FOTBAL  »  Superliga  »  RECORD

Hanca e numărul 1 la Dinamo » Capitolul la care e unic în tabăra "câinilor"

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2017 09:58

Mijlocașul Sergiu Hanca este singurul dinamovist care a reușit să rupă bariera de 40 de meciuri jucate în toate competițiile, intrând astfel în elita fotbaliștilor din play-off-ul românesc.

Dinamo a terminat, sub bagheta lui Cosmin Contra, cel mai bun sezon din epoca Ionuț Negoiță, cu o clasare pe locul trei în Liga 1, câștigarea Cupei Ligii și sferturi de finală ale Cupei României.

Cei mai importanți oameni ai "câinilor" au fost ofensivii Adam Nemec și Sergiu Hanca. Pe lângă goluri și assist-urile pe care le-a furnizat, cel supranumit de Adi Mutu "Serginho" a mai reușit să bifeze o performanță interesantă: este singurul jucător al lui Dinamo care a depășit bariera de 40 de meciuri jucate în toate competițiile sezonul trecut.

Mai exact, 41 de partide. Asta deși roș-albii nu au participat în competițiile europene. Astfel, Sergiu este printre cei mai rulați jucători dintre cei care au jucat în play-off.

Cap de afiș este japonezul Seto Takayuki, care are, față de Sergiu, 10 partide în plus, fiind ajutat de parcursul foarte bun al Astrei în Europa League, giurgiuvenii ajungând până în "16-mi". 

12 goluri a marcat Hanca sezonul trecut, în toate competițiile, cu unul mai puțin decât golgeterul echipei, Adam Nemec

3.500 €este salariul lunar al lui Hanca, fiind printre cele mai mici din lot

Spaima rivalilor

Sergiu Hanca este unul dintre cei mai importanți dinamoviști în ultima perioadă când vine vorba de Derby de România. De când a venit la Dinamo, în iarna sezonului 2015/2016, mijlocașul dreapta a adunat împotriva rivalei FCSB 9 meciuri, dintre acestea având 4 victorii, 4 egaluri și o singură înfrângere. "Serginho" a reușit împotriva roș-albaștrilor 4 goluri și 3 assist-uri. 

Preț de chilipir

Cu toate că a fost cel mai important jucător al lui Dinamo în sezonul trecut, Sergiu Hanca poate pleca de la Dinamo pe bani puțini, având o clauză de reziliere de doar 800.000 de euro.

Asta deși actuala sa cotă de piață este de două milioane de euro, fiind și al doilea cel mai scump fotbalist din Liga 1, la egalitate cu portarul FCSB, Florin Niță, și în spatele atacantului FCSB Denis Alibec, care costă cu un milion de euro mai mult. 

El e noul "Zmeu"!

Sezonul foarte bun pe care Hanca l-a făcut la Dinamo i-a adus și titulatura de cel mai bun pasator în toate competițiile al "câinilor" în ultimii 10 ani! Până acum, acest record era deținut de "greul" Cătălin Munteanu, care avea 12 assist-uri. Sergiu a reușit cu o pasă mai mult și astfel a intrat în istoria recentă a roș-albilor. 

Cei mai folosiți jucători dinamoviști

Jucător Post Număr partide
1. Hanca mijlocaș 41
2. Busuladzici mijlocaș 39
Nedelcearu fundaș 39
Romera fundaș 39
3. St. Filip fundaș 38

 Cei mai folosiți jucători din play-off

Jucător Post Echipă Număr partide
1. Takayuki mijlocaș Astra 51
2. Săpunaru fundaș Astra 49
3. Teixeira mijlocaș Astra 45
Momcilovici fundaș FCSB 45

Topul jucătorilor cu cele mai multe minute de la echipele din play-off

Loc Echipă Jucător Minute
1.  Astra Takayuki 4.126
2. FCSB Momcilovici 4.089
3. CFR Larie 3.765
4. Viitorul Chițu 3.095
5. Dinamo Hanca 3.019
6. Craiova Bancu 2.859

  

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
calinescu_
calinescu_  •  09 Iulie 2017, 20:08

APROPO , ALBIN CATE MECIURI A JUCAT IN SEZONUL TRECUT ???????????

steaua_nu_e_fcsb
steaua_nu_e_fcsb  •  09 Iulie 2017, 11:35

Il vrem pe albin..mutule ai zis ca azi se face

Vezi toate comentariile (2)
Comentează