FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - UTA 2-0

Noul pariu al lui Hagi, după 2-0 cu UTA: „E un Neluțu Sabău în miniatură! Cum să nu-l convoci?”

Gică Hagi / Sursă foto: farulconstanta.com
Gică Hagi / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 21:34 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2022 22:01

Gheorghe Hagi, antrenorul Farului Constanța, liderul Ligii 1, a vorbit despre victoria reușită cu UTA, 2-0, despre forma lui Denis Alibec, dar și despre noul său pariu, mijlocașul defensiv Luca Banu, în vârstă de doar 17 ani, pe care-l compară cu fostul mare internațional Ioan Ovidiu Sabău.

După 12 etape, formația „Regelui” conduce clasamentul din Superligă, cu 27 de puncte. Întrebat despre meci, dar și despre obiectivul „marinarilor” din acest sezon, Hagi a vorbit despre strategia de la care nu vrea să se abată în acest sezon.

Denis Alibec acuză tactica lui Edi Iordănescu de la „națională”: „Toată lumea dă vina pe atac, dar nu e așa! La Farul, jucăm fotbal modern”
FARUL - UTA 2-0
Denis Alibec acuză tactica lui Edi Iordănescu de la „națională”: „Toată lumea dă vina pe atac, dar nu e așa! La Farul, jucăm fotbal modern”

Gheorghe Hagi: „Punctul 4 al formulei mele de succes e să creăm o mentalitate de învingător”

„Contau cele trei puncte, întotdeauna jucăm să câștigăm, asta le spun jucătorilor. Îmi felicit echipa. Prima repriză a fost a noastră de la cap la coadă, apoi a venit acea fază care face parte din fotbal (n.r. - eliminarea lui Corinus din minutul 52).

Cu om în minus, trebuia să conservăm rezultatul, să stăm bine în teren, ceea ce cred că am reușit. Schimbările au fost bune, am stat foarte bine din punct de vedere colectiv. Suntem pe drumul cel bun. Singurul lucru negativ e că Alibec a luat galben (n.r. - nu juca împotriva lui Sepsi). Dar îi vom avea pe ceilalți, vine Torje, vine Morar, sunt ceilalți acolo care abia așteaptă să joace”, a spus Hagi, la Prima Sport. 

Punctul 4 al formulei mele de succes e să creăm o mentalitate de învingător. Acesta este obiectivul meu în momentul de față, vrem să avem un spirit de învingători. Asta îmi doresc să facem, asta e menirea mea și a staff-ului. Va fi o provocare mare cu partea fizică, nu sunt jucători care să fie la cel mai înalt nivel

- Gheorghe Hagi, antrenor Farul

Gică Hagi, despre...

...juniorul Luca Banu, trimis pe teren în minutul 82: „L-am băgat ca să vadă lumea că e un jucător competitiv. Cred ca e un Neluțu Sabău II, un Neluțu Sabău în miniatură. L-am luat în pregătire, a stat cu noi, așa l-am luat și pe Borza. Ei trebuie să învețe, să nu aibă presiune. Se naște iar o echipă foarte bună și tânără la Constanța, așa cum am mai făcut.

Nu a fost luat la lotul național. Căpitanul nostru de echipă (n.r. de la tineret) nu a fost convocat la echipa națională (n.r. - reprezentativa U19) Există o problemă.

Noul pariu al lui Hagi, după 2-0 cu UTA: „E un Neluțu Sabău în miniatură! Cum să nu-l convoci?”
Luca Banu

...Denis Alibec: „El e într-un grup care știe să atace. El trebuie să joace la echipe bune, cara atacă, care vor să câștige. Împreună, sperăm să fie un «matrimoniu» foarte bun. La penalty-ul nostru, eu i-am zis lui Larie să bată, Alibec a lua mingea și a dat el. Ei decid, sunt căpitani. Când ai puterea să-ți asumi o responsabilitate și să iei inițiativa, e foarte bine!”. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Denis Alibec acuză tactica lui Edi Iordănescu de la „națională”: „Toată lumea dă vina pe atac, dar nu e așa! La Farul, jucăm fotbal modern”

VIDEO Farul a învins-o pe UTA în 10 oameni și rămâne lider în SuperLigă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gazistu
gazistu  •  03 Octombrie 2022, 14:59

Totusi, Gica ... sa nu exageram!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  03 Octombrie 2022, 11:39

@redactia, nu v-ati plictisit sa-l intrebati in fiecare saptamana pe Hagi despre ce i-a facut lui Alibec, ca pe noi ne scoateti din sarite!!!

gigimarga2
gigimarga2  •  03 Octombrie 2022, 07:09

Iar incepe Hagi sa si laude marfa. De ani de zile loturile nationale sun pline de jucatorii lui, si ? Nimic cand ne umpleau adversarii poarta de goluri , nu l am vazut niciodata sa iasa in fata si sa,,se laude "ca majoritatea jucatorilor erau de la el. Doar la victorii ca deh, la placinte inainte.... L as vrea la nationala ca prea se bate cu pumnul in piept.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează