FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Simulează democrația pentru alegeri » Gino Iorgulescu a intrat deja în campanie pentru încă un mandat la LPF

Gino Iorgulescu a intrat deja în campanie pentru încă un mandat la LPF
Gino Iorgulescu a intrat deja în campanie pentru încă un mandat la LPF

Articol de , , - Publicat marti, 18 mai 2021 13:07 / Actualizat marti, 18 mai 2021 13:27

Cu un an înainte să expire mandatul actualei conduceri, Liga Profesionistă de Fotbal invită cluburile să conducă singure instituția, după opt ani în care le-a ignorat.

La LPF vor fi alegeri pentru președinție în 2022, așa că administrația actuală a intrat deja în campanie pentru încă un mandat. Ce le promite celor 16 cluburi din eșalonul de elită: în curând se vor conduce singure.

Justin Ștefan le-a explicat membrilor din Adunarea Generală că vor fi înființate două comisii pentru ei: o comisie "business" și una "sport". 

Câte opt președinți ai cluburilor vor face parte din fiecare comisie. Componența fiecăreia va fi stabilită în urma unei votări.

Conducătorii din "business" și din "sport" vor putea, teoretic, să influențeze toate deciziile importante care au legătură cu prima ligă. 

O democratizare a campionatului, una pe care secretarul general Ștefan le-o promite cu un an înaintea alegerilor și într-un moment în care cluburile au contestat tot mai des comportamentul avut de LPF în mandatele cuplului Gino Iorgulescu-Justin Ștefan.

Cel mai bun angajator

Comentariile critice s-au referit mai ales la bugetul uriaș al instituției, unul pe care Liga Profesionistă îl consumă aproape numai cu salariile puținilor angajați pe care îi are.

LPF are 25 de angajați și plătește salarii de 9,1 milioane de lei, o sumă la care se mai adaugă cheltuieli cu terți în valoare de 1,4 milioane de euro.

Rezultă un venit mediul lunar de 6.000 de euro pentru fiecare angajat al Ligii. Există în instituție și salarii de peste 15.000 de euro, atât câștigă președintele Iorgulescu, secretarul general Ștefan. Ei sunt plătiți la nivelul celor mai buni fotbaliști din campionat.

Doar CFR și FCSB își permit să suporte asemenea costuri. LPF nu are în subordine nici loturi naționale, nici comisii jurisdicționale, nici Comisia Centrală a Arbitrilor. De toate acestea se ocupă Federația.

7 la sutădin valoarea drepturilor TV reprezintă comisionul pe care îl percepe LPF, adică două milioane de euro din totalul de 28,5 milioane de euro. Echipele ajung să încaseze întreaga sumă, de fapt, pentru că LPF oprește comisionul aferent dintr-un contract de sponsorizare avut cu o casă de pariuri

LPF i-a enervat și cu VAR

Cluburile au fost nemulțumite de prestația Ligii Profesioniste și în "cazul VAR". LPF insista că Federația era responsabilă de achitarea costurilor pentru implementarea arbitrajului video în prima ligă, din moment ce Comisia Centrală a Arbitrilor e un departament din FRF. 

În urma negocierilor pe care le-au purtat instituțiile a rezultat că Liga o să contribuie și ea cu 250.000 de euro, jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor în folosirea VAR. 

Valeriu Iftime s-a referit tocmai la salariile foarte mari din LPF atunci când a comentat subiectul acesta: 

"Știți cum e situația? Bogații trebuie doar să scotocească prin buzunare ca să găsească niște mărunțiș, așa ar trebui să procedeze Liga pentru a avea banii pentru VAR. LPF oprește anual mai mult de două milioane de euro din drepturile TV!".

Ionuț Negoiță îl distruge pe Gino Iorgulescu: „Acolo se doarme, pe salarii mari!”

Citește și:

Conflict de interese în Liga 1: directorul juridic al LPF, contract de consultanță prin firma iubitei cu Casa Pariurilor, sponsorul campionatului

EXCLUSIV Dezvăluiri halucinante despre haosul de la FCSB » Gigi Becali voia să lase echipa fără 10 jucători: „Antrenați-vă cu manechine!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
1126914314145537
Marin-costin Garbo  •  30 Aprilie 2022, 22:37

Le interzicem sportivilor rusi care nu pot sa ì-si exprime in siguranta opinia despre razboi si permitem tatalui unui criminal care se sustrage de la pedeapsa sa candideze in ce lume de *** traim !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  18 Mai 2021, 20:47

Articolul e total eronat si nedocumentat, insidiuos. Iorgulescu e acum la al 2 -lea mandat si ultimul permis la LPF spre deosebire de FRF unde sunt permise 3 mandate pentru functia de presedinte.

cris210
cris210  •  18 Mai 2021, 16:09
Postat de Marius Dragomir pe 18 Mai 2021, 13:53

Fotbalul de liga1 este privat in Romania, nu public. Functia de presedinte LPF este privata, nu platita din bani publici. Nu are nevoie Iorgulescu de parerile noastre referitoare la ce a facut copilul lui ca sa candideze. Pb cluburilor e ca nu par sa aiba alternative ...si nu inteleg de ce. Ajungi sa il crezi pe Mitica cand spunea ca l-a dat afara politicul.

Dacă nu are nevoie e comentariile noastre, nici noi nu avem nevoie de așa model ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează