FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO+FOTO Gabi Popescu, detalii neștiute despre meciul de pomină de pe „Oblemenco” : „Nețoiu pusese mascații pe tunel”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 octombrie 2019 11:05

Gabi Popescu, 45 de ani, a fost invitat azi în studioul la GSP LIVE și a vorbit despre un meci unic în istoria fotbalului românesc, în ultima etapă a sezonului 2001-2002, controversatul Universitatea Craiova - FC Național 2-1. Victoria a trimis titlul de campioană în curtea rivalei Dinamo.

CONTEXT: Pe 1 iunie 2002, în utlima etapă din Divizia A, U Craiova a întâlnit-o pe FC Naţional. Dacă învingeau, „bancarii” ar fi fost campioni. Dacă oltenii câștigau, titlul mergea la rivala Dinamo. 

Meciul s-a jucat pe „Ion Oblemenco”, iar aproape 20.000 de fani olteni au ținut cu adversara, FC Național, pentru ca marea rivală să nu iasă campioană! Cu toate acestea, Craiova controlată pe atunci de Gigi Nețoiu, patronul care avea ulterior să ducă mai mulți fotbaliști alb-albaștri în „Ștefan cel Mare”, a câștigat cu 2-1, iar Dinamo a devenit campioană.

Gabi Popescu, titular la FC Național în acel meci, a rememorat clipele trăite pe „Oblemenco”. 

„Fără una de un leu, am terminat pe locul 2 în campionat. Nu, nu am vrut să pierdem acel meci. 

Cei de la Craiova aveau toate măsurile de siguranță luate. De la arbitru până la tunelul care ducea pe teren, care era plin de mascați! Erau pe ambele părți. Aveau tot. Nu aveam nicio șansă!”, a declarat Gabi Popescu la GSP LIVE.

Echipele care s-au înfruntat în 2002: 

U Craiova: Preda - Crăciunescu, Burcă, Baldovin - Stoican (C. Dobre), Danciu, Alexa, Grigore, Frăsineanu (D. Rednic) - Iacob (Vrăjitoarea), Bărcăuan 
Antrenor: Florin Marin 

FC Național: Vintilă - Carabaș, Curt (Caramarin), Falub, Ad.Matei, P. Marin - G. Popescu, Ov. Petre (S. Ilie), G. Coman - Mitrovic (M. Savu), Sg. Radu 
Antrenor: Cosmin Olăroiu 

Au marcat: Bărcăuan 7', Baldovin 40' / S. Ilie 77' 

Alexa, Bărcăuan, Stoican, Burcă, Danciu, Preda, Frăsineanu, Grigorie și Domocoș au ajuns la finalul acelui sezon la Dinamo. 

FOTO // Prima pagină din GSP și cronica partidei din 2002:

GSP LIVE // VIDEO+FOTO Gabi Popescu, detalii neștiute despre meciul de pomină de pe „Oblemenco” : „Nețoiu pusese mascații pe tunel”
GSP LIVE // VIDEO+FOTO Gabi Popescu, detalii neștiute despre meciul de pomină de pe „Oblemenco” : „Nețoiu pusese mascații pe tunel”

Vezi și:

VIDEO + FOTO Gabi Popescu a fost la GSP LIVE! Prima apariție publică după mulți ani » Cu ce se ocupă în prezent fostul internațional și soția, fostă prezentatoare TV

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
955666621130438
Scarlat Marian  •  08 Octombrie 2019, 16:23
Postat de dora pe 08 Octombrie 2019, 14:05

Si la ce va asteptati, Caiova sa se dea la o parte ca sa castigati voi titlul ?

Coana, spune-mi un pic cati din echipa aia a Craiovei au fost la Dinamo? Dupa aia sa vorbesti....

dora
dora  •  08 Octombrie 2019, 14:05

Si la ce va asteptati, Caiova sa se dea la o parte ca sa castigati voi titlul ?

spartcapus
spartcapus  •  08 Octombrie 2019, 13:52

Daca nu erau mascatii in tunel erau campioni acuma?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează