FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi, intervenție la TV la miezul nopții: "M-a sunat Contra, era surprins și agitat" » Răspuns dur pentru Mutu: "Lui i se potrivește cuvântul «penibil»"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 mai 2018 23:50

Gheorghe Hagi, 53 de ani, antrenorul Viitorului, a avut o intervenție la TV în miez de noapte în care a dezvăluit dialogul pe care l-a purtat azi cu selecționerul Cosmin Contra. 

  • Vineri noaptea, Hagi a avut o conferință incendiară în care l-a atacat fără menajamente pe selecționer pentru selecția făcută pentru amicalele cu Chile și Finlanda (detalii, aici)

"Probabil Cosmin a fost supărat de ieșirea mea. M-a sunat la prânz, a vrut să vorbim, dar nu am putut să-i răspund. Am vorbit după-amiază, am clarificat niște lucruri care rămân pozitive între mine și el, în opinia mea. Era agitat și surprins când am vorbit cu el. Am căzut de acord că trebuie să-l caut și să vorbim dacă am ceva de discutat cu el. Am avut o opinie legată de criteriile de selecție, atâta tot. Cosmin să se gândească că trebuie să ducă echipa națională la cel mai bun nivel. Dacă am ceva de comentat, îl voi căuta și voi vorbi cu el. 

Jucăm un fotbal extraordinar, toată lumea spune asta. Suntem campionii României, suntem pe locul 3 și probabil că merităm mai mult. Aș vrea să nu mai vorbim de astfel de lucruri în România, ci doar de lucruri ce țin de partea sportivă. Nu toată lumea trebuie să fie de acord cu ce zic eu, dar e o realitate.

Clubul nostru a plătit două milioane pentru Ianis, iar el arată că e valoros. Ianis a crescut biologic, nu mai e cel de la 16 ani, acum e altfel, la 19. La 20 va fi și mai diferit. Fiorentina are merite pentru acest lucru. A venit din Italia și ne-a ajutat, a fost decisiv pentru noi, chiar dacă nu mereu a fost la înălțime. Ne-a ajutat enorm când am intrat în play-off. Ianis joacă fotbal pentru că iubește acest sport, e un profesionist convins. Nu știu cât de mare va ajunge, dar vom afla răspunsul în timp. Cert e că el e foarte, foarte talentat. Încerc să fac lucrurile profesionist și nu îmi permit să fac greșeli manageriale. Cred că am făcut o mișcare bună, Ianis joacă bine și dă randament la echipa noastră. Poate că am și eu merite în acest lucru, știu să antrenez. E o realitate ce spun!

Am creat condiții foarte bune la Academie, condiții de nivel european, toată lumea care vine acolo ne laudă. Sunt mândru de ce am făcut, e cel mai important lucru creat de mine după ce m-am lăsat de fotbal. Obiectivul meu să produc cât mai mulți jucători, asta ne dorim cel mai mult. 

Chiar dacă plec de la Viitorul, voi gestiona în continuare partea tehnică. Șansele să plec sunt între 1 și 99%, nimic nu e sigur. Simt că am nevoie de o provocare. Voi pleca doar dacă voi avea o ofertă bună. Vreau să găsesc un manager care să facă munca pe care am făcut-o și eu, sper să fiu inspirat", a declarat Hagi, la TV Digi Sport.

"Cuvântul «penibil» i se potrivește mai mult lui Mutu"

"Regele" a avut un răspuns acid și pentru Adrian Mutu, cel care astăzi l-a criticat pe Hagi pentru ieșirile avute vineri seara, spunând că este "penibil" ceea ce face.

"Cred că Mutu a folosit cuvântul greșit. Mai mult i se potrivește lui acel cuvânt. A fost un moment neinspirat al lui. Să-și facă el meseria, să devină antrenor și apoi vorbim. Nu cred că Mutu e în măsură să-mi spună mie că nu sunt profesionist după tot ce a făcut el în carieră.

Îl voi sprijini în continuare pe Mutu, dar ar trebui să vadă lucruri, să asculte. Noi ne spunem părerea, suntem mai în vârstă și ar trebui să fim ascultați", a adăugat Hagi.

"Mi se pare un lucru penibil din partea lui Hagi să spună un asemenea lucru. Cosmin Contra e un super profesionist. Acum că el alege anumiţi jucători pentru meciurile astea, e treaba lui. Să îl acuzi de anumite lucruri mi se pare lipsă de profesionalism din partea lui Hagi. Câteodata vorbeşte cam mult"
Adrian Mutu, antrenor FC Voluntari

Merita Ianis Hagi să fie selecționat?

DA
NU

Citește și: 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (97)
636956183126358
Lucian Dimitriu  •  13 Mai 2018, 20:03

La sfârșitul articolului este un sondaj. Ce relevanță are el când cei ce votează nu sunt oameni de fotbal ?

t0ni
t0ni  •  13 Mai 2018, 17:31

Ce treaba au actele rasiste cu sportul? Ce treaba are mogaldanul rasist din Romania cu sportul in general? De ce in permanenta aceleasi conturi cu mesaje de o prostie inimaginabila pe diferite discipline sportive si care depasesc si starea legala, sunt in permanenta prezente pe aici inca prezente, tolerate si necenzurate? Bai frate, nu-i zi lasata sa nu citesc aceleasi mesaje pline de ura si stupiditate care sunt total in paralel cu sportul, doar pline de ura, prostie si rasism! Jurnalistii romani si moderatorii acestui forum prin lipsa lor de reactie se fac partasi la aceste acte prin ignoranta lor de zi cu zi. Faceti-le educatie nene ca intr-o buna zi mogaldanii astia au sa va dea in cap asa cum a fost batut cameramanul ala cu multi ani in urma pe la un meci nu mai stiu cine cu cine. Nu treceti cu vederea iesirile astea fiindca neterminatii devin din ce in ce mai radicali pe aici, pe stadioane si-n societate! E datoria si obligatia voastra sa-i slefuiti si sa-i pedepsiti cand o iau razna.

ray51
ray51  •  13 Mai 2018, 16:35

Ianis este cheia acestui 'meci' al lui Gica. Mai rar asa tata. Fiul ar trebui sa gaseasca un moment prielnic sa vorbeasca cu el. Sa-l pondereze.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează