FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Goluri de aur: 36.500 de euro bucata! » Mihai Costea e plătit regeşte la Steaua deşi nu a mai jucat de un an

Pentru a-l aduce pe Mihai Costea la Steaua, steliștii au plătit celor de la FC Universitatea Craiova 1,4 milioane de euro
Pentru a-l aduce pe Mihai Costea la Steaua, steliștii au plătit celor de la FC Universitatea Craiova 1,4 milioane de euro

Articol de - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 23:01

Mihai Costea n-a mai jucat într-un meci oficial de mai bine de un an, dar Steaua a continuat să-l plătească, el încasînd pînă acum aproape o jumătate de milion de euro din Ghencea.

Mihai Costea e cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 pentru fiecare meci pe care l-a disputat pentru echipa sa. Atacantul de 26 de ani a fost adus în vara lui 2011 şi a semnat un contract pe 5 sezoane. Salariul său a fost de 10.000 de euro pe lună în primul an şi, conform contractului, i-a crescut cu cîte o mie de euro pe lună în fiecare sezon. În prezent a ajuns să încaseze o leafă de 13.000 de euro!

În aceste condiţii, veniturile acumulate de Mihai Costea, de cînd a sosit în Ghencea şi pînă acum, din salariul pe care roş-albaştrii i-l plătesc în continuare a ajuns la aproximativ 475.000 de euro! Iar atacantul mai are de luat bani pînă în vara lui 2016.

El a disputat în tricoul Stelei 55 de partide în toate competiţiile, ceea ce înseamnă că a încasat circa 8.600 de euro pentru fiecare apariţie pe teren. Vîrful a marcat în acest timp de 13 ori, adică fiecare reuşită a sa a costat-o pe Steaua 36.500 de euro!

Blocat de Mititelu
În vara trecută, steliştii au dorit să scape de Costea, după ce nu mai fusese folosit din toamna lui 2013, de cînd intrase în conflict cu antrenorul de atunci, Laurenţiu Reghecampf. Fotbalistul se înţelesese cu polonezii de la Zawiza Bydgoszcz, însă afacerea a picat în ultima clipă.

Steliştii şi-au dat seama că nu-l pot ceda gratis deoarece, conform contractului pe care l-au semnat cu FC Universitatea Craiova în momentul transferului, ar fi obligaţi să-i achite acesteia un milion de euro! În prezent, atacantul se pregăteşte de unul singur prin parcuri.

423 de zile au trecut de la ultimul meci în care a evoluat Mihai Costea. Acesta a jucat în Steaua - Avîntul Bîrsana, 4-0, în Cupa României, pe 26 septembrie 2013

3 trofee a cucerit Costea în tricoul Stelei: două titluri (2012-2013, 2013-2014) şi o Supercupă a României (2013)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Decalare, nu amînare!
Steaua a solicitat LPF să-i fie amînat meciul din penultima etapă, de la Botoşani, din weekend-ul viitor, acesta fiind primul meci după cel de la Aalborg, din Europa League. Liga n-a fost de acord, însă campioana tot a obţinut ceva. Nu va mai juca duminica viitoare, la 72 de ore distanţă de terminarea jocului din cupele europene, ci luni seară.

Meciul Botoşani - Steaua a făcut rocadă în ţintarul rundei a 16-a cu partida Dinamo - Petrolul, care se va juca duminică, pe 30 noiembrie. De azi şi pînă pe 14 decembrie, trupa lui Gâlcă va disputa nu mai puţin de 7 jocuri oficiale, în 4 competiţii: Liga 1, Europa League, Cupa României şi Cupa Ligii.

"Sînmărtean e Houdini"
Unul dintre cei 3 secunzi ai lui Anghel Iordănescu la echipa naţională, Ionuţ Badea, i-a făcut un portret inedit lui Sînmărtean. "Meciurile cu Irlanda de Nord şi Danemarca reprezintă prima acţiune din cariera mea în care lucrez cu el şi am descoperit un caracter cum rar am întîlnit pînă acum. El vrea mai întîi să ofere, în loc să ceară ceva. Are calităţi tehnice incredibile. Eu îl asemăn cu Houdini. Chiar aşa îi zic, nu îl strig Lucică", a spus Badea la Digi. Harry Houdini, care a trăit între 1874 şi 1926, a fost un mare magician american de origine evreo-ungară.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
craioveanu91
craioveanu91  •  22 Noiembrie 2014, 15:08

sa se apuce si asta sa creasca gaini de rasa ca blocnotes:))

al_pin
al_pin  •  22 Noiembrie 2014, 13:40

Salutari la ganganii valahule maroniu!?!

a.c.a.b_st
a.c.a.b_st  •  22 Noiembrie 2014, 12:59
Postat de nebraska pe 22 Noiembrie 2014, 12:38

Abureală ,nu-i alpin ala,a facut careva o alaturare de nume sa iasa alpin...nu pune botulla asa ceva.

prea multe lucruri se potrivesc ca sa fie o abureala :)) si,pana la urma,daca-i el,maestrul Alpinescu,nu-i capat de tara..poate odata ne punem toti pozele pe aici,sa vedem care cu cine vorbeste :D

Vezi toate comentariile (43)
Comentează