FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

Guvernul a declarat doliu național pe 13 august! Ce se va întâmpla cu partidele din Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 august 2016 16:32

Meciurile Concordia Chiajna - Gaz Metan și Astra - ACS Poli, care sunt programate pentru 13 august nu vor fi anulate, chiar dacă Guvernul României a declarat acea zi de doliu național. 

"În memoria personalității Anei de România, Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de doliu național. În această zi toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă.

Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc.

Aceeași obligație revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință. De asemenea, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.

Slujba de înmormântare a Anei de România va avea loc sâmbătă, 13 august 2016, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș", se anunță pe GOV.Ro.

Oficialii Guvernului României au precizat pentru GSP.RO că textul de lege nu prevede interzicerea difuzării de către posturile de televiziune a competițiilor sportive, ci doar să adapteze în mod corespunzător ceea ce transmit în ziua respectivă. Postul public de televiziune transmite în ziua respectivă Jocurile Olimpice, iar Dolce, Digi, Look transmit meciuri din Liga 1 și alte competiții importante

O situație asemănătoare a fost în cazul tragicului eveniment din clubul Colectiv. Nici atunci partidele nu au fost amânate, ci la fiecare început de meci s-a ținut câte un moment de reculegere. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
gicab
gicab  •  04 August 2016, 08:37
Postat de gicab pe 03 August 2016, 16:55

***

Satanistule de ce mi-ai cenzurat comentariul?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 August 2016, 19:09
Postat de conasu_boeru pe 03 August 2016, 17:23

Eu nu văd utilitatea declarării doliului național pentru această femeie ! Cine a fost această femeie pentru Romania ? In 25 de ani am vazut-o de 10 ori în spațiul public ea stând mai mult în străinătate , iar titulatura de ”Ana de Romania” mi se pare deplasată dacă nu chiar aberantă ! Această femeie NICI MĂCAR NU ȘTIA LIMBA ROMÂNĂ !!!! Singura ei legătură este că a fost soția fostului monarh al Romanirei care si pe el îl lega de țară doar eventualele avantaje ce urma să le lase urmașilor-paraziti ! Singurii monarhi cărora Romania le poartă recunoștință veșnică sunt Carol I, Ferdinand și regina Maria , restul....niste profitori ! Cum să recunoască romănii ca descendenți ai celor de mai sus pe ”prințul Dudă” și pe ...tanti Margareta care a apărut de nicăieri la 50 de ani si s-a măritat ca fecioară ???!!! in plus nici nu se stie exact dacă există o continuitate pe linie paternă , Carol al II-lea fiind doar prezumtiv fiul regelui Ferdinand !

Cert e ca indiferent de linia paterna/ Carol nu-si putea cobori "drapelul" in berna!:)))

sibianul5
sibianul5  •  03 August 2016, 19:05

Domnule, cred ca matale ai lipsit de la cursurile de istorie sau sigur ai făcut doar la fara frecventa. Cine a furat milioane si de la cine ? Pune mai bine mana pe o carte Si studiază putin problema înainte de a vorbi.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează