FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Grădiniţa stearpă » Sabău este nemulţumit de randamentul jucătorilor de la a doua echipă

Ciolacu (la minge) este singurul puşti care a prins cîteva meciuri la prima echipă.
Ciolacu (la minge) este singurul puşti care a prins cîteva meciuri la prima echipă.

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 septembrie 2012 20:06

Sabău este nemulţumit de jucătorii tineri de la Rapid II şi susţine că aceştia nu pot face faţă nici măcar la antrenamente alături de Pancu şi compania.

Moţu' este recunoscut ca un tehnician care promovează jucătorii tineri. A făcut-o la Gloria Bistriţa, a făcut-o la Timişoara şi Tg. Mureş, la ultima titularizîndu-l pe Claudiu Bumba, aflat la debut în Liga 1, într-un meci cu Dinamo la 17 ani.

Şi la Rapid a încercat aceeaşi strategie, aducându-i la pregătirile primei echipe pe Ciolacu, Al. Coman, Creţu, Ioniţă II, Grigore şi Tene. Media de vîrstă a celor 6: 21 de ani. Totuşi, Sabău a fost extrem de nemulţumit şi doar pe primii doi i-a păstrat la antrenamente.

Tehnicianul rapidist a povestit apropiaţilor motivul pentru care nu promovează mai mulţi fotbalişti tineri: "Nu au valoare, parcă niciodată nu au fost atît de slabi, nu ai pe cine să încerci să bagi! La ultimul lor meci, am plecat după cîteva zeci de minute, nici nu se terminase prima repriză".

Şi Răzvan a avut probleme
Lucescu jr. a fost contestat de suporteri sezonul trecut pentru că a adus în Giuleşti foarte mulţi jucători care au atins bariera celor 30 de ani şi că nu dă şanse fotbaliştilor de perspectivă. Şi Răzvan a fost pe aceeaşi lungime de undă cu Sabău la acea vreme, considerînd că nu există soluţii viabile de la formaţia secundă a clubului.

Doar în lot, joacă puţin
Ciolacu şi Coman, singurii tineri opriţi de Sabău, nu evoluează nici ei prea mult. Pînă acum, Ciolacu a fost mai des utilizat, a intrat în repriza secundă cu MYPA şi Heerenveen, apoi a fost chiar titular în campionat cu CSMS Iaşi, dar şi în returul cu olandezii. În schimb, Alexandru Coman nu a jucat nici un minut în Liga 1 în acest campionat, dar a prins un sfert de oră în finalul partidei cu finlandezii de la MYPA.

Sînt cei mai bătrîni din Liga 1
Rapidiştii au cea mai ridicată medie de vîrstă din primul eşalon în acest sezon! După achiziţiile din ultimele două sezoane, media celor 31 de fotbalişti care sînt în lotul primei echipe este de 28,2 ani, depăşindu-le pe cele ale lui CFR Cluj (27,2 ani) şi Vaslui (26,5 ani). La Dinamo şi Steaua mediile sînt mult mai scăzute, de 25,5 ani, respectiv 24,6.

A vrut să transfere 4 tineri
Ovidiu Sabău era decis să aducă la Rapid 4 jucători de mare perspectivă pe care i-a antrenat la Tg. Mureş în sezonul trecut. Antrenorul a povestit într-un interviu acordat Gazetei că Laszlo Sepsi (25 de ani), Victoraş Astafei (24 de ani), Dragoş Balauru (22 de ani) şi Claudiu Bumba (18 ani) au fost pe lista alb-vişiniilor în vară, dar mureşenii au avut pretenţii exagerate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
babausk
babausk  •  21 Septembrie 2012, 13:27

ciuciulacu asta sta cu pile la Rapid , iar coman toata viata lui a jucat titular la juniori chiar daca nu merita, acum la echipa mare este atceva nici unul nu poate mai mult

cosmin-niko
cosmin-niko  •  21 Septembrie 2012, 09:54

De unde sa vina copii din spate cand n-au terenuri,n-au mingi,antrenorii de la juniori baga jucatorii numai pe sacose,parintii le platesc cantonamentele . Copos vrea sa iasa tineri sa faca 5-6 luni jocuri bune si sa-l vanda repede cum a facut cu Ionita. Nu tata investe daca vrei performanta,el n-a mai bagat un leu centrul de copii si juniori de vreo 5 ani,este o minune cand mai iese cate un baiat talentat. Oricum majoritatea parintilor rapidisti isi duc copii la Sportul,acolo oarece conditii si antrenori tineri si pasionati .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează