FOTBAL  »  Superliga  »  „CAZUL VALIZA” NEȘTIUT

GSP LIVE // Valiza 2! Cornel Dinu despre un Dinamo-Steaua: „CFR a trimis bani” + „M-a sunat șeful SRI. Erau pregătiți să facă arestări”

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 16:30

Cornel Dinu a povestit la GSP LIVE cum Dinamo a primit bani de la CFR Cluj, 400.000 de euro, pentru a o bate pe Steaua în 2007, an în care clujenii au câștigat campionatul.

  • Vezi în video dezvăluirea lui Cornel Dinu

 

Cornel Dinu a povestit că înainte de meci a fost avertizat de George Maior că procurorii sunt pregătiți să-i aresteze pe dinamoviști dacă vor da meciul rivalei roș-albastre. În plus, Dinu a dezvăluit că jucătorii lui Dinamo au primit câte 20.000 de euro, iar conducătorii au primit 15.000 de euro.

„Am luat și bani necinstiți din fotbal. În 2007- 2008, era meciul Dinamo - Steaua. Steaua era în luptă cu CFR Cluj pentru câștigarea campionatului. Luni m-a sunat George Maior (n.r. director al SRI între 2006 și 2015. În prezent este ambasadorul României în SUA) și mi-a zis «Domnul Cornel, am o rugăminte. Sunt fel de fel de zvonuri că la meciul cu Steaua, CFR Cluj va arunca sume mari. Aveți grijă că de la Dinamo sunt vizați o parte dintre jucători. Să câștigați». Antrenor era finul meu, Cornel Țălnar. L-am chemat și l-am pus pe Maior să-i spună și lui.

Atunci am girat toate mutările. Am băgat echipa în cantonament de marți, iar echipa de start a fost anunțată cu o oră și 15 minunte înainte. I-am anunțat și pe Badea și Borcea, iar ei au făcut marcaj mai strâns decât Gattuso.

S-a jucat corect și la pauză aveam 1-0. La pauză le-am spus să aibă grijă că sunt mulți pe aici care să pregătesc să facă arestări. Era un dispozitiv impresionant, cu 20 de procurori în tribună la Urgență și cu 200 de jandarmi. Am auzit că la pauză, cineva de la Pipera, nu Gigi, Giovanni sau Victor, un personaj arestat în „Dosarul Transferurilor” (n.red. - descrierea îi corespunde lui Gigi Nețoiu) a vrut să plece cu portbagajul plin de bani. Să vină să le arate jucătorilor și să le spună să piardă meciul. Dar i-a zis Nicolae Badea «Stai, bă, cuminte că pleci și cu cătușe de aici».

S-a trimis o sumă mare de la CFR Cluj ca să jucăm corect. Cam 400.000 de euro. Fiecare jucător a luat 20.000 de euro și conducătorii cam 15.000 de euro”, a spus Cornel Dinu la GSP LIVE. 

EXCLUSIV Becali reacționează după dezvăluirea lui Cornel Dinu despre banii dați de CFR Cluj: „Becali trebuia să fie la pușcărie. E strigător la cer”

Dinamo - Steaua 2-1, meciul care a făcut-o pe cfr campioană 

Meciul la care face referire Cornel Dinu s-a jucat în 4 mai 2008. Dinamo s-a impus cu 2-1, golur Dănciulescu și Florin Bratu, respectiv Ghionea. Partida s-a jucat în etapa 33, penultima, și datorită victoriei "câinilor", CFR Cluj a devenit favorită la titlu.

caseta 

Becali arestat pentru același lucru

La câteva zile după acest meci, CFR Cluj și-a asigurat titlul în derbyul cu U Cluj din ultima etapă. În ziua meciului, oamenii trimiși de Gigi Becali la Cluj cu o valiză care conținea 1,7 milioane de euro au fost arestați de procurori. Banii erau pentru jucătorii lui U Cluj, practic aceeași faptă povestită de Cornel Dinu că ar fi fost comisă de conducătorii lui CFR la derbyul Dinamo - Steaua. 

Gigi Becali a fost condamnat în iunie 2013 pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la U Cluj . 

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (29)
adicn
adicn  •  17 Mai 2019, 12:39

Pentru acelasi lucru(de fapt, mai putin, intrucat banii n-o ajuns la destinatari), Becali o luat cu executie...curat murdar, coane Fanica!

doze
doze  •  31 Martie 2019, 22:37

maior ar trebui sa aiba soarta ***. cititi dezvaluirile lui guccifer, hacker-ul arestat pentru ca i-a spart e-mailul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10210840167840181
Zarescu Mircea Cristian  •  30 Martie 2019, 15:37

legea este doar pentru fraieri.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează