FOTBAL  »  LIGA 1  »  LPF

Gino Iorgulescu a numit un nou vicepreşedinte la LPF! A lucrat la Liga spaniolă şi la UEFA

Robert Pongracz
Robert Pongracz

Articol de GSP - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 18:24

Germanul Robert Pongracz este noul vicepreşedinte al LPF, a anunţat preşedintele forului, Gino Iorgulescu, într-o conferinţă de presă, după Adunarea Generală.

"Am propus Adunării Generale şi a fost ales în unanimitate în funcţia de vicepreşedinte Robert Pongracz. El a lucrat şase ani la liga profesionistă din Spania şi a fost un colaborator important la UEFA.

A fost propunerea mea, dînsul se va ocupa de marketing, relaţii internaţionale şi alte atribuţii pe care i le voi da eu", a declarat Iorgulescu.

Noul vicepreşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat că a luat o decizie bună pentru cariera sa acceptând postul propus de Iorgulescu: "A venit un moment în viaţa mea în care să fac un nou salt. Şi fiind aici în România cu acţiunile mele pentru UEFA am văzut oportunitatea asta. Aici fotbalul e în creştere şi este o decizie bună în cariera mea. Aici putem să creştem, putem să facem multe", a spus Robert Pongracz la finalul Adunării Generale a LPF în care a fost numit.

Oficialul LPF va încerca să schimbe imaginea instituţiei în lume. "Liga Profesionistă de Fotbal din România nu este percepută în niciun fel în străinătate pentru că nu este. Tocmai asta o să încerc eu să schimb. Să participăm şi noi ca alte Ligi în foruri europene şi aşa mai departe. O să deschidem porţile României pentru oricine", a mai spus Pongracz.

Pînă în prezent, vicepreşedinţi ai LPF erau Alexandru Boc şi Iosif Robi Urs.

Robert Pongracz s-a născut la 1 iulie 1981. Iată cîteva puncte importante din CV-ul său:

Experienţă:

iulie 2009 - prezent Colaborator UEFA
iulie 2013 - decembrie 2013 - Şeful biroului executiv al preşedintelui Ligii Spaniole de Fotbal
iulie 2007 - decembrie 2013 responsabil cu relaţiile internaţionale la Liga Spaniolă de Fotbal

Studii:

2012-2014 (în curs) Master în sport european şi în conducerea instituţiilor sportive la Sciences Po Paris (Franţa)
2007-2008 Master în Drept Sportiv la ISDE (Spania)
2003-2005 Licenţiat în Administrarea afacerilor la Schiller International University (SUA)

Pe lîngă germana nativă, Pongracz vorbeşte fluent engleză, spaniolă, română, şi are cunoştinţe de bază de franceză şi italiană.

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (20)
plischi
plischi  •  21 Ianuarie 2014, 05:30

mi-a placut asta: "...aici fotbalul este in crestere!"... ca o curiozitate: unde-a invatat limba romana? daca-i neamt, neamt sa fie, astia-s oameni seriosi si buni profesionisti.

ortega
ortega  •  21 Ianuarie 2014, 02:36

Pai decat scarbosul ala de Boc sau , si mai rau , celalalt atarnator , jygodia V. Alexandru , pupincuristii leprei Dragomir e mai bun si Lutu ...

ciur
ciur  •  20 Ianuarie 2014, 19:22
Postat de apokalyps pe 20 Ianuarie 2014, 18:37

pe site-ul d1gisport e mai documentata stirea.ei zic ca e roman-ciudat,oricum are scoala,e jumate neamt,jumate ungur,jumate ce o fi:))deci e mai serios probabil

Frate...Pai 1 jumatate+ 1 jumatate + 1 jumatate= 1 intreg si o jumatate,. Deci asta-i un om si jumatate...!!!??? :)))) Mare OM..

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close