FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Atacantul lui Dinamo dezvăluie pentru GSP ce pasiune rar întâlnită la fotbaliști are: „Așa îmi eliberez gândurile”

Goncalo Gregorio e asemănat unui pitbull pentru „răutatea” sa din teren. Foto: Imago Images
Goncalo Gregorio e asemănat unui pitbull pentru „răutatea” sa din teren. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 10:18 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 10:36

Portughezul Goncalo Gregorio, 28 de ani, a povestit care sunt impresiile sale despre Dinamo și România după primele săptămâni aici, ce planuri are, care sunt pasiunile sale din afara terenului.

Goncalo Gregorio, 28 de ani, a devenit prima opțiune pentru postul de atacant central. A marcat, mai întâi, în Derby de România, cu FCSB (1-2), când a profitat de eroarea lui Ștefan Târnovanu, apoi a punctat din nou cu FC Voluntari (3-2), în ultima etapă, reluare de atacant după ce a inițiat faza ofensivă, printr-un „un-doi” cu Cristian Costin. 

Adus din liga a treia portugheză, de la Leiria, la recomandarea directorului sportiv Gabriel Glăvan, cu care corespondase în ultimii doi ani, Gonçalo Gregório s-a integrat în „haită” și are un avantaj, în perspectiva primului „11”, în fața lui Hakim Abdallah, Cătălin Țîră sau chiar Lamine Ghezali, folosit ca vârf central în liga secundă.

Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale
EURO 2024
Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale

- Goncalo, cum te simți după primele săptămâni la Dinamo și după acest al doilea gol în tricoul „câinilor”?
- Dacă ai încredere, poți face orice, totul pare mai ușor. Cu fiecare săptămână, ne cunoaștem tot mai bine, iar acest lucru ne ajută enorm. Echipa face ceea ce zice antrenorul, suntem într-un moment bun, s-au legat victoriile. Urmează o altă etapă în week-end, e foarte important să mergem mai departe, cu încă 3 puncte.

- Cum te-ai acomodat la Dinamo? Ai mai avut o singură experiență afară, în Polonia, la Zaglebie Sosnowiec, în perioada 2020-2021.
- Antrenorul îi înțelege pe toți la echipă, și pe români, și pe străini. Și oferă cele mai bune „unelte” ca să jucăm bine. Lucrează bine Mister, mie îmi place mult. Cu mine, de exemplu, vorbește în portugheză, ceea ce mă ajută. Ne-am putea înțelege și în engleză, și în română, un pic, în sensul că înțeleg când explică la tablă în limba voastră. Cu spaniolii vorbește pe limba lor, mai vorbește și engleză, și franceză, se descurcă.

Goncalo Gregorio: „La Dinamo, ultrașii sunt mai ultrași decât în Portugalia”

- Ce-ți place cel mai mult în perioada petrecută la Dinamo?
- Fanii. Cântecele sunt minunate, iar suportul lor este foarte puternic. Este incredibil ce suporteri are Dinamo!

- Îmi spuneai în cantonamentul din Slovenia că ești fan Sporting Lisabona, care are suporteri pătimași și o atmosferă fantastică la meciuri.
- La Sporting sunt mai mulți oameni la stadion, are și ultrași, dar aici, la Dinamo, sunt mai ultrași, dacă pot să zic. E diferit, aici simțim mai multă forță, căldura oamenilor pentru echipă este mai intensă.

Atacantul lui Dinamo dezvăluie pentru GSP ce pasiune rar întâlnită la fotbaliști are: „Așa îmi eliberez gândurile”
Goncalo Gregorio a jucat în fiecare meci al campionatului, dar numai în două partide a fost titular. Foto: Cristi Preda (GSP)

- Există ceva care-ți displace aici?
- Nu mă pot plânge, mă simt foarte bine în România. Profesia m-a adus în străinătate, poate doar lipsa familiei, a iubitei, a prietenilor se resimte în unele momente ale săptămânii de lucru. Fratele meu vine în septembrie să mă viziteze, vor veni și ceilalți. Sunt niște sacrificii pe care un sportiv trebuie să le facă.

- Resimți distanța de cei dragi?
- Da, să știi! 80-90 la sută dintre străinii care vin într-o altă țară, mai ales după o anumită vârstă, 25 de ani, au familii, copii, le e mai ușor. Eu am venit singur, dar sunt puternic. Rezist! Dar am momente când le simt lipsa celor dragi.

143 de minuteeste ritmicitatea de care a avut nevoie șeptarul "câinilor" să înscrie, marcând de două ori pentru Dinamo

Goncalo Gregorio: „Cred că pot lua decizii bune, nu vreau să strălucesc doar eu”

- Câte goluri ți-ai propus până la finalul lui 2023?
- Chiar nu știu. Logic, vreau multe, mi-ar plăcea în fiecare meci, asta vreau, doresc să ajung să fac asta, să marchez un gol pe meci dacă se poate. Uneori, nu este posibil, victoria e mai importantă pentru echipă.

11 goluriîn 22 de meciuri a marcat Gonçalo Gregório pentru Leiria în sezonul precedent

- Discutam cu Gabriel Glăvan, directorul sportiv al lui Dinamo, cel ce te-a recomandat clubului, și te înfățișa drept un atacant altruist, nu egoist. Tu cum te vezi?
- Cred că pot lua decizii bune, să marchez sau să pasez. Atacanții vor să șuteze, să dea gol, dar uneori trebuie să pasezi, e mai ușor pentru echipă. Sunt adeptul principiului să joc pentru echipă, nu să strălucesc doar eu. Și-atunci, sigur mi se vor ivi ocazii să dau gol. Totul vine la momentul potrivit, și în fotbal, și în viață.

Am fost comparat de cei de la Dinamo cu un pitbull? Nu mi se pare ceva ieșit din comun, fiindcă și când jucam în Polonia mi-au pus o poreclă similară. Parcă era ceva legat de „lup”, de un animal agresiv, în tot cazul. Pe teren sunt o persoană, în viața privată sunt foarte liniștit. 

- Gonçalo Gregório, atacant Dinamo

Goncalo Gregorio: „Scriu poezii ca să-mi eliberez gândurile”

- Cum ești tu în afara terenului? Tot Gabriel Glăvan spunea că îți place să citești, uneori scrii poezii.
- Da, îmi place să citesc, foarte mult. Recunosc, uneori, îmi place să mă uit la filme, observ mesajele pe care le transmit. Încerc să devin o persoană mai bună, să învăț din orice. Mi-a plăcut foarte mult biografia lui Rafa Nadal, un sportiv și un om cu mentalitate puternică, încerc să fiu eu și tare mintal, să urc în carieră.

- Și poezii, mai scrii?
- Da, mai fac asta, dar prefer să rămână strict un subiect pentru mine, personal. De ce-o fac? Trebuie să scriu ceva, câteva rânduri, depinde de felul meu de a mă simți. Nu te gândi acum că scriu poezii mari! Acolo, ceva, depinde de cum sunt „in the mood”. În primul rând, încerc să-mi eliberez gândurile.

- Ai vreun scriitor preferat?
- Charles Bukowski. A fost un poet și romancier american, de origine germană, nu pot decât să vi-l recomand.

Citește și:

Ilie Dumitrescu anunță ce va face Ianis Hagi: „Am vorbit cu Gică”

MM Stoica, uimit de CFR: „N-am văzut-o așa niciodată!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează