSB a anunțat amicalele cantonamentului din Brașov » Roș-albaștrii o vor întâlni și pe Viitorul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
protech
protech  •  10 Iunie 2019, 12:39

Mai intai suni la stapan, mi se pare normal.

farauminsport
farauminsport  •  10 Iunie 2019, 12:21

articol de tot rasul!!! barfa de bodega din gara de nord! Adica sa intelegem ca gasca lui pazcany-varga au contactat un jucator aflat sub contract, l-au ademenit si l-au convins sa se transfere fara sa vorbeasca mai intai cu clubul acestuia!!! Aiuritor nu! Un plus marele Burca, pleaca unde vrea el, nu unde are echipa sa interes sa-l transfere pentru a obtine mai multi bani. Un articol scris de un prescolar! Se devoaleaza faptul ca marii manageri bisnitari din Liga a I-a s-au obisnuit sa traiasca din banii lui Becali si ii ofera orice jucator pentru ca ei stiu sigur ca jiji fraierul plateste mai bine, adica mult supraevaluat. Asa a tinut in carca inclusiv pe viitura din Ovidiu care in ultimii trei ani, ca membra de baza a cooperativei, a contribuit decisiv la deturnarea a trei titluri, asa ca recunostinta!!!

babahuda
babahuda  •  10 Iunie 2019, 11:37

si ne miram dece Botosani joaca ca dupa nunta cu fcsb ..asa se explica ca nu au nici o victorie importriva fcsb-ului ..ce se stia acum e clar ca lumina zilei ..eftimie e gigist nu fcsb-ist ..daca nu te uiti tent poti sa-l confunzi cu dragnea .?!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează