FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV / VIDEO Gjoko Zajkov crede că va fi campion cu CSU Craiova și numește principala adversară pentru trofeu: „Steaua este un oponent mai puternic în lupta la titlu decât CFR Cluj”

Zajkov speră să apuce și el vremuri în care stadionul va
Zajkov speră să apuce și el vremuri în care stadionul va "geme" de lume, ca pe vremuri. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2023 13:32 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 14:01

Gjoko Zajkov, 28 de ani, a sosit pe final de mercato în tricoul lui CSU Craiova, i-a prins din urmă cu pregătirea pe coechipieri și a devenit titular în formația oltenilor. 

Nord-macedoneanul este unul dintre jucătorii cu care Universitatea vrea să se lupte la titlu, apărătorul juveților afirmând într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că el ia în calcul câștigarea campionatului, chiar dacă acum, cu patru etape înaintea finalului sezonului regulat, echipa sa e la 10 puncte în spatele liderului, Farul. 

Cosmin Matei îl ironizează pe Adrian Mititelu: „Pe PlayStation se mai rejoacă partida”
SEPSI - FCU CRAIOVA 3-0 LA „MASA VERDE”
Cosmin Matei îl ironizează pe Adrian Mititelu: „Pe PlayStation se mai rejoacă partida”

Totodată, la împlinirea unui an de la declanșarea războiului în Ucraina, Gjoko a povestit cum s-a simțit în primele zile de conflict acolo, la Poltava.

Gjoko Zajkov, fundaș central CS Universitatea Craiova: „Ceva din mine spune că vom câștiga titlul”

„Mă simt foarte bine la Craiova. Mă simt acceptat de către club și coechipieri. Am găsit cele mai bune condiții. Ceva din mine spune că vom câștiga titlul! Da, e greu, dar mai este un play-off, mai sunt multe puncte puse în joc, am încredere că va fi bine. 

În fotbal, important e să iei fiecare meci în parte și să-l câștigi. Eu mă bazez pe ce văd zi de zi la antrenamente. Trebuie să legăm victoriile! Văd fotografiile de pe pereți, de la cantonament, de la stadion, văd că am venit la un club mare, cu istorie. Și noi trebuie să ne ridicăm la nivelul legendelor. 

Mi-ar plăcea să văd atmosfera la meciuri precum în pozele de acum multă vreme, cu oameni care stăteau și pe tabelă. Bine, nu se mai poate sta acolo... Important e să fie lume multă, ne va stimula, va pune presiune pe adversari. Oricum, cred că avem cea mai bună galerie din țară”, a declarat Gjoko Zajkov, pentru Gazeta Sporturilor. 

Gjoko Zajkov, jucător CS Universitatea Craiova: „Steaua este un oponent mai puternic în lupta la titlu decât CFR Cluj”

Chestionat în legătură cu echipele contracandidate la titlul de campioană a Superligii, Gjoko Zajkov a spus: „Eu am jucat doar cu CFR Cluj și Steaua. Din punctul meu de vedere, Steaua este un oponent mai puternic în lupta la titlu. 

2meciuri, integralist în ambele, a strâns fotbalistul pentru olteni: victoria cu CFR Cluj și remiza cu FCSB

Cred că sunt cinci formații, primele cinci, care se vor lupta la titlu”, a mai spus fundașul nord-macedonean al oltenilor. 

7cluburi a adunat fundașul de 28 de ani în carieră: Rabotnicki, Rennes, Charleroi, Levski, Slavia Sofia, Vorskla Poltava și CSU Craiova

Gjoko Zajkov, fundaș CS Universitatea Craiova: „Mi-a fost frică în Ucraina atunci când a început războiul”

Gjoko Zajkov a vorbit și despre clipele prin care a trecut în Ucraina, când Rusia a declanșat războiul, în luna februarie a anului trecut. Nord-macedoneanul evolua atunci pentru Vorskla Poltava. 

„Mi-a fost frică în Ucraina atunci când a început războiul. Nu pentru mine, ci pentru soție și copil. Eram la Poltava, în estul țării, nu aveam mașină sau tren să ieșim din țară de la bun început, așa că eram îngrijorat. Repet, pentru ei, nu pentru mine! 

Eu sunt de părere că dacă e scris să ți se întâmple ceva, se va întâmpla, așa gândesc. De aceea n-am frică de nimic. Dar pentru soție, pentru copil... Cred că așa gândește orice bărbat în familie"

Acum, suntem în siguranță totală, în România e multă liniște. Am lăsat războiul în urmă, deși îmi pare rău de oamenii rămași acolo. Românii sunt deschiși, comunicativi, zâmbitori, nu sunt nervoși și aroganți. Oameni alături de care poți trăi în pace. 

Până acum, îmi place totul în Craiova. Un oraș nici mare, nici mic, în care se trăiește bine”, a mai punctat fundașul grupării din Bănie. 

22de selecții și un gol are Zajkov în prima reprezentativă a Macedoniei de Nord, fiind și în lotul țării sale la Euro 2020

Întrebat despre ce cunoștea despre țara noastră înainte de a veni aici, el a precizat: „Știam despre România doar că este în Balcani și are capitala la București. Mi-a plăcut orașul, atunci când am stat acolo, pentru Euro 2020. Un oraș modern, european”. 

Campionatul în România este mai tehnic, se pasează mai mult. În Ucraina era mult mai fizic, cu fotbal mai aprig.

-Gjoko Zajkov, fundaș CSU Craiova

Citește și: 

Gigi Becali crede că nu mai poate, Dan Petrescu are altă părere: „A rupt terenul, a alergat fantastic”

Viorel Moldovan a desfiinţat un jucător de la Rapid: „Eu l-am văzut pe Giulești. E dolofan, are probleme cu greutatea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
19sevilla86
19sevilla86  •  27 Februarie 2023, 11:00

Un adevar simplu, normal, european, democratic: Steaua este acum FC Steaua Bucuresti, pe scurt FCSB, pentru ca in UE nu mai poate fi ca in URSS cu sportul profesionist dominat, sufocat, infestat, de amestecul armatei si militiei! Zajkov nu a fost contaminat de minciuna sfruntata ca Steaua ar mai fi prizoniera cazarmii in 2023, de dezinformarea crasa, de cenzura CNA! El spune adevarul cunoscut de oricine, confirmat de UEFA FIFA FRF si LPF, de presa sportiva occidentala, de toate cluburile cu care joaca Steaua in Europa, dar negat de ruine ale trecutului bolsevic precum cazarma sportiva expirata CSA, galeria sa perimata, violenta, anacronica, presa speriata de amenzile CNA sau abonata la popota UM02301!

alexh
alexh  •  26 Februarie 2023, 18:31
Postat de Catalynn..__ pe 26 Februarie 2023, 14:06

Pt ca un fotbalist sa fie cu adevărat bun nu e suficient talentul, nici munca, ci trebuie sa îl ducă mintea! Iar asta e ***, crede ca se lupta cu Steaua la campionat. :-(((

STEAUA se luptă pentru câștigarea titlului. Mereu. Csa, doar meciuri amicale.

rocky3
rocky3  •  26 Februarie 2023, 16:05

Ăsta săracu crede ca joacă în Serbia unde e Steaua roșie Belgrad...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează