FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 2-0

GSP a aflat culisele arbitrajului scandalos al lui Buşi de la Steaua - Astra 2-0! » Axa pro Steaua!

Articol de , , - Publicat vineri, 07 mai 2010 00:00

Supervizorul meciului a fost Vasile Avram, prieten bun cu Argăseală, iar observator direct al lui Buşi a fost Alexandru Crişan, subalternul lui Avram la AMF Bucureşti. Trimişii FRF la Buzău, Avram şi Crişan, sînt "oamenii" lui Kassai, unul dintre protectorii lui Internaţional Curtea de Argeş, echipă aflată în luptă directă cu Astra.

Arbitrajul lui Cătălin Buşi de la Steaua - Astra 2-0 a scandalizat întreaga Ligă I. Au fost 5 mari erori de arbitraj, toate în favoarea roş-albaştrilor. Gazeta a pus ieri cap la cap toate datele şi dezvăluirile unor persoane importante din fotbal, iar concluzia ridică multe semne de întrebare.

Şeful şi angajatul în aceeaşi brigadă
Prima anomalie e chiar în dreptul "şefilor" pe care Buşi i-a avut la Buzău. Observator i-a fost Alexandru Crişan, iar supervizor - Vasile Avram. Primul e subalternul lui Avram la AMF Bucureşti, unde e şeful Comisiei de Arbitri pe Capitală.

"Nu e întîmplare ce a făcut acest Buşi la Steaua - Astra. O să vedeţi că nu va păţi nimic, va încasa o notă între 6 şi 7 din partea observatorului"
Dinu Gheorghe, preşedinte FC Braşov

"Şi dacă Vasile Avram, care e şeful meu la AMF, a fost supervizor, care e problema?"
Alexandru Crişan, observator

Supervizorul, prietenul nr. 1 al lui Argăseală
Poate legătura cea mai directă care se face după meciul de miercuri e faptul că supervizorul partidei e prietenul numărul 1 al lui Valeriu Argăseală în FRF. Vasile Avram şi preşedintele Stelei sînt amici buni, primul angajîndu-l pe Argăseală după ce acesta a pus capăt carierei de arbitru şi nu avea altă ocupaţie.

"Nu comentez eu arbitrajul, dar mie mi s-a părut că Buşi a avut o prestaţie bună"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

Doi iepuri dintr-un foc
Ieri, un personaj extrem de important din Liga I a adus în discuţie un alt amănunt. "Vedeţi cine au fost cei care urmează să-l noteze pe Buşi. Crişan şi Avram, oamenii lui Adalbert Kassai. Ştiţi cine e Kassai? Cel care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare a lui Internaţional Curtea de Aregeş, unde patron e Benone Lazăr, care e chiar finul lui", a susţinut personajul care a vorbit pentru GSP. Astra, bătută de Steaua, e în luptă directă cu Curtea de Argeş pentru evitarea retrogradării.

Una în vestiar, alta pentru presă :D
Ceea ce ridică un mare semn de întrebare în privinţa arbitrajului lui Buşi e atitudinea observatorului. A avut două poziţii diametral opuse faţă de modul în care a condus arbitrul

În vestiar:
"Bravo, Buşi!". Unul dintre arbitrii din brigada de la Buzău a dezvăluit ce i-a zis Crişan lui Buşi după joc: "Nu i-a reproşat aproape nimic. Chiar l-a felicitat şi i-a zis că trebuia să acorde un cartonaş galben unui jucător de la Steaua. Atît".

În presă: "A greşit, va plăti". Ieri, Crişan a comentat pentru Gazetă: "Fiind un arbitru foarte tînăr e normal să apară greşeli. Pentru prestaţia avută, Buşi va suporta consecinţele regulamentului. Am vorbit cu el imediat după meci aproape o oră şi i-am explicat tot ce a greşit, care au fost erorile de arbitraj pe care le-a făcut.


"Am revăzut fazele, însă nu am voie să vorbesc, aşa ni s-a spus de la Comisia Centrală a Arbitrilor. Chiar îmi pare rău"
Cătălin Buşi, arbitru

5 erori grave a făcut Buşi la Steaua - Astra 2-0: penalty neacordat Astrei (29), fault la faza golului 2 (52), nu l-a eliminat pe Ov. Petre (67), nu le-a dat "galben" lui Tănase şi Surdu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (81)
marinelman
marinelman  •  08 Mai 2010, 00:17

forza steaua

 •  07 Mai 2010, 23:07

Mah da' GSP-u asta e detectiv...de unde aflati mah voi toate astea...o stenograma ceva cu ce au vorbit nu aveti?...Si oricum din ce mai vad yo asa pe la TV mai toti sunt fini si nasi in fotbalu romanesc...si da' s-a gresit in favoarea Stelei...da' a gresit k e prost mah, plus k la faza la care se cere penalty trebuia sa ii semnalizeze tusieru ca era sub ochii lui...In fine Forta Steaua...Dupa cum jucam e bine k mergem in UEFA

dorijn
dorijn  •  07 Mai 2010, 19:22

CRED CA POSTURILE DE TELEVIZIUNE AR TREBUI SA DESCHIDA O ANCHETA PE ACEST CAZ SI DE LA ARGASEALA SI PANA LA ACEST BUSI(via AVRAM) SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT ...IAR MECIUL AR TREBUI SA SE REJOACE !!!

Vezi toate comentariile (81)
Comentează