FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Hanca, portretizat de un fost colaborator: "Trăiește pentru fotbal, lucrează mult și individual" » Dezvăluiri din copilăria lui + A fost la un pas să ajungă la altă echipă din Liga 1

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 18 aprilie 2017 22:44

"Când era mic, juca fotbal pe maidan și spunea că o să ajungă să joace la Dinamo. Ce e de remarcat la el e că nu e un timp talentat, ci unul muncitor, care respectă fotbalul.

  • Evoluțiile consistente din acest sezon ale dinamovistului Sergiu Hanca (25 ani) au fost remarcate de Daniel Stanciu, fostul manager al celor de la ASA Târgu Mureș.
  • Stanciu, care îl cunoaște bine pe Hanca din perioada în care ambii se aflau la Târgu Mureș, a dezvăluit că a fost foarte aproape să-l achiziționeze pe actualul dinamovist iarna trecută, pe vremea când ocupa funcția de manager al celor de la ACS Poli Timișoara.
  • În cele din urmă, Hanca a ajuns la Dinamo, acolo unde este titular incontestabil și un om de bază al formației antrenate de Cosmin Contra. 

El se pregătește mult, se antrenează foarte mult și separat. Făcea la fel și la Târgu Mureș, dar acolo nu era motivat.

Mă bucur pentru Hanca, și-a atins visul. Mai mult decât atât, a făcut pasul către echipa națională. Repet, de dimineața până seara trăiește pentru fotbal. 

A făcut pasul către Dinamo, dar asta l-a ambiționat și mai mult. E un tip care își respectă statutul de profesionist, lucrează foarte mult individual. Nu e întâmplare ceea ce s-a întâmplat cu el, clar va avea o carieră bună", a spus Stanciu, la TV Digi Sport.

Daniel Stanciu a relatat cum a fost aproape să-l transfere pe Hanca de la Târgu Mureș în 2015. 

"Am vrut să-l iau pe Hanca când eram la Timișoara, în 2015. Am primit însă un mesaj de la Zicu, care mi-a zis «Din ce știu, s-a înțeles cu Dinamo și pleacă în iarnă».

Avea foarte multe carențe, dar a reușit să și le corecteze. Nu sunt întâmplătoare evoluțiile bune de la Dinamo, iar eu cred că este viitorul căpitan al "câinilor", a spus Daniel Stanciu, la TV Digi Sport.

9 goluri
și 12 pase de gol a reușit Hanca pentru Dinamo în acest sezon, în toate competițiile 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
legoolas
legoolas  •  20 Aprilie 2017, 00:24

Cine nu simte, nu intelege. Degeaba iti striga tot stadionul numele, daca nu intelegi ... pentru ca nu simti (vezi Gnohere), uite Marius Niculae, uite Hanca. Poate cel mai mare merit a lui Andone in jumatatea aceasta de campionat, este mutarea lui Hanca extrema.

ray51
ray51  •  19 Aprilie 2017, 09:59

Din ce spune acest imens cunoscator al fotbalului autohton (Stanciu) aflam ca Zicu a fost un 'ciripitor'. Urat.

vasy86le
vasy86le  •  19 Aprilie 2017, 00:47

Hanca nu mi-a placut prima data cand a venit la Dinamo, nu era bun in pozitia in care era pus, abia dupa ce a fost mutat a aratat ce poate, de atunci insa mi-am schimbat total parerea despre el, e unul dintre cei mai buni jucatori de la Dinamo, daca nu cel mai bun, munceste mult, are talent, vede bine jocul si cred ca ar merita sa fie titular la nationala, nu zic asta ca sunt Dinamovist ci pentru ca Hanca merita si a demonstrat-o.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează