FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Haos

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2007 00:00

Deciziile bizare luate de comisiile LPF dupa prima etapa au amplificat senzatia debandadei care stapineste Liga lui Dragomir. Abia si-au inceput activitatea comisiile Ligii, si debandada a pus deja stapinire pe instantele lui Dragomir! Deciziile importante luate dupa prima etapa au amplificat senzatia de haos, iscata inca din zilele anterioare startului sezonului, cind FRF si LPF au declansat un razboi total in ce priveste proprietatea asupra comisiilor. Hotarirea cea mai controversata a vizat pe Dinamo.

Pentru incidentele de la partida disputata la Buzau, "ciinii" primisera initial o sanctiune relativ drastica: urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu se vor juca cu portile inchise, plus o amenda de 50.000 de RON. La nici 24 de ore, Apelul a venit insa cu schimbari majore: campionii vor trebui sa plateasca doar 100.000 de RON si vor putea avea suporteri la partidele cu FC Vaslui si Dacia Mioveni! Culmea e ca decizia i-a mirat pina si pe conducatorii dinamovisti, care se asteptau doar la injumatatirea pedepsei disciplinare, nu la radierea ei!

Alte incadrari

Intoarcerea brusca de situatie s-a datorat unor incadrari diferite de regulament. Comisia de Disciplina invocase articolul 82.2, cu referire la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor, in timp ce Comisia de Apel a preferat articolul 83.3, pct. g, cu trimitere la nerespectarea obligatiilor de organizare a jocurilor. Numai ca Dinamo n-a avut nici in clin, nici in mineca cu organizarea meciului de la Buzau, aflat in custodia exclusiva a gazdelor! Acelasi lucru l-a explicat si seful de la Disciplina, Iosif Robi Urs: "Incadrarea initiala venea ca o manusa pentru Dinamo. Nu-mi dau seama cum au gindit cind au schimbat-o".
Tacimul a fost completat de alte trei hotariri: radierea eliminarilor lui Rusmir si Vranjkovici, jucatorii Ceahlaului care vazusera cartonase rosii in Ghencea, si suspendarea doar pentru o etapa a lui Neaga, desi lovise cu cotul in figura un adversar. In plus, deciziile sint considerate ilegale de FRF, care, prin directorul general Ionut Lupescu, sustine in continuare ca toate comisiile trebuie sa functioneze la Federatie.


"Mircea Sandu contrariat"
Presedintele Comisiei de Disciplina, Iosif Robi Urs, e multumit de modul in care forul pe care il reprezinta a aplicat regulamentul. "Nu am ce sa-mi reprosez, legea a fost aplicata riguros de comisia pe care o reprezint atit in cazul Dinamo, cit si in cazul celor de la Ceahlaul. Nu raspund de Comisia de Apel. Oricum, Mircea Sandu era contrariat de aceste decizii care se bat cap in cap. I-am prezentat argumentele noastre si ii voi trimite si o explicatie in scris", a spus Urs.

"Sa fiti domni!"
Finantatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, nu a dorit sa comenteze prea mult decizia Comisiei de Apel in cazul lui Dinamo, dar a tinut sa le transmita un mesaj oficialilor din "Groapa": "Daca noi am fost domni si am acceptat sa jucam cu spectatori si ei sa fie domni si sa nu umble la arbitri. Lajos sa dovedeasca la meci ca merita sa ramina in corpul de elita al <centralilor>".

Manea intrigat
Secretarul general al Rapidului, Nicolae Manea, considera nedreapta anularea pedepsei lui Dinamo. "Nu mi se pare normal. S-a creat un precedent. Daca era vorba de fanii rapidisti, primeam zece etape. Inainte de Supercupa ni s-a spus ca daca o galerie se comporta asa, e evacuata. Dar Dinamo e de la Interne, iar Jandarmeria si Politia de unde sint? Doar nu de la CFR", a spus Manea. (Cristina Negrila)

"Azi e neagra, miine e alba. Sint lucruri care ma pun pe ginduri. Deciziile luate dau o nota de neseriozitate"

Dorinel Munteanu

"Suporterii Rapidului nu au provocat vreodata asemenea incidente"

Cristian Sapunaru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează