FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Hamza e "tractorist"! Atacantul dorit de Steaua a ajuns în Iran, la vicecampioana Tractor Tabriz

Articol de - Publicat sambata, 18 iulie 2015 00:00

Tunisianul de 29 de ani a fost împrumutat pentru un sezon de Ludogoreţ la formaţia iraniană

Aflat săptămîni bune pe lista Stelei, care a încercat să-l readucă în Liga 1, fostul petrolist Younes Hamza a ales să-şi continue cariera tocmai în Iran! El a semnat un contract pe un sezon cu vicecampioana Tractor Sazi din Tabriz, una dintre anticele capitale ale ţării, situată în nord, aproape de graniţa cu Azerbaidjanul. Echipa e susţinută de compania naţională a producătorilor de tractoare, de unde îi provine şi numele.

Atacantul tunisian a fost doar împrumutat de Ludogoreţ. Şi va mai atinge un pisc interesant al carierei: va evolua în AFC Champions League, după ce a cunoscut gustul competiţiei în versiunile ei din Europa şi Africa.

Hamza va fi antrenat în Iran de fostul internaţional portughez Toni Oliveira, care a evoluat la Benfica 23 de ani, cucerind titlul atît din postura de jucător (8), cît şi din cea de tehnician (2). Ca o curiozitate, Toni a debutat în "naţionala" lusitană în octombrie '69 într-o partidă contra României, la Bucureşti, 1-0 pentru "tricolori" în campania de calificare la Mondialul din Mexic '70. Totodată, Hamza îl va avea coechipier în Iran pe brazilianul Carlos Cardoso, ex-Pandurii (2008-2012).

400.000 €este salariul lui Younes Hamza la Tractor Sazi, cu 100.000 mai mult ca la Ludogoreț

80.451 de locuriare stadionul "Sahand" din Tabriz, unde "naţionala" Iranului joacă multe oficiale sau amicale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
444001919101397
Florean Andrei  •  18 Iulie 2015, 10:34

Fabrica de tractoare de la Tabriz a fost construită de România, pe vremea lui Ceauşescu. Atunci România era cineva în lume, dădea tractoare Iranului contra petrol !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează