FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Hagi: "Gigi mi-a luat tot"

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 septembrie 2007 00:00

Hagi l-a acuzat pe Becali ca i-a pregatit o cacealma, ca a vrut sa-l distruga si spune ca patronul i-a calcat in picioare onoarea si demnitatea

Imbracat elegant, dar fara cravata, asa cum a aparut la ultimele doua meciuri, cu Rapid si cu Slavia. Rizind si mai grabit cu 30 de minute fata de ora anuntata. Asa a venit Hagi in fata presei pentru a-si spune cuvintul de adio ca antrenor al Stelei. A vorbit calm si uneori a dat senzatia ca isi stapineste cu greu lacrimile.

La final, s-a ridicat, s-a uitat pe un poster din sala, care infatisa echipa Stelei dupa Supercupa Europei cistigata in februarie 1987 chiar cu golul sau. A zimbit amar, a spus "la revedere" si a plecat in graba.

- Cred ca stiti de ce sint aici. Eu stiu sigur. De fapt, stiu de luni seara, de atunci decisesem sa plec. Nici n-am vrut sa mai merg la Praga, dar apropiatii mei m-au implorat sa nu las echipa la greu si m-am dus, dar incepind din acest moment, colaborarea mea cu Steaua s-a incheiat.

- De ce?
- Hagi a fost un nume mare ca fotbalist, a jucat la nivel inalt si e invatat sa fie profesionist, dar in Romania e o mare problema in ceea ce priveste relatia patron-antrenor. Rolul unui tehnician e acela de a antrena, de a face tactica, de a face o strategie.
- Trimiterea e la Gigi Bec...
- Stati asa, ca vi le spun eu direct. Inaintea meciului cu BATE s-au petrecut lucruri grave. In plan profesional si personal. M-a jignit incredibil, a fost greu de inghitit, dar am incercat sa trec peste toate. Veneam in fata dumneavoastra, spuneam ca e bine si chiar asa era, insa in sufletul meu...


"N-am mai rezistat"
- si, totusi...
- N-am terminat. Atunci, multi prieteni mi-au spus s-o bat pe BATE si sa plec. Am considerat ca nu e corect, am tacut, am indurat, am indeplinit primul obiectiv, accesul in Liga, chiar si pe al doilea, sa-i aduc bani patronului. Eram pe cai mari si mi-a zis sa continui. Dar a venit al doilea val de acuze si n-am mai rezistat.
- Credeti ca...

- Eu cred asa, ca Hagi a fost un nume mare, corect? Corect! Ca la nivel de antrenorat e la inceput, sa zicem, dar stiu ca avea mare nevoie de sprijin. si ce a primit in schimb? Gigi i-a luat tot, dar absolut tot: onoare, demnitate, personalitate, minte, tot, tot, tot. Ce mi s-a intimplat mie ar trebui sa fie un exemplu pentru cei care vor veni in locul meu.

"Va distruge echipa si jucatorii"
- Dar de ce ati renuntat acum?
- Pentru ca nu mai puteam. Daca Steaua cistiga, era meritul lui, daca pierdea, eu eram vinovat. Drumul nostru impreuna se inchisese. De fapt, cred ca mi-a intins o cacealma si am si puterea sa-i spun ca face numai rau si ca va distruge echipa si jucatorii. La el, azi esti bun, miine esti praf, esti la divizia B, C sau chiar pe lista de transferuri. Mi-am zis sa se termine odata totul pentru ca am trait momente penibile. Dadea telefon din loja in timpul meciului, sa-l bag pe x, sa-l scot pe y, incredibil. Am ramas mut. Una e comunicarea, alta e ce face el.
- Ati rezistat doar 3 luni.
- si de ce sa mai stau? De ce sa ma mai duc la antrenamente, de ce sa mai fac tactica daca el decide tot? E o zi trista pentru mine, dar viata merge inainte. Imi pare rau de un lucru!

"Eu l-am adus in Ghencea"
- Care?
- Ca omul caruia i-am deschis usa in Ghencea in 1987, pentru ca eu l-am adus pe acest stadion si venea zi de zi si se uita la mine cum ma antrenez si cum joc, acum mi-a facut vint de la spate. A facut totul ca sa ma goneasca. Ii doresc numai succes in viitor.
- Veti mai ramine prieten cu el?
- Nu conteaza asta, dar ar trebui sa-si puna un semn de intrebare: de ce Steaua a facut performanta in ultimii ani si a schimbat 4 antrenori?

"Lucratura"
- Jucatorii au fost si ei...
- stie Gigi mai bine, dar eu cred ca jucatorii au fost bagati la mijloc in toata aceasta chestie. Probabil ca ar fi urmat spectatorii si asa mai departe. Probabil... De fapt, sigur venirea mea l-a ajutat mult sa se impace cu fanii, pentru ca eu eram iubit de public, eram recunoscut ca un stelist adevarat. Dar stiti cind a inceput criza? Cind s-a vazut ca avem sanse mari de a intra in Liga. E greu sa fii dat afara cind ai rezultate mari. Atunci a inceput lucratura.

- Jucatorii ce-au zis cind le-ati spus ca plecati?
- Ma vazusera negru de suparare la intoarcerea de la Praga. Le-am zis sa ma uite. Eu cum credeti ca ii puteam privi in ochi pe Rada, pe Zaharia, sa nu mai zic de Golanski, care, dupa ce a vazut ce au scris ziarele, a venit la mine si mi-a zis : Chiar asa e in Romania? Mama, mama!". Sper ca macar antrenorul care va veni dupa mine sa fie lasat in pace.

- Ce ati invatat din aceasta experienta?
- A fost o palma dura, o lectie de viata care imi va prinde bine. Voi urmari meciurile Stelei, voi veni la stadion si voi iubi in continuare aceasta echipa.

"Intrebati-l pe Paraschiv de ce a lasat Liga Campionilor pentru un transfer in Serie B. si nu e singurul care ar alege asa. Sint multi in lot"

"Demisia mea era data de luni. Chiar daca am fi cistigat la Praga tot plecam, oricum, meritul pentru o eventuala victorie nu era al meu"

"Gigi nici n-a avut curajul sa-mi raspunda la telefon de dimineata. Ii era jena. N-a vrut sa vorbeasca doar cu mine, a facut totul public, a fost ceva premeditat"

"Multi, foarte multi se bucura acum ca am plecat de la Steaua. Se stiu ei care sint, le-am facut o mare placere"

"De doua zile nu mai sint om. N-am inchis un ochi. Era imposibil sa mai ramin, pentru ca eram orice, numai antrenor nu"

"Dupa meciul cu Rapid i-am zis ca voi face niste schimbari in echipa. El a spus altceva presei, a zis ca mi-a impus. Daca noi cistigam, meritul ar fi fost al lui"


Recurs incendiar!
Duminica, de la 22:30, pe Antena 2, Ovidiu Ioanitoaia va modera o editie a Recursului etapei in care demisia lui Hagi de la Steaua va fi intoarsa pe toate fetele. In cadrul emisiunii vor interveni telefonic personalitati din lumea fotbalului, pentru a-si exprima parerea despre conflictul Becali-Hagi. De asemenea, tehnicianul Rapidului, Cristiano Bergodi, va fi prezent in studioul Antenei 2 pentru a discuta despre meciul giulestenilor cu Nurnberg. (Cristi Scutariu)


"In Becali il avem pe generalul Franco intr-o editie extinsa si nefericita"
Ioan Plischi

"Ma intreb: a plecat Regele, revine sluga?"

Dany

"Ignorati-l pe Becali o saptamina la tv si anuntati-ma si pe mine cind va fi aceasta saptamina ca sa-mi deschid televizorul"

Dasdas

"Sint dinamovist. Hagi nu e un antrenor bun, dar nu merita un astfel de tratament"
Ionutdi

"Despre Hagi se pot spune multe: ca nu stie sa vorbeasca, ca nu stie sa antreneze, dar in acest ultim moment a demonstrat ca este om si ca are caracter"
Suporter

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează