FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Blat povestit în amănunt, cu Lucescu în prim-plan: "La final, nea Mircea îmi râdea în nas"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2018 13:11

Claudiu Vaișcovici, fostul atacant al "câinilor" de la finalul anilor '80, a făcut o dezvăluire de senzație astăzi, mărturisind în emisiunea GSP LIVE cum Dinamo, antrenată în sezonul 1988-1989 de Mircea Lucescu, a făcut un blat cu Bacău pentru ca echipa moldoveană să evite retrogradarea.

"Meci trucat? Păi, jucam cu toții în așa ceva. Adică, a fost ordin. Unde-i ordin, cu plăcere! Am jucat cu Bacău, 0-0, la noi, era sezonul '88-'89, penultima sau ultima etapă. Trebuia să facem 0-0, exact 0-0! Apăruse un zvon că s-ar putea să cadă patru echipe și Bacăul era considerată una din echipele noastre.

Bacăul, ca să nu cadă, avea nevoie de un punct, să nu fie a 4-a echipă care pică. 

Cine era ziarist atunci și știa că meciul trebuie să se termine 0-0? Era Ovidiu Ioanițoaia, «Șarpele cu ochelari», cum îi spuneam noi, și pe vremea aia când luai cartonaș roșu, primeai nota 3. Nota 4 se dădea cu mare greutate. Ei bine, eu, cu Ionuț Lupescu și cu Răducioiu am luat 4 în meciul ăla. La poarta dinspre stradă, în prima repriză, dădeai câte un "avion" de se ducea în tribună. Pentru că Andrieș, care juca fundaș dreapta și cu Savă știau, au stat la Paul Greceanu la hotel și știau că trebuie să se termine 0-0, și-n seara aia ei lucraseră la asta, cu sticla de whisky.

Noi stătusem în cantonament în timp ce ei lucrau o sticlă de whisky! Și a trebuit să ratăm, și am ratat! Iar la pauza meciului, nea Mircea Lucescu s-a luat de noi, că lumea începuse în tribună să vorbească.

Noi jucasem, am avut 7 ocazii de gol, dar a trebuit să le dăm în tribună și m-am enervat, și am spus «Ei lasă,  a doua repriză dau gol!». Și Varga, fundaș dreapta, a spus același lucru după mine.

A doua repriză, o singură pasă am primit! Și aia de la Varga. Și am mai avut eu încă o minge, pentru că am recuperat-o! Și s-a terminat 0-0. După meci, a venit Mircea la mine și spune «Ă, ziceai că dai gol, ai văzut, mă, că n-ai putut?» Îmi râdea în nas. Și am vrut să câștig meciul ăla!", a spus Vaișcovici, la emisiunea GSP Live din această dimineață. 


*Claudiu Vaișcovici, primul din stânga sus, pe vremea când evolua la Dinamo

Nae Stanciu, fostul căpitan al Rapidului, a recunoscut la emisiunea GSP LIVE, în urmă cu trei săptămâni, că a participat la un meci aranjat în aprilie 2000 între formația giuleșteană și Rocar. La Rapid era antrenor tot Mircea Lucescu, cel care o pregătea pe Dinamo la meciul cu Bacău (detalii pe larg, aici).

Cronica meciului dinamo - bacău 0-0, scrisă de Ovidiu Ioanițoaia


Click pe imagine pentru zoom!

Vezi și:  GSP LIVE // VIDEO "Mi-e greață de ce joacă Dinamo!" » Analiză dură a unui fost golgeter al "câinilor"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  06 Decembrie 2018, 17:06

În alte tari, vorbele astea se rezolvau așa: ori aduceai dovezi, ori te duceai la bahaus, adica acolo unde Vaiscovici si Stanciu nu ar face fața nici doua minute...

stelistul1
stelistul1  •  07 Noiembrie 2018, 19:00
Postat de zagna pe 07 Noiembrie 2018, 17:29

Incepe sa se contureze portretul "cinstitului" lucescu ...

Incepe? Inseamna ca esti nascut de curand. In anii 70 si 80 toata lumea stia de blaturile lui Lucescu. tot lucescu a fost cel care a cerut ca meciurile de fotbal din anii 80 sa nu fie transmise la tv. ca sa nu vada lumea blaturile lui. El a fost fondatorul cooperativei. In anii 80 dinamo avea tot campionatul in afara de Steaua. Steaua avea o singura dubla "usoara", cu FC Olt, dar cu oltul si dinamo avea "usor" dar toti recunosc un lucru, Lucescu facuse o echipa foarte buna la Dinamo si ar fi utut avea rezultate bune in europa, doar ca echipa facea prea multe blaturi, iar lipsa meciurilor serioase i-a tras in jos. De altfel un jucator de la dinamo l-a intrebat pe lucescu: Nea mircea, dar cand mai jucam si noi un meci pe bune sa stim care ne e valoare adevarata?

100002473541087
Danut Ognean  •  07 Noiembrie 2018, 18:53
Postat de Radu Fifea pe 07 Noiembrie 2018, 18:16

mimamo, campioana blaturilor si inainte si dupa '89!!!!

*** campioana blaturilor vezi meciul cu voluntari astra chiajna etc etc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează