FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Gulliver

Articol de GSP - Publicat sambata, 01 decembrie 2007 00:00

Iminenta despartire de Jon McKain si randamentul slab al defensivei din turul campionatului i-a impins pe oficialii lui Poli Timisoara sa gaseasca rapid un fundas central.

Poli l-a monitorizat timp de doua luni pe internationalul slovac, Milos Brezinsky (23 de ani), imprumutat de Slovan Liberec pentru sase luni la Sparta Praga. Brezinsky a fost elevul lui Dusan Uhrin la Mlada Boleslav timp de un an si jumatate, pina ianuarie 2007, iar antrenorul ceh l-a recomandat datorita staturii (1,91 metri) si plasamentului sau.

Vicepresedintele Emil Rosianu a fost ieri la Praga pentru a negocia salariul cu jucatorul, obtinind acordul de principiu al lui Brezinsky, care a fost incintat de ideea de a lucra din nou cu Uhrin. "Avem mai multi jucatori in vedere, nu s-a luat inca o decizie in privinta lui", s-a limitat sa spuna Rosianu. Timisoara va plati in jur de 800.000 de euro pentru transfer, in timp ce jucatorului ii va asigura un salariu de 500.000 de euro pentru trei ani si jumatate.


27 de partide a evoluat Brezinsky in tricoul Mladei Boleslav in perioada 12 septembrie 2005 - 1 ianuarie 2007, sub comanda lui Uhrin

10 meciuri a jucat fundasul slovac pentru Sparta Praga in actuala editie de campionat, toate ca titular, nefiind folosit deloc in ultimele trei partide


si Halenar in vizor
Desi a lasat sa se inteleaga ca pista Juraj Halenar, atacantul Artmediei Bratislava, e inchisa definitiv, Poli a facut recent si o oferta pentru golgeterul campionatului Slovaciei. Timisoara asteapta un raspuns dupa ultima etapa a sezonului, duminica, 2 decembrie. Clubul slovac nu a respins propunerea banatenilor, dar jucatorul si-ar dori un contract mai avantajos financiar in Bundes liga, de unde are deja citeva propuneri interesante.

Fanii nu sint de acord cu Iancu
Dupa ce a amenintat ca daca nu va avea parte de o brigada de arbitri straini, la partida cu CFR Cluj, va introduce echipa a doua, Marian Iancu si-a atras din nou criticile suporterilor. In urma unui chestionar de opinie lansat de violamania.ro, suporterii au reactionat dur, majoritatea cerind sa fie folosita formula de baza.

Pe drumuri

Echipa va pleca astazi din Timisoara si va reveni acasa peste 10 zile, dupa meciurile cu Farul, Gloria Buzau si Poli Iasi. "Pentru noi, ambele competitii sint la fel de importante. Nu cred ca ne-am subestimat adversarul pina acum. A fost o situatie de imprejurari nefavorabile, ne-au lipsit multi jucatori. Au fost greseli, pe care nu mai avem voie sa le facem", a spus antrenorul Uhrin Jr. ( Adrian Bucur)

Enigma McKain

Prin transferul lui Brezinský, antrenorul Dusan Uhrin jr si-a luat masuri de prevedere pentru cazul in care australianul McKain nu-si va prelungi contractul ce va expira in vara. "Nu stiu ce sanse are McKain sa continue la Poli, eu nu fac parte din aceste negocieri. Daca nu va juca el, atunci o va face altcineva si atunci aceasta situatie se va termina. Am discutat cu domnul Iancu sa rezolve aceasta situatie si, din cite stiu, i-a facut mai multe oferte lui McKain. Eu am incercat sa il conving sa ramina", a spus Uhrin. (Adrian Bucur)

"Labili"
Directorul general al Politehnicii, Gheorghe Chivorchian, a incercat sa gaseasca o explicatie pentru evolutiile slabe ale timisorenilor din meciurile din deplasare: "Eu cred ca este meci de 2 solist la Constanta. Am avut mereu incredere in baieti, dar parca este ceva in subconstient. Poate cei din medicina ar putea sa ne lamureasca. As numi treaba asta, un fel de labilitate psihica", a declarat Chivorchian (Adrian Bucur)

Prioritatea Buzau
Capitanul Dan Alexa vrea ca Poli sa cistige meciul de cupa cu Buzaul."Toate meciurile sint importante, dar pentru mine un plus va avea meciul cu Gloria Buzau din cupa. Vor fi mari regrete si dezamagiri daca pierdem, pentru ca este un meci eliminatoriu si anul trecut am ajuns pina in finala. Chiar daca am pierdut la Buzau, in campionat, este un avantaj ca am mai jucat cu ei in acest an", a spus Dan Alexa. (Adrian Bucur)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează