FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID, LUNI, 20:00, DOLCE SPORT, LIVETEXT GSP.RO

GSP.ro îţi dezvăluie secretele cu care poţi da lovitura la pariuri în derby-ul Steaua - Rapid!

Rapidiştii s-au descurcat mai bine în ultimele 10 meciuri directe cu Steaua
Rapidiştii s-au descurcat mai bine în ultimele 10 meciuri directe cu Steaua

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2011 15:59

Ştiaţi că Rapidul marchează cel mai des în primele 30 de minute? Dar că atacanţii lui Ilie Stan fac tot jocul Stelei? Ştiaţi că atît Steaua, cît şi Rapid stau prost în clasamentul fair-play, primind cartonaşe cu nemiluita?

GSP a încercat să răspundă acestor întrebări şi a analizat prestaţiile din acest sezon ale celor două echipe înaintea derby-ului de luni seara.

Rapidul începe meciurile în forţă, Steaua dă lovitura pe final

Răzvan Lucescu a apelat la serviciile a 21 de jucători în primele 10 etape din tur. Prin comparaţie, Ilie Stan a folosit doar 16 jucători de cînd a venit la Steaua.

Rapidul are întotdeauna începuturi foarte bune de meci. Ca dovadă, giuleştenii au marcat cel mai mult în intervalul 1-15 şi 16-30, cîte patru goluri de fiecare parte. La acest capitol, Steaua ar putea avea de suferit deoarece în acest sezon a primit cele mai multe goluri (3) în primele 15 minute de joc şi nu a marcat niciodată în intervalul 16-30.

În schimb, Rapidul a primit cele mai multe goluri (2) în intervalul 61-75 , iar Steaua a marcat cel mai mult pe finalul celor două reprize (cîte 3 goluri). Sfîrşitul primei reprize şi începutul reprizei secunde îi găseşte întotdeauna în corzi pe giuleşteni, în această perioadă elevii lui Lucescu Jr. marcînd doar două goluri.

Cartonaşe cu nemiluita

Nici Steaua, nici Rapid nu stau prea bine în clasamentul fair-play.  Rapidul a încasat 35 de galbene în acest sezon, în timp ce Steaua a văzut 33 astfel de cartonaşe. În schimb, gazdele de luni au avut 3 cartonaşe roşii acordate direct, în timp ce Rapidul a avut doar doi eliminaţi în acest sezon.

La nivelul jucătorilor, Latovlevici este cel mai avertizat jucător al steliştilor. În acest sezon a primit trei galbene şi un roşu. Cu aceiaşi statistică figurează şi un rapidist: Herea.

Ţinînd cont de rivalitatea dintre cele două echipe, este foarte posibil ca luni să asistăm la un meci dur, în care arbitrul care va oficia partida va duce de mai multe ori mîna la buzunar pentru ai avertiza pe jucători.

Rapidul contează pe mijloc, Steaua pe atac

La Rapid, majoritatea paselor de gol pornesc de la mijlocaşi. Aceştia au oferit nu mai puţin de nouă assist-uri în acest sezon. Tot mijlocaşii sunt şi cei care marchează cel mai des: 6 goluri.

La Steaua compartimentul ofensiv face totul. Atacanţii au cele mai multe pase decisive - 10, dar şi cele mai multe goluri -6.

În clasamentul golgeterilor, Rapid este mai bine reprezentată. Pancu şi Herea au cîte patru goluri în acest sezon, în timp ce Steaua contează pe Mihai Costea, atacant care are trei reuşite în acest sezon.

Cel mai bun cuplu de atac al Stelei (Rusescu - M. Costea) este peste cel al Rapidului (Pancu-Surdu). Steliştii au marcat şase goluri şi au oferit patru assist-uri, în timp ce rapidiştii au împreună tot şase goluri, însă niciun assist.

Ambele echipe au şi un jolly-jocker care ar putea decide meciul. Pancu a fost trimis de patru ori pe teren din postură de rezervă şi a marcat două goluri în cele 84 de minute jucate. Rusescu a fost trimis de cinci ori ca rezervă şi a marcat tot două goluri, însă a avut la dispoziţie 173 de minute.

Coman, îngerul păzitor din poarta giuleştenilor
La capitolul portari, din 10 partide, Dănuţ Coman a terminat şase meciuri fără să primească gol, în timp ce Stanca a primit gol în 2 din 3 meciuri pe care le-a apărat în Liga 1.

De altfel, Coman a fost titular în fiecare meci din Liga 1. A jucat 900 de minute şi nu a pierdut niciun minut. La Steaua, cel mai folosit jucător e Tatu. A pierdut doar 12 minute în 10 meciuri, însă se poate lăuda cu 888 minute jucate.

Steaua nu mai ştie să marcheze din faze fixe
Dacă în urmă cu cîţiva ani steliştii erau recunoscuţi pentru numărul mare de goluri înscrise din faze fixe, în acest sezon situaţia la echipa antrenată de Ilie Stan a devenit dramatică. Acest lucru se reflectă cel mai bine cînd vine vorba despre loviturile de pedeapsă

Steaua au ratat trei penalty-uri în acest sezon: Tănase cu Mioveni, Brandan cu Tg. Mureş şi Fl. Costea cu Vaslui. În acelaşi timp, Herea a transformat toate cele trei penalty-uri pe care le-a executat pentru Rapid (cu Ceahlăul, Braşov şi Mioveni). Pentru giuleşteni, un alt penalty a fost transformat de Deac (cu Voinţa Sibiu).

Avantaj pentru Rapid în ultimile 10 meciuri directe:
Steaua - Rapid 0-1
Rapid - Steaua 0-0
Rapid - Steaua 5-1
Steaua - Rapid 1-1
Steaua - Rapid 1-2
Rapid - Steaua 0-0
Rapid - Steaua 0-3
Steaua - Rapid 0-0
Rapid - Steaua 2-3
Steaua - Rapid 1-1

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
stefanello123
stefanello123  •  04 Decembrie 2011, 19:40

Voi scrie maine pe Bet-addicted.com un preview care merita citit.

weissburgund
weissburgund  •  23 Octombrie 2011, 19:57

moare behaitoarilii lu jiji...si cand moare SToaia cica cine mai respira/behaie tre sa aiba grija de mielu nostru, al tuturor celor care uram comunismul, ceausismull. si tot ceea ce mai tine de analfabetism, dobitocie, hotzie, jigodism, idiotzenie, neamuri proaste, in general suporterii becalieni.

costibb
costibb  •  22 Octombrie 2011, 18:16
Postat de bestboys pe 22 Octombrie 2011, 16:15

va spune un rapidist ceva sigur:1.Sa nu puneti pe Rapid ca pierdeti banii(chiar daca casele de pariuri induc asta) eu presimt ca bate steaua.2.nu se vor da goluri multe(Rapid cel putin nu poate sa inscrie),deci jucati sub2.5....imi spunea unu astazi ca la Haifa a facut steaua blat(cu 5-0 asta) ,ca sa vina acum sa bata Rapidul ,sa se umple de bani agentiile.JOS MAFIA

cine sa bata rietene?muraturile astea de la noi nu-s in stare sa bata nici lovituri de la 11 m,presimt un 0-0 mare cat casa,eventual inscrieti voi prin min 60-70 si asa se termina.cu doi patroni zgarciti nu poti emite pretentii la campionat,de europa nu mai vorbim,suntem la ani lumina de fotbalul adevarat.cel putin copos al vostru nu apare zilnic pe sticla,nu critica jucatorii precum cioba/nul nostru.culmea,la voi cand merge bine intervina copos si strica tot,la noi cand e bine,jiji e calare pe maybach,cand e rau incepe cu "aprecieri": x e mortaciune,y nu mai prinde primul 11 pana la finalul campionatului etc.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează