FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Giuleştiul va fi închis pînă la finalul sezonului! Ce suspendări au primit Răzvan şi Longo

Momentul în care Diego Longo îl loveşte pe Heleşteanu
Momentul în care Diego Longo îl loveşte pe Heleşteanu

Articol de GSP - Publicat marti, 08 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 08 mai 2012 18:46

UPDATE Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, gruparea din Giuleşti le cere scuze oficialilor lui FCM Tg. Mureş pentru fapta săvîrşită de preparatorul fizic Diego Longo.

"Acest tip de comportament nu ne caracterizează. Declarăm cu toată răspunderea faptul că nu acceptăm o astfel de atitudine, că nu vom tolera niciodată la Rapid manifestări nesportive şi că, în urma unei analize ce se va face de către conducerea clubului, vom decide măsurile ce se impun pentru ca tehnicienii echipei să revină la comportamentul demn şi civilizat care i-a caracterizat mereu", se arată în comunicatul giuleştean. Click aici pentru a-l citi integral

-------------

UPDATE
Diego Longo a primit o suspendare de 10 luni şi o amendă de 8.000 de lei, după incidentul cu Anton Heleşteanu. De asemenea, Rapid va juca fără spectatori meciurile de pe teren propriu pînă la finalul sezonului şi o penalitate de 40.000 de lei. Răzvan Lucescu a primit o suspendare de 2 etape şi o amendă de 6.800 de lei.

UPDATE Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, gruparea din Giuleşti le cere scuze oficialilor lui FCM Tg. Mureş pentru fapta săvîrşită de preparatorul fizic Diego Longo.

"Acest tip de comportament nu ne caracterizează. Declarăm cu toată răspunderea faptul că nu acceptăm o astfel de atitudine, că nu vom tolera niciodată la Rapid manifestări nesportive şi că, în urma unei analize ce se va face de către conducerea clubului, vom decide măsurile ce se impun pentru ca tehnicienii echipei să revină la comportamentul demn şi civilizat care i-a caracterizat mereu", se arată în comunicatul giuleştean. Click aici pentru a-l citi integral

-------------

UPDATE Diego Longo a primit o suspendare de 10 luni şi o amendă de 8.000 de lei, după incidentul cu Anton Heleşteanu. De asemenea, Rapid va juca fără spectatori meciurile de pe teren propriu pînă la finalul sezonului şi o penalitate de 40.000 de lei. Răzvan Lucescu a primit o suspendare de 2 etape şi o amendă de 6.800 de lei.

Ce meciuri mai are Rapid în Giuleşti:

Rapid - Pandurii, duminică, de la ora 19:00
Rapid - Oţelul, duminică, 20 mai

Preşedintele Rapidului, Constantin Zotta, va vorbi despre sancţiunile primite de Rapid la emisiunea Contraatac, pe GSP TV, de la ora 19:00.

--------------

UPDATE Preparatorul fizic al FC Rapid, Diego Longo, a declarat la ieşirea de la audierile Comisiei de Disciplină a LPF că şi-a cerut scuze pentru incidentul avut cu directorul general al FCM Tg. Mureş, Anton Heleşteanu

"Mi-am cerut scuze faţă de domnul Heleşteanu. Sper ca şi membrii comisiei să înţeleagă faptul că a fost un moment tensionat atunci care a dus la acel incident. A fost doar o împingere, aşa cu mîna. Din păcate s-a exagerat mult şi s-a creat acest scandal. Noi am vorbit şi imediat după meci, domnul Heleşteanu nu are nimic, doar nu l-am omorît. Dînsul a înţeles, ne-am împăcat imediat atunci. Nu nu sunt genul care să fac probleme. Regret acel moment şi sper să înţeleagă asta şi membrii comisiei", a spus Longo pentru Mediafax.

Audierile la Comisia de Disciplină a LPF au durat aproximativ 30 de minute şi în sală au mai fost prezenţi antrenorul rapidist Răzvan Lucescu şi preşedintele Constantin Zotta, ambii eliminaţi de arbitrul Robert Dumitru pentru proteste în pauza meciului cu FCM Târgu Mureş.

Heleşteanu a oferit primele declaraţii după audieri: "Am stat de vorbă cu oficialii Rapidului, toţi regretăm ce s-a întâmplat la acel meci. Consider că lucrurile nu au fost atât de grave pe cât au fost prezentate, dar greşeala rămâne greşeală. Din păcate nu mai putem da timpul înapoi, regretăm şi aşteptăm decizia comisiei. Diego Longo şi-a cerut scuze imediat după joc, dar şi acum. El este un preparator bun".
-------------------

Preparatorul fizic al Rapidului ar putea primi 24 de etape de suspendare pentru că i-a tras un pumn lui Heleşteanu, după ce oficialul mureşean a fost trimis în tribună.

Duminică seara, în Giuleşti, eleganţa vestimentară a lui Răzvan Lucescu a contrastat puternic cu gesturile făcute de oficialii rapidişti. După ce, la pauză, antrenorul giuleştean şi preşedintele Constantin Zotta au fost trimişi în tribune, în finalul partidei s-a mai petrecut un incident, cel mai grav, cînd Diego Longo, preparatorul fizic al alb-vişiniilor, l-a lovit cu pumnul pe directorul executiv al oaspeţilor, fostul arbitru Anton Heleşteanu.

Aruncat în gura leilor
Imediat după golul egalizator al mureşenilor, Heleşteanu s-a întors către spectatorii de la tribuna 0, înjurîndu-i şi strigîndu-le: "Sînt naşul vostru, uite că v-am mai furat un titlu!". Fanii au luat foc şi au replicat pe măsură, însă gestul ardeleanului a fost văzut de arbitrul de rezervă, Cristina Bujor. Aceasta i-a comunicat lui Robert Dumitru, iar "centralul" i-a făcut oficialului semn să meargă în tribună! Heleşteanu s-a albit la faţă, iar giuleştenii de la 0 au aplaudat!

Sus, mureşeanul a fost aşteptat de Diego Longo, eliminat şi el între timp. Imaginile surprinse de fotoreporterul Gazetei, Alex Nicodim, arată clar cum giuleşteanul îl pîndeşte pe fostul arbitru să se întoarcă cu spatele la el pentru a-l lovi cu pumnul. Deşi a fost agresat, pentru a evita alte incidente, avînd în vedere că stewarzii reuşeau cu greu să-i ţină în frîu pe fanii de la tribuna 0, Heleşteanu nici măcar nu s-a întors spre agresor. Pentru gestul său, giuleşteanul riscă o suspendare de 24 de etape şi o amendă maximă de 15.900 lei! Cazul său va fi judecat azi, de Comisia de Disciplină.

Ameninţări cu moartea
În raportul de arbitraj, "centralul" Robert Dumitru a explicat motivul pentru care a decis să-i elimine în pauza meciului pe Răzvan Lucescu şi Constantin Zotta. Braşoveanul a scris: "Am fost ameninţat cu moartea de cei doi. Mi s-a spus: «Dacă nu cîştigăm, de aici ieşi doar mort!»". Nu e prima oară cînd Robert Dumitru aude asta în Giuleşti. În martie 2009, la un meci Rapid - Farul (1-0), Marius Constantin a fost eliminat din acelaşi motiv.

"E regretabil ce-a făcut Diego, însă Heleşteanu a provocat. A zis că ne-a mai furat încă un titlu. Oare primul a fost cel din 2006, cînd a fost arbitru în ultima etapă la meciul Jiul - Rapid?" (Constantin Zotta, preşedinte executiv Rapid)

"Nu am spus aşa ceva, am zis doar că sînt naşul lor pentru că atunci cînd eram la Vaslui am mai remizat o dată cu Rapid, în Giuleşti, în prelungiri, 2-2. Le-am mai spus că le-am tras-o! Atît!" (Anton Heleşteanu, director executiv Tîrgu-Mureş)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (146)
suca
suca  •  09 Mai 2012, 01:25

eu nu inteleg de ce cu portile inchise? ce au mai facut femeile acum? aa suspendarea lui razvan e altceva dar dai o sanctiune de genul trebuie ca spectatorii sa provoace ceva si ei daca nu fost

alessyo49
alessyo49  •  09 Mai 2012, 00:29

Propun ca pentru cele 4 etape ramase din acest sezon Rapid sa fie sanctionata cu cate 0-3 la masa verde, asa ca sa nu mai suparam pe nimeni si sa nu se mai agite cei care ne vor binele. Oare nu da Domnul sa luam campionatul sa vad cum umplu cimiterele gonoiele astea care ne tund pe unde ne prind. L-am auzit de infectul de Dragomir in seara asta declarand ca Rapid nu trebia sa piarda meciul in cazul valiza, si ca el tot timpul a declarat ca decizia luata a fost gresita....cand colo la vremea respectiva el a fost ce mai aprig contestatar al Rapidului, uitand ca este oficial si trebuie sa fie impartial.

villy69
villy69  •  08 Mai 2012, 23:44

Si apropo de articolele de 3 lei pe care le postati aici .. Care "fani de la tribuna 0" !?! Lucescu (care era mult in dreapta (adica in stanga pe imagini) si preparatorul fizic sunt fani ? Apropo, acolo nu e tribuna "0" analfabetilor !!! Pe stadion se aflau doar fani de sex feminin si copii iar acestia nu se aflau in acea zona. Ma uit si la tv si pe net ce comentati si vad si singur ceea ce comentati voi ! De aceea nu avem nimic (ce sa mai vorbim de fotbal), pentru ca nu se urmaresc decat scandaluri, manipulari - prin comentarii malitioase si prezentarea unor exagerari sau chiar neadevaruri, iar cand gasiti voi o "chichita" va agatati de ea si va indepartati de

Vezi toate comentariile (146)
Comentează