FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Handicap uriaș pentru FCSB în lupta pentru titlul de campioană » Șefii au căutat deja soluții

Arena din Buzău are un gazon de bună calitate, o capacitate de 12.000 de locuri, toate pe scaune și e dotată cu instalație de nocturnă +38   FOTO
Arena din Buzău are un gazon de bună calitate, o capacitate de 12.000 de locuri, toate pe scaune și e dotată cu instalație de nocturnă

Articol de , , - Publicat duminica, 09 februarie 2020 09:27

FCSB. Locul 2 e singura poziție care îi oferă posibilitatea FCSB-ului să joace 3 din cele 5 partide considerate pe teren propriu în play-off pe Arena Națională, care se va închide la finalul lunii martie.

FCSB va avea un handicap extrem de mare în lupta pentru titlul de campioană. Nu va putea să joace toate cele 5 jocuri din play-off, de acasă, pe Arena Națională. Stadionul se va închide, așa cum a dezvăluit Gazeta Sporturilor, la finalul lunii martie, termenul solicitat de UEFA, pentru a fi pregătit în vederea găzduirii meciurilor de la turneul final al Campionatului European.

FCSB are o singură variantă

Arena va deveni indisponibilă după ce se vor disputa primele 4 etape din play-off, iar poziția care ar avantaja-o cel mai mult pe FCSB, din perspectiva stadionului din București, ar fi locul 2 la finalul sezonului regulat. Este singura variantă în care roș-albaștrii ar juca pe Arena Națională nu mai puțin de 3 etape de acasă din cele 5 pe care le va avea de susținut.

De exemplu, o simulare pe clasamentul Ligii 1 după 23 de etape arată că FCSB ar disputa acasă partidele cu echipele de pe locurile 5, 3 și 6, adică împotriva Viitorului, Craiovei și celor de la Gaz Metan Mediaș sau Botoșani! În schimb, dacă se va păstra actuala configurație, atunci trupa lui Vintilă va evolua împotriva CFR-ului de două ori în deplasare. Mai întâi, la Cluj, în ultima etapă a turului de play-off, apoi în afara Bucureștiului, pe stadionul pe care FCSB se va muta de la 1 aprilie.

În schimb, dacă va termina pe oricare dintre locurile 1, 3 sau 4, FCSB va evolua doar de două ori pe Arenă, după care ultimele 3 confruntări din fața propriilor suporteri vor fi susținute în afara Capitalei.

Handicap uriaș pentru FCSB în lupta pentru titlul de campioană » Șefii au căutat deja soluții
+34 FOTO

Vor la Buzău

Șefii vicecampioanei au căutat deja soluții pentru meciurile din partea a doua a play-off-ului. Prima variantă este arena din Buzău, iar Valeriu Argăseală, președintele FCSB, a vizitat stadionul săptămâna trecută. S-a obținut deja acceptul celor 3 posturi TV care transmit Liga 1, iar în zilele viitoare se așteaptă și avizele din partea Jandarmeriei. După acest moment, LPF va fi înștiințată oficial, iar Departamentul de omologare a stadioanelor va merge la Buzău pentru a accepta dosarul final.

2011e anul în care FCSB a jucat ultima dată la Buzău un meci considerat pe teren propriu: pe 2 octombrie s-a disputat FCSB - Oțelul 2-1, cu Ilie Stan antrenor al roș-albaștrilor

110kilometri e distanța dintre București și Buzău, care poate fi parcursă, cu mașina, într-o oră și jumătate

29februarie e data la care va debuta prima etapă de play-off, iar finalul campionatului e prevăzut pentru 9/10 mai

Puiu Iordănescu: „FCSB ar putea juca pe Ghencea”

Începând din sezonul viitor, pentru clubul lui Gigi Becali apar două soluții de stadion în București, pe care ar putea disputa meciuri considerate acasă: Ghencea și Arcul de Triumf, care fac parte din proiectul pentru Euro 2020. 

Dacă în privința Arcului de Triumf, chiar Becali a anunțat că „va fi stadionul pe care vom evolua atunci când nu vom juca meciurile importante”, pe Ghencea există în continuare întrebarea dacă FCSB va fi primită, ținând cont de relația extrem de tensionată dintre Becali și CSA Steaua. Anghel Iordănescu vede însă o posibilitate foarte mare ca FCSB să ajungă să evolueze aici. 

„Eu am sperat mereu că FCSB şi Gigi Becali şi CSA Steaua şi ministerul vor ajunge la o înţelegere. Din păcate, lucrurile nu au stat aşa. Asta nu înseamnă că FCSB nu ar putea să joace pe stadionul Steaua. Până la urmă, e un stadion construit din bani publici, deci poate juca dacă va plăti. Nu cred că se vor opune fanii", a spus Puiu la TV Digi Sport. Arena din Ghencea va avea 31.254 de locuri, iar cea de lângă Arcul de Triumf doar 8.155!

Match Preview FCSB - Clinceni

FCSB - CLINCENI // Suspiciuni de blat la meciul de pe Arena Națională? „Suntem nebuni la cap!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
lupu68
lupu68  •  09 Februarie 2020, 15:10

In sfarsit si un articol simplu, analiza fara atac la Becali. Uite ca se poate! Si toata lumea e castigata. Doar un amendament: FCSB poate iesi pe locul doi si la egalitate de puncte cu CFR, fiindca "bursucii" au avantaj in meciurile directe. Din pacate, nu prea as crede, chiar daca "prazarii" sunt imprevizibili...

100002473541087
Danut Ognean  •  09 Februarie 2020, 12:30

gigi vezi ca la transhumanta i-ti trebuie si doctor veterinar dupa noua lege

100002473541087
Danut Ognean  •  09 Februarie 2020, 12:27

gigi vezi ca la transhumanta i-ti trebuie si doctor veterinar dupa noua lege

Vezi toate comentariile (27)
Comentează