FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Haos de Ghencea » Bergodi pune Steaua pe hold, Conceicao redevine favorit

Fotomontaj: Dan Bucur
Fotomontaj: Dan Bucur

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2011 00:03

Italianul Bergodi le-a transmis ieri steliştilor că pînă vineri nu poate decide nimic fiindcă negociază şi cu Modena, motiv pentru care portughezul de la FC Braşov a ajuns să aibă prima şansă.

Problema antrenorului Stelei aruncă în aer situaţia în Ghencea. Deşi jucătorii au fost anunţaţi că la mijlocul acestei săptămîni vor afla de cine vor fi pregătiţi, şefii echipei n-au ajuns la un acord cu nici un tehnician. Mai mult, evenimentele de ieri au creat o scindare a opiniilor lui Gigi şi MM în privinţa celui care trebuie să fie "principal".

1. Grigoraş a refuzat din cauza lui MM
Primul care a scos la iveală faptul că patronul şi managerul Stelei nu au aceeaşi strategie a fost Petre Grigoraş, care a anunaţt deja că nu vrea să vină în Ghencea. "Hotărîrea era deja luată în sensul că refuzam. De ce? Pentru că managerul general de acolo vorbea de antrenor străin, deci nu mă dorea pe mine, iar el are o influenţă foarte mare asupra jucătorilor şi n-aş fi avut nici o şansă la Steaua dacă MM nu mă dorea", a spus Grigoraş.

2. Gigi susţine că Grig nu are nevoie de MM
La doar cîteva ore după anunţul lui Grigoraş, Gigi Becali a adîncit divergenţa de opinie pe care o are cu MM: "Grigoraş nu trebuie să fie dorit de manager, ci de patron, patron care îl vrea foarte tare. Ce, pe Cîrţu l-a dorit MM? Bine, Mihai mi-a reproşat că l-am adus, dar şi acum pun tot pe cine vreau eu şi dacă nu iese bine nici acum, apoi mă iau şi după MM".

3. Boloni a întors spatele Stelei pentru un salariu mai mic
Tot ieri, Steaua a aflat că a pierdut un nume greu, dar nu din cauza ofertei financiare. Dimpotrivă. Boloni a parafat un contract cu PAOK Salonic pe un salariu mai mic decît cel oferit de Steaua. Loţi a semnat cu grecii pentru 480.000 de euro, deşi Becali îi oferea 600.000 anual.

4. Gigi l-a anunţat pe Bergodi, dar italianul nu a acceptat încă
Pentru ca degringolada din Ghencea să fie totală, Gigi Becali l-a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri, ca viitor antrenor pe Bergodi, numai că nu ajunsese la nici un acord cu el. "Încă nu avem nimic clar, am zis şi eu aşa", a spus ieri Becali. În plus, Bergodi le-a cerut ieri şefilor Stelei încă un răgaz de două-trei zile.

5. Costacurta "a sunat" bine, dar a fost tăiat de Gigi
Un alt argument că MM şi Becali nu merg pe acelaşi "drum" în privinţa noului antrenor. MM l-a propus pe Costacurta, fost jucător grandios şi secund al lui Carlo Ancelotti la Milan. "Da, mi-a plăcut şi mie de Costacurta, avea un nume foarte interesant", a fost comentariul ironic al lui Becali, care ieri i-a tăiat orice speranţă managerului: "Varianta Costacurta a căzut pentru că eu nu accept antrenor care să nu fi lucrat deloc în România şi care să nu cunoscă echipa Steaua".

6. Conceicao are oferta pe masă
Amînarea cerută de Bergodi ieri nu a fost pe placul conducerii Stelei, care aseară tîrziu a luat decizia de a-l oferta pe Conceicao. Portughezul nu a semnat încă prelungirea contractului cu FC Braşov şi în acest moment ar putea parafa fără probleme o înţelegere cu Steaua. Răspunsul lui Toni e aşteptat pînă diseară. MM e "împărţit" în privinţa lui: pe de-o parte, îl apreciază ca şi tehnician, pe de altă parte, îl vede ca un apropiat al lui Marcel Popescu, cu care se află într-un război rece.

7. Uhrin jr. şi Levy, variantele de avarie ale lui MM
Aproape disperat că patronul ar putea alege o soluţie care să nu fie compatibilă cu ceea ce are nevoie proiectul Steaua 2011-2012, aşa cum s-a petrecut şi cu "varianta Cîrţu", MM a continuat şi ieri să caute alte nume cu care să vină în faţa patronului. Duşan Uhrin jr. şi Ronni Levy, tehnicieni apreciati de managerul Stelei, sînt cei pe care MM i-a rostit lui Becali ca să nu se ajungă la instalarea lui Grigoraş.

8. MM se plînge de patron: "Mă doare capu' de cît apare Gigi la TV"
În fine, poate scena care demonstrează cel mai bine faptul că în Ghencea domină haosul e cea care i-a avut ieri dimineaţă în prim-plan pe Mihai Stoica şi Cristi Borcea la o nouă înfăţişare în dosarul transferurilor. MM i-a zis şefului dinamovist, cu trimitere directă către Gigi Becali: "Băi, Cristi, e incredibil, mă, naşul ăsta al tău. Mă doare capul de cît vorbeşte pe la televizor".

"Este extrem de greu, în momentul de faţă, să mai aduci un antrenor la Steaua, după tot ce s-a întîmplat acolo. Gigi are intenţii bune, însă nu se exprimă la fel"
Emeric Ienei, fost antrenor Steaua

7 zile mai sînt pînă cînd jucătorii Stelei se vor reuni la stadionul din Ghencea, pe 17 iunie urmînd să se plece în primul cantonament din Austria

10 ani consecutivi va bifa Steaua în această vară cu antrenori diferiţi la startul fiecărui sezon

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
geomexicanu
geomexicanu  •  11 Iunie 2011, 06:50

La d.r.a.c.u..! Tot ne promite nea Gigi o echipa puternica si cu un antrenor cu personalitate dar el ce face? aduce jucatori de la retrogradate si liberi de contract.Voi oameni buni credeti ca asa se poate face performanta.NU...,eu zic ca la Steaua trebuie adusi jucatori de la echipe puternice care se bat la castige ceva an de an ,jucatori care pot face diferenta

blaustein
blaustein  •  09 Iunie 2011, 13:50

Dupa ce Ioan Nicolae a intrat in direct la BecaliTV (gsp) si aproape ca va injurat ca tot il dadeati pe Conceicao la Steaua, si v-a spus omul ca si-a prelungit contractul, si ca nu-l va lasa sa plece, iata titlu: Conceicao redevine favorit! Se pare ca Remus Raureanu nu citeste gsp.ro

crisliv
crisliv  •  09 Iunie 2011, 13:47

Problema este ca la Steaua pana nu pleaca ciobanoiul si slugile lui nu va mai veni un antrenor de valoare.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează