FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

EXCLUSIV / VIDEO Giuleștiul își bate joc de persoanele cu dizabilități » Doar 46 de locuri, 40 în fața galeriilor, restul blocate de Rapid TV! Cum a reacționat Daniel Niculae

Articol de , , - Publicat luni, 21 august 2023 19:30 / Actualizat luni, 21 august 2023 20:00

Răzvan Turcilă iubește Rapidul, iar în urmă cu zece ani a fost diagnosticat cu scleroză multiplă. A fost nevoit să-și cumpere abonament la VIP pe Giulești pentru a beneficia de condiții normale la meciuri, asta după ce cei de la Rapid TV au blocat locurile destinate persoanelor cu dizabilități pentru un studio de live

„De când am venit prima oară pe Giulești, m-am îndrăgostit de-o echipă ca-n povești”. E noul hit ce răsună la toate meciurile Rapidului de acasă.

Dar pentru un suporter diagnosticat cu scleroză multiplă, imobilizat într-un cărucior, pasiunea lui pentru echipă s-a transformat într-un adevărat chin privind accesul pe stadion.

La meciul Rapidului cu Farul a venit și Răzvan Turcilă: "Sunt fan al Rapidului de la zece ani, atunci am primele amintiri despre fotbal. La început am locuit în Berceni, apoi m-am mutat cu părinții în zona stadionului și de atunci am rămas rapidist. Vin aproape de fiecare meci, iar Rapidul pentru mine este o stare de spirit".

În urmă cu zece ani a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, iar "viața mea s-a degradat ușor, ușor". De doi ani, acesta este imobilizat și se deplasează doar cu ajutorul unui cărucior, însoțit mereu de soția sa. 

Iar pentru a veni în Giulești a fost nevoit să-și achiziționeze locuri normale la VIP pentru că cele destinate persoanelor cu dizabilități sunt blocate!

Rapid TV blochează locurile

"În zona tribunei 1 sunt doar șase locuri pentru persoanele cu dizabilități. Mi se par puține pentru un club ca Rapid", spune Răzvan.

Gazeta Sporturilor a verificat informațiile, acestea fiind confirmate de cei de la CS Rapid: "Există șase locuri la tribuna întâi, împărțite trei cu trei, pe două podiumuri". Doar că acum încep problemele cu adevărat.

Zonele respective sunt blocate aproape meci de meci! Una dintre ele permanent, de cei de la Rapid TV, care înaintea, în pauza și la finalul meciurilor de pe teren propriu acolo și-au montat studioul și fac emisiuni pe Internet.

Giuleștiul își bate joc de persoanele cu dizabilități » Doar 46 de locuri, 40 în fața galeriilor, restul blocate de Rapid TV! Cum a reacționat Daniel Niculae
Aici era locul destinat persoanelor cu dizabilități. Rapid TV a realizat emisiune și la meciul cu Farul de duminică FOTO Instagram

Cea de-a doua de cei de la DigiSport, atunci când organizează studiouri speciale pentru meciurile din Liga 1.

"Nu sunt eu în măsură să fac educație sau să trag pe cineva la răspundere, dar trebuie îndreptate lucrurile", spune Răzvan.

De la 250 la doar 46!

Șase locuri inaccesibile, dar unde sunt restul? Cei de la Compania Națională de Investiții anunțau la startul construcției că noul stadion va avea "250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor", apoi, la inaugurare, că arena beneficiază de doar 75 de locuri! 

În prezent, pe Giulești sunt, de fapt, doar 46! Câte 20 în primul rând al fiecărei peluze!

Giuleștiul își bate joc de persoanele cu dizabilități » Doar 46 de locuri, 40 în fața galeriilor, restul blocate de Rapid TV! Cum a reacționat Daniel Niculae
Răzvan ajutat de soție să-și ocupe locul din stadion

"Eu ca să pot intra pe stadion a trebuit să-mi cumpăr abonamente la VIP, mult mai scumpe, dar ca să beneficiez de lift. Dacă știam că pot ajunge cu liftul la tribuna 1, îmi cumpăram acolo. Dar nu mi s-a spus... Mă descurc destul de greu, dar încerc să fac eforturi și merg înainte. Mă ajut de soția mea pentru că altfel n-aș putea", mai dezvăluie Turcilă.

Cei de la FRF sunt cel mai bine puși la punct! Au pe site o rubrică specială pentru persoanele cu dizabilități, unde trebuie trimise documentele. Ei le verifică și îți oferă biletele gratuite. Așa trebuie să facă toate cluburile, să existe oameni care să primească astfel de documente și care să te ajute
Răzvan Turcilă, suporter Rapid

E important de precizat că Rapid este chiriaș în Giulești și plătește chirie pentru fiecare meci pe care-l joacă aici, celor de la Clubul Sportiv Rapid, administratorul arenei din Grant.

Daniel Niculae, sare în ajutor: „Vom rezolva această încurcătură”

Contactat de GSP, președintele Daniel Niculae a reacționat prompt și a spus că va interveni în scurt timp pentru rezolvarea problemelor existente. Iată declarațiile fostului atacant.

  • ”Avem mereu deschidere pentru persoanele cu dizabilități și de fiecare dată am încercat să le ajutăm, să le oferim acces la meciuri”
  • „Nu știam de problemele acestui domn, acestui suporter rapidist, dar voi lua legătura cu colegii mei pentru a rezolva această încurcătură”
  • „Rapid TV are studioul pe aceea platformă exterioară pentru a fi mai aproape de teren, pentru a avea o vizibilitate mult mai bună asupra terenului și a tribunelor”
  • „Nu știam că acolo există persoane cu dizabilități care ar vrea să stea. Noi avem și un studio în interior de unde putem face emisiunile la meciuri”
  • „E adevărat că și locurile destinate acestor persoane cu probleme au fost gândite nefericit atât la tribuna 1, dar mai ales la peluze”

886.950de persoane cu dizabilități erau în România pe 31 martie 2023, acesta fiind ultimul raport publicat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități

Despre condițiile din Giulești: „Nu au siguranță și vizibilitate”

Cum în Giulești sunt 40 de locuri pentru persoane cu dizabilități, câte 20 în primul rând al fiecărei peluze, Federația a evitat să acorde acolo bilete gratuite, preferând să nu-i expună pe suporteri și să le dea locuri în fața galeriilor.

Giuleștiul își bate joc de persoanele cu dizabilități » Doar 46 de locuri, 40 în fața galeriilor, restul blocate de Rapid TV! Cum a reacționat Daniel Niculae
Acestea sunt locurile destinate celor cu probleme de la peluze FOTO Cristi Preda

"De fiecare dată când FRF a organizat meciuri în Giulești, a existat o persoană care a gestionat persoanele cu handicap. Toți cei care au solicitat bilete le-au primit gratuit și au fost relocați în stadion. Pe locurile de la peluze nu au siguranță și vizibilitate. Nu își bat joc de oameni", spun sursele GSP.

Cred că accesul trebuie să fie mai facil. Prin Europa, persoanele aflate în căruț stau pe pistă ori între băncile de rezerve. Sau în primul rând de la tribuna 1, locuri unde se poate ajunge foarte ușor și nu e nevoie de nimeni și de nimic care să-i sprijine. Cei care organizează meciurile trebuie să se gândească și la noi!
Răzvan Turcilă, suporter Rapid

Citește și:

Dan Șucu, încântat de un fotbalist al Rapidului: „Modest, talentat, cu un bun simț fantastic! Cu Farul a fost seara lui și a lui Bergodi”
Rapid
Dan Șucu, încântat de un fotbalist al Rapidului: „Modest, talentat, cu un bun simț fantastic! Cu Farul a fost seara lui și a lui Bergodi”
„Lumea a vorbit urât despre Rapid” » Cristiano Bergodi, după victoria cu Farul: „Nu vreau să par arogant, dar așa am fost și ca jucător”
RAPID - FARUL 3-1
„Lumea a vorbit urât despre Rapid” » Cristiano Bergodi, după victoria cu Farul: „Nu vreau să par arogant, dar așa am fost și ca jucător”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
mafa
mafa  •  22 August 2023, 19:21
Postat de klingonul pe 22 August 2023, 15:04

uite, ma voi ocupa sa ai mereu rezervat un loc special. il meriti sigur! nici nu mai e nevoie de vreun aviz. si cum ne-ai demascat cu invidia si teama ... mama, mama, esti boss de boss!

Kingonu-le se pare ca nu esti mai inteligent decat adevaratul kinkong !!...ala era zero, imagineaza-ti tu.

mafa
mafa  •  22 August 2023, 19:18
Postat de Vasi86 pe 22 August 2023, 13:25

Pai informeaza-te cate locuri pt persoane cu handicap are Arena nationala si Arcul de triumf. Dinamo joaca pe stadioane inchiriate, pana la construirea noului stadion, asa ca depinde de cum e construit stadionul pe care joaca, nu depinde de Dinamo.

Vasilică voi platiti chirie cat vi se cere acolo unde va lasa sa jucati. asa ca nu puteti emite pretentii

klingonul
klingonul  •  22 August 2023, 15:04
Postat de mafa pe 22 August 2023, 12:45

Nu neg dreptatea articolului "fabricat" de acesti, asa zisi ziaristi, dar ma intreb 10SB-ul sau cainii de preerie, cate locuri au pentru persoanele cu dizabilitati in stadioane lor ??...orice chichița ,orice lucru marunt ,cand este vorba de Rapid ii dati o amploare de uragan !!...vi se citeste invidia, teama, si tremuratul in voi doar cand rostiti acest cuvant, RAPID .

uite, ma voi ocupa sa ai mereu rezervat un loc special. il meriti sigur! nici nu mai e nevoie de vreun aviz. si cum ne-ai demascat cu invidia si teama ... mama, mama, esti boss de boss!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează