FOTBAL  »  LIGA 1  »  ATAC

Hagi nu s-a mai putut abține și a ieșit la atac: "Am crezut că Steaua e club mare" » Cum judecă TAS și când vom avea un verdict

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2017 00:18

Demersul pe care Gigi Becali vrea să-l facă la TAS pentru a contesta victoria Viitorului şi, implicit, titlul de campioană pe care LPF l-a acordat trupei de la malul mării continuă să-l irite pe Gică Hagi. 


Înainte de a pleca, alături de alţi componenţi ai Generaţiei de Aur, la Cardiff, el a acordat un interviu pentru Dolce Sport. Iar subiectul "FCSB merge la Lausanne" l-a determinat să ridice vocea.

"Eu ştiu un singur lucru în momentul de faţă: există o singură persoană în toată România care nu m-a felicitat că am câştigat campionatul! Primesc felicitări peste tot pe unde mă duc, mi se spune campion, pe stradă, în aeroport, în străinătate. De ce îmi zice lumea aşa?! Şi o persoană, una singură!, zice că nu e aşa. Pe ce? Că dacă e să facem matematică, Viitorul a făcut 69 de puncte şi Steaua 67. Să speculezi şi să ai bani nu înseamnă că ai totul. Banii nu pot să cumpere orice lucru", a spus Hagi.

"În play-off a fost altă fază, alte reguli, lucrurile sunt clare! Juridic nu vorbesc fiindcă nu sunt avocat, dar campionatul noi l-am câştigat, punct! 99 la sută acceptă asta, doar cineva nu vrea!", a adăugat Gică, după care a făcut trimitere la modul în care se comportă clubul la care el a jucat în a doua jumătate a anilor '80.

"Aceste lucruri vin din partea unui club despre care eu am crezut că e mare... Dar un club mare ştie să piardă, eu şi asta am învăţat afară, că dacă eşti mare trebuie să ştii să pierzi. Nişte tineri au venit şi te-au bătut, trebuie să accepţi asta! Mă repet, un club mare ştie să accepte înfrângerea", a adăugat Hagi, care a jucat la începutul anilor '90 la Real Madrid şi la Barcelona. 

Cum şi când se va judeca la TAS


Cristian Jura, arbitru român în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat, în studio la Dolce Sport, câteva dintre procedurile care vor fi urmate în acest caz:

  • "În momentul în care depune memoriul la TAS, Steaua va achita o taxă de 1.000 de franci elveţieni"
  • "Apoi, TAS va decide dacă e nevoie de un singur judecător sau de un complet de 3. De regulă, 3 arbitri apar la cazurile complicate. Cum mi se pare acest caz? Unul delicat. Dacă se decide că vor fi 3, atunci fiecare dintre cele două părţi va alege câte un arbitru, inclusiv eu sunt pe listă, iar al treilea e propus de TAS"
  • "Partea care contestă, în speţă Steaua, va trimite un dosar, în 5 exemplare, după care TAS va oferi respectivul dosar celeilalte părţi, care, la rândul ei, va trimite apărarea"
  • "Eu cred că mai devreme de 3 săptămâni nu putem avea un verdict. Viitorul poate fi şi ea parte în această judecată, dacă va solicita acest lucru"
  • "Avocatul Stelei, Ibarolla, a fost în trecut arbitru la TAS. A renunţat, iar în ultimii ani a avut mai multe cazuri la TAS, pe care, pe majoritatea, le-a câştigat"

"România nu are cele mai multe cazuri la TAS, dar le-a avut pe cele cu cel mai mare impact. România a fost prima ţară care a pierdut la TAS o medalie olimpică, dar şi primul campionat care şi-a schimbat componenţa după un verdict la Lausanne. În plus, TAS n-a judecat niciodată o speţă în care avea de stabilit o campioană, cum ar putea fi acum"Cristian Jura, arbitru la TAS

14 iulieae data la care va avea loc tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar în Champions League, unde sunt Viitorul şi FCSB, prima pe ruta campioanelor, cealaltă pe axa non-campioanelor

Playtech: Declarația cu care Anamaria Prodan îl va ÎNFURIA pe Reghecampf. Impresara a dat cărțile pe față


Comentarii (168)
1185386784824804
Robert Dumitru  •  05 Iunie 2017, 18:32

treaba cu tas este vrajala pt ziare ca nu mai au ce scrie si sa intarate prostimea,nu e prost ciobanu sa cheltuie bani aiurea -se termina preliminariile si nici nu se aleg judecatorii

stelbz
stelbz  •  05 Iunie 2017, 11:42
Postat de dogbv pe 04 Iunie 2017, 21:58

Gica, nici eu nu te-am felicitat ca ai castigat campionatul...deci exista cel putin 2 persoane in intreaga Romanie care nu te-au felicitat... PS: nici nu te voi felicita vreodata pentru asta. Poate iti aduci aminte de 2 meciuri celebre datorita carora ai ramas cu Viitorul in prima liga...2-5 si imediat 2-3...6 puncte importante sa te salvezi de la retrogradare....exact acesta este motivul pentru care din partea mea nu vei primi felicitari ca ai iesit campion. Stiu ca sunt un neica nimeni, dar nu te mai bate cu pumnul in piept ca "există o singură persoană în toată România..." Repet: cu mine sunt cel putin 2!

Si eu sunt al treilea.... ! Si sunt f.f.f.f. multi !

stelbz
stelbz  •  05 Iunie 2017, 11:40
Postat de Abigail Laslas pe 05 Iunie 2017, 00:50

+1

Si eu sunt al treilea.... ! Si sunt f.f.f.f. multi !

Vezi toate comentariile (168)
Comentează