FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Helmut Duckadam e categoric: „Renunț la fotbal!” » Ofertă din politică pentru „Eroul de la Sevilla”

Helmut Duckadam a plecat după 10 ani de la FCSB
Helmut Duckadam a plecat după 10 ani de la FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2020 14:09 / Actualizat vineri, 19 iunie 2020 14:33

Helmut Duckadam (61 de ani), fostul mare portar al României, a declarat că se retrage definitiv din fotbal, după demisia din funcția de președinte onorific al celor de la FCSB.

Eroul de la Sevilla a dezvăluit că a primit deja două oferte, una dintre ele de la Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului.

Helmut Duckadam: „Viața merge înainte și fără FCSB”

„Să plec de la FCSB a fost o decizie surprinzătoare pentru cei care nu știau, pentru mine nu a fost. Am cugetat mult, m-am gândit multe nopți la modul cum voi face acest anunț. Am rezistat 10 ani la Steaua, dar a fost o decizie bună, mă simt bine la ora actuală. Renunț la fotbal definitiv, nu mai vreau să merg la alte echipe. 

Am primit niște oferte interesante de la primarul din Clinceni pentru un liceu sportiv, care o să-mi poarte numele din toamnă. Ieri am primit o ofertă de la Robert Cazanciuc ca să fiu consilierul Senatului pentru probleme de sport, deci viața merge înainte și sunt foarte liniștit.

Nu mă pot despărți de sport, dar nu mă mai implic în vreo activitate de la un club. Nu mă așteptam să existe această întorsătură, dar după 10 ani devine și o rutină. M-au rugat cei de la UTA să particip la Federație la tragerea la sorți, fac asta și pentru alte echipe cu mare plăcere, dar nu mă mai implic”, a declarat Duckadam la Antena 1. 

Palmaresul lui Helmut Duckadam la Steaua:

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului „Sportul"

„Banii contau, dar faptul că am fost marginalizat... Timp de 10 ani am fost doar o dată în cantonament, în Antalya, cu Ilie Stan. După antrenamente venea la mine și mă întreba despre jucători. M-am simțit important. În rest, nu am însoțit echipa niciodată”
- Helmut Duckadam

Ce vreți să fac eu? Nu am ce reacție să am. Pe mine nu mă interesa Duckadam ca legendă. Îmi place de omul Duckadam, îmi place caracaterul lui. Eu nu pot să dictez «Consultați-l pe Duckadam!». Ce să fac? Nu are sens să mai discutăm despre asta. Nu e out, că asta înseamnă că a fost dat afară. El și-a dat demisia.

Eu nu l-am făcut să plece. Ce să vreți să fac dacă eu sunt șeful? Au fost tăieri de bani, au fost peste tot. Am jucat azi fără atacant ca să tăiem bani. Vin vremuri grele și am tăiat bani ca să îmi apăr familia. Facem sacrificii. S-au tăiat banii la toată lumea. Am tăiat și de la cei care vin zi de zi la club. Helmut nici nu știu când vine”
- Gigi Becali, finanțator FCSB

Citește mai multe știri de actualitate:

Gigi Becali a reacționat în cazul lui Andrei Miron: „Dacă vor bani, o să le fac eu o hârtie!”

FCSB. Gigi Becali a reacționat în cazul lui Andrei Miron: „Dacă vor bani, o să le fac eu o hârtie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
318812238881711
Marco Marco Popa  •  19 Iunie 2020, 19:58

Dumitru Dragomir, intr un articol recent, a pus punctul pe i, vis a vis de mister Duckadam... f corect a punctat! mai departe, unde i se potriveste un loc de "munca" ? evident , la psd, trai pe vatrai pe banii statului ! ca doar se aseamana ...never ever, nu va evolua tara noastra, cu psd in parlament si oameni care pacalesc munca, pe spatele celorlalti.

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  19 Iunie 2020, 19:41

Duckadam face foarte bine ca iese din fotbal.Oricum rolul lui era decorativ.Chiar si in emisiunile de la DIGI comentariile lui sunt departe de ale unui specialist.Vorbeste destul de greu si poticnit , nu are veleitati de orator.

pma77
pma77  •  19 Iunie 2020, 16:57

Dupa ce a frecat menta 10 ani la steaua acum se duce unde stie el cel mai bine ca e de frecat menta,in senatul romaniei :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează