FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

VIDEO Prima măsură luată de LPF pentru a readuce oamenii la stadion! Veste mare anunțată de Gino Iorgulescu

Articol de - Publicat joi, 11 iulie 2019 14:42

Președintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunțat o primă măsură pentru a repopula stadioanele din România. Liga și deținătorii de drepturi TV vor schimba orele de disputare a partidelor în funcție de anotimp. 

Din punctul acesta de vedere, am stabilit că se vor da orele «mai jos». Pentru că iarna e frig, vom juca la ore mai accesibile. Iar acum să mergem la ore mai înaintate, pentru că este foarte cald”, a zis Gino Iorgulescu la conferința de presă de azi. 

Așadar, cel mai probabil partidele vor începe în lunile de vară de la 18:30 și 21:00, urmând ca în anotimpul rece orele să se schimbe, cel mai târziu fiind programate ora 19:00 sau 20:00. 

268 de meciuriconţine un campionat de Liga 1 în actualul format: 182 de partide în sezonul regulat şi 86 în play-off şi play-out

79 %dintre cei 23.000 de votanți ai unui sondaj GSP.ro vor modificarea orei de disputare a partidelor din Liga 1

România, sub Thailanda ca număr de suporteri pe stadioane 

Liga 1 se află pe locul 40, din 51 de campionate, într-o ierarhie alcătuită de CIES Football Observatory pe baza mediei de spectatori calculată în perioada 2013-2018.

 În timp ce în alte țări de pe mapamond lumea se înghesuie la fotbal, la noi fanii stau departe de stadion.

Media Ligii 1 este de doar 3.510 suporteri, mai mică decât a Thailandei (5.180) sau a eșalonului patru din Anglia (4.630)! Dacă asta poate reprezenta o consolare, „caprele” vecinilor stau și mai rău. Partidele din prima ligă a Ungariei, locul 42 în ierarhie, au atras în medie 2.733 de fani pe stadion în perioada menționată, iar bulgarii, doar 2.019. Și ocupă poziția 47.

Declinul fotbalului de club românesc este, fără îndoială, una dintre cauze. Dar și televiziunile au rolul lor în alungarea spectatorilor de pe arenele noastre. Transmiterea în direct a tuturor partidelor, unele programate la ore târzii pentru românul care a doua zi merge la muncă, îi determină pe majoritatea microbiștilor să aleagă televizorul și fotoliul de acasă.

În schimb, în Germania, Anglia și Spania, trioul aflat în fruntea ierarhiei CIES Football Observatory, până și meciurile considerate de categoria a doua, gen Dusseldorf - Augsburg, respectiv West Ham - Southampton, se dispută cu tribunele pline. Explicația? În primul rând, bucuria unui spectacol live, programat la o oră accesibilă. 

VEZI ȘI:

VIDEO Gino Iorgulescu, detalii despre introducerea VAR-ului în Liga 1! Somație către FRF: „Instruiți arbitrii!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
aurelianionut
aurelianionut  •  11 Iulie 2019, 18:19

Decat *** asta de fotbal mai bine l-ar inchide de tot...se pierd foarte multi bani cu un *** de campionat ca asta...bine ca castiga cocalarii aia de fotbalisti la 20-22 de ani de sute de ori mai mult decat un om care munceste o viata intreaga..problema e ca omul ala chiar face ceva benefic... astia ce fac benefic?Ca dau intr-o minge? Ca joaca intr-un campionat ridicat artificial? Il tin minte pe Bourceanu intr-un interviu..a zis ca are familie de hranit si ca nu-i ajung 25.000 euro pe luna..acu' intreb si eu...o fi corect?:)Si-l intreb pe Bourceanu..cu ce-ti hraneai ba familia de nu-ti ajungeau banii aia?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul801
paul801  •  11 Iulie 2019, 16:42

despre indepartarea penalilor din fotbalul nostru nimic? Despre jaful ciobanului nimic? trist bah, trist!

10219979361773445
Mihai Boboc  •  11 Iulie 2019, 16:31

Genial articol. Nici nu contează că populația Thailandei este de trei ori mai mare decât a României. Era ora... Unii chiar sunt plătiți să scrie aşa ceva.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează