FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC BOTOȘANI 0-2

GSP LIVE // VIDEO Helmuth Duckadam, acid cu roș-albaștrii: „Unii nu mai au ambiție. N-avem antrenor cu autoritate”

FCSB - FC Botoșani // FOTO: Raed Krishan
FCSB - FC Botoșani // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 13:49

Helmuth Duckadam, președintele de onoare al FCSB, a criticat în această dimineață, la GSP Live, prestația vicecampioanei României din înfrângerea cu FC Botoșani, scor 0-2, din etapa a 3-a a Ligii 1.

Vezi în video declarațiile lui Helmuth Duckadam

 

„Botoșani a fost o echipă determinată, motivată, iar noi am fost blazați, lipsiți de ambiție, de motivație. Mai multe ar trebui să spună jucătorii. Din păcate, se dă vina și pe oboseală. Nu poți după 6 jocuri să spui că ești obosit. Nu ești în America să faci deplasări săptămânal pe o rută precum New York - Los Angeles. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă.

Vedem jucători care vin la FCSB, joacă bine 2 ani, după sunt slabi. E posibil să intervină o suficiență. Mă uit la mulți jucători, nu vreau să dau nume, și nu văd plăcerea de a juca fotbal, nu mai au ambiție. Toți vor să plece, dar dacă aici nu faci față, nu o să te descurci nici în străinătate”, a spus Helmut Duckadam la GSP Live.

Duckadam: „Noi câștigăm meciurile chinuit”

De asemenea, fostul portar al Stelei a vorbit și despre lipsa de idei din jurul băncii tehnice.

„Eu am spus-o și în trecut. Noi câștigăm meciurile chinuit, prin valoarea individuală a jucătorilor. Au trecut mulți ani de când nu am mai văzut o fază gândită, e totul la întâmplare. Ne chinuim cu Sepsi, cu Hermannstadt. Pe vremuri, când jucai cu FCSB, te întrebai câte goluri iei, acum te întrebi câte goluri dai.

Un antrenor poate schimba din temelii o echipă. Olăroiu, atunci când a stat 3 etape, a schimbat radical o formație care era moartă și a câștigat și un trofeu. Sunt puțini antrenori care au o asemenea autoritate în fața jucătorilor”, a mai spus acesta.

...despre accidentări: „Nu știu ce se întâmplă cu Man, cu Moruțan, cu Momcilovic... Nu joci și te accidentezi. Ori nu e bună încălzirea, ori e de vină viața extrasportivă, nu-mi explic. Nu poate un singur om (n.r. preparatorul fizic) să fie vinovat. În 1986 eram 16 în lot și nu aveam niciun accidentat. Jocul e mai dur acum, însă noi nu avem accidentați din cauza unor lovituri, noi avem întinderi”

„Uite ce antrenor e Croitoru... Ce echipă poate să alinieze și ce fotbal produce” Helmuth Duckadam

Vezi și:

Lukasz Gikiewicz la FCSB! Gigi Becali a găsit atacant de careu: „Vine miercuri”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
138672209828437
Gelu Oanca  •  31 Iulie 2019, 13:04

BUFONUL lui becali comenteaza, de ce nu te pui tu antrenor bai parlitule, daca te crezi mai bun antrenor ca BECALI, nu esti tu lingaul ciobanului, pentru cativa maruntei ii pupi si picioarele. Doar nu vrei sa zici ca Andone face echipa.

catalin_cj
catalin_cj  •  31 Iulie 2019, 08:05

Este vorba de valoarea jucătorilor. Atâta timp cât în fiecare an transferi jucători tineri supraapreciati și totuși cei mai buni rămân pintilii sau texeira, valoarea transferurilor e îndoielnică. Degeaba iei scump și la legătură ca nu înseamnă eama ca e și bine. Pana la urma e interesant a se vedea cine sunt specialiștii care studiază jucătorii aduși. Sau se transfera doar după ochiul mmului și articolele din presa?

1618597915124142
Alexandru Chis  •  31 Iulie 2019, 05:38

Analiza lui Helmuth Dukadam este una superficiala! Dincolo de faptul ca an de an - in ultimii trei ani! - FCSB a suferit din cauza unei selectii haotice a celor transferati, cu triplari nejustificate ale unor posturi si cu acoperirea aproximativa a altora cu multi jucatori nespecializati, mai au fost transferati si jucatori care sunt limitati, tehnic vorbind. Niciodata Cristea si chiar si Planic nu vor fi fundasii central in care sa pui baza, capabili sa lanseze atacuri pentru ca ei plimba mingea de-a latul terenului, nestiind sa verticalizeze jocul. Fundasii FCSB nu ajuta atacul pentru ca nu stiu sa faca o centrare buna iar antrenorii care s-au perindat nu au stiut nici sa instruiasca jucatorii sa faca faza fixa dar nici apararea sa se protejeze la astfel de faze fixe. Cat despre atacanti - de regula unii tehnici - acestia au mult prea multe zile in care fie sunt blazati fie trateaza cu sperficialitate fazele care ar putea sa se sfarseasca cu gol. Cat despre mijlocul terenului, acolo exista asa-numitii "carausi" care insa nu se sincronizeaza cu restul colegilor sai.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează