FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRITA

Grande Gloria

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2007 00:00

Presa spaniola a ridiculizat jocul madrilenilor, laudind totodata Gloria, asemanata cu Milanul lui Sacchi sau cu Realul lui Di Stefano. "Atletico s-a facut de ris in Romania. Totusi, un gol marcat pe "Vicente Calderon" o va duce in Europa. Timp de 45 de minute am retrait vechile tragedii, ca Timisoara, Creta sau Groningen", a consemnat AS, acuzind erorile mari din defensiva madrilenilor. "Nici Milanul lui Sacchi sau Realul Quintei (n.r. Realul anilor 80, antrenat de Di Stefano) nu au generat mai multa teama in apararea lui Atletico. si totul gratie celor doua virfuri ale romanilor, care au dovedit mai multa ambitie decit adversarii", a scris cotidianul madrilen. AS a elogiat jocul echipei lui Sabau, care "s-a asezat bine in teren, a inchis spatiile, a alergat, a sarit si a profitat de cadouri", adaugind ca, in final, toti jucatorii au acuzat caldura.
Marca, celalalt important cotidian sportiv din Madrid, a marsat pe aceeasi idee, subliniind, in plus, ca fundasii centrali Perea si Eller si mijlocasul defensiv Luccin au fost cei mai slabi de pe teren. "In sapte zile, de data asta cu propriul public, de Atletico va depinde ca Gloria sa intre in istorie doar ca o dupa-amiaza proasta si nu ca o noua seara neagra", a incheiat Marca.

Tilinca, "el crack"
In AS, atacantul Bistritei, Cosmin Tilinca, a fost desemnat "el crack", cel mai bun jucator de pe teren. "A oferit pasa la primul gol si l-a marcat pe al doilea. Corpul sau puternic a fost imparabil pentru fundasii ros-albilor", si-a motivat cotidianul madrilen decizia. Cel mai dur jucator al partidei a fost desemnat Frasinescu, pentru faultul asupra lui Maniche, pentru care a primit si cartonasul galben. (Mihai Mateas)

Certat de Sabau
Calin Albut, portarul Gloriei, a acuzat golul madrilenilor, marcat de Seitaridis, ca fiind responsabil pentru finalul de partida incheiat in nota de dominatie a oaspetilor. "Sint putin suparat pentru golul primit. Cu 2-0 la noi, altele ne-ar fi fost sansele la Madrid. Dar nici asa noi nu abandonam lupta. Cine a crezut ca vom cistiga aici cu Atletico? Golul lor ne-a turnat plumb in ghete. Bine ca am invins pina la urma", a spus goalkeeperul Bistritei, care a fost certat de Sabau in vestiar pentru golul primit.

N-au punctat
Cum meciurile din Intertoto nu conteaza in clasamentul UEFA, cele doua victorii romanesti de simbata nu au punctat deloc in contul tarii noastre. In cazul in care Gloria si Otelul se califica in Cupa UEFA, punctele obtinute de ele se vor aduna la cele strinse de celelalte 4 participante ale Romaniei, Dinamo, Steaua, CFR Cluj si Rapid, si se vor imparti la 6, numarul reprezentantelor noastre in Europa. Din acest motiv, bistritenii si galatenii vor trebuie sa cistige puncte in UEFA pentru ca Romania sa se mentina in elita.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează