FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

VIDEO CU FAZA A fost validat corect golul lui Compagno? Foștii arbitri Avram și Zotta, ex-președinte Rapid, nu se pun de acord: „E valabil” vs. „Henț”

În minutul 29, Andrea Compagno a marcat golul de 2-0 al celor de la FCSB în disputa cu Rapid. Giuleștenii au cerut un henț pe construcția acțiunii, la Adrian Șut.
În minutul 29, Andrea Compagno a marcat golul de 2-0 al celor de la FCSB în disputa cu Rapid. Giuleștenii au cerut un henț pe construcția acțiunii, la Adrian Șut.

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 21:58 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 01:44

În minutul 29, Andrea Compagno a marcat golul de 2-0 al celor de la FCSB în disputa cu Rapid. Giuleștenii au cerut un henț pe construcția acțiunii, la Adrian Șut. Marius Avram, fost arbitru, și Constantin Zotta, fost arbitru, dar și ex-președinte al Rapidului, au păreri diferite.

FCSB a fost mai periculoasă în prima repriză a disputei de pe Arena Națională. Dacă prima reușită, cea semnată de Cordea în minutul 14, a fost clară ca lumina zilei, cea de 2-0 a stârnit controverse.

VIDEO CU FAZA. Compagno, gol controversat pentru 2-0 în FCSB - Rapid

Aflat la 30 de metri de propria poartă, Săpunaru a degajat greșit, direct în Adrian Șut. Mingea a spărit la Compagno, iar vârful italian l-a „executat” pe Moldovan.

Giuleștenii au protestat vehement. Au cerut henț la Adrian Șut, în momentul degajării lui Săpunaru. Reluările nu lămuresc clar faza. Mijlocașul celor de la FCSB încearcă să se ferească. Mingea pare să îl lovească atât în braț, cât și în corp.

A fost validat corect golul lui Compagno? Foștii arbitri Avram și Zotta, ex-președinte Rapid, nu se pun de acord: „E valabil” vs. „Henț”
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Perfect plasat, Sebastian Colțescu a lăsat jocul să meargă. Faza a fost analizată în camera VAR, iar Radu Petrescu nu a considerat că trebuie să îl cheme la monitorul de la marginea terenului.

VIDEO cu faza golului lui Compagno

Marius Avram: „E gol valabil” / Constantin Zotta: „Henț”

În emisiunea „Digi Sport Special”, fostul arbitru Marius Avram a mers pe mâna lui Colțescu: „Dacă urmărim ce face jucătorul respectiv în momentul în care mingea îl lovește în braț, Șut, putem observa că se întoarce cu spatele, încearcă să-și tragă mâna lângă corp și nu își mărește suprafața corpului cu ajutorul brațului. Mingea îl lovește între corp și braț. Dacă înscria Șut golul, atunci reușita ar fi fost anulată. Dar, dacă a ajuns la un coleg și s-a înscris, atunci e gol valabil".

Părerea lui Avram este contrazisă însă de Constantin Zotta, fost arbitru, dar și ex-președinte al Rapidului. „Văd că mâna lui Şut este depărtată de corp. Eu cred că ar fi trebuit sancţionată această fază cu henţ, mă miră faptul că Sebi Colţescu nu a dat lovitură liberă pentru Rapid. Este o distanţă de vreo trei metri între cei doi jucători, ar fi trebuit sancţionat acest henţ. 

Mereu discutăm pe această temă, sistemul VAR. Vedem în fiecare etapă că această colaborare între central şi camera VAR nu este niciodată cea mai fericită. Acest VAR ar trebui să ne ajute să luăm deciziile corecte. Nu ştiu ce au discutat cei doi, dar mă miră că nu a intervenit VAR-ul. Probabil a zis Colţescu că el controlează faza”, a declarat Zotta în emisiunea „Sport Center” de la Orange Sport.

Înainte ca cei doi foști arbitri să se pronunțe, un expert în arbitraj contactat de GSP la pauză considera că golul era acordat valabil: „Mâna nu are o poziție anormală, se ferește. Conform noului regulament, se consideră un henț accidental, dacă mingea atinge și corpul și mâna. Nu a fost o greșeală sancționabilă. Ar fi fost sancționabil doar dacă Șut era cel care marca din acea fază”.

O schimbare de regulament din anul 2021 prevede că dacă mingea lovește altă parte a corpului și ricoșează în braț, cum a fost în acest caz, faza nu se sancționează. În situația dată, nu este clar dacă mingea lovește prima dată corpul. 

VIDEO. Tensiuni la porți înainte de FCSB - Rapid » Ultrașii acuză noul mod în care jandarmii îi legitimează: „Suntem asasini?!”

Citește și alte știri despre FCSB - Rapid:

VIDEO Săpunaru a început derby-ul de la conferință: „Știm cine e antrenor acolo, așa că...”

Cum decurg negocierile pentru numirea unui nou antrenor la FCSB » MM Stoica: „Am «semi-mințit»”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (49)
Cripure
Cripure  •  08 Noiembrie 2022, 15:39

Sesizez o contradictie: daca mingea ricosa in poarta din Sut, golul ar fi fost anulat pentru ca s-ar fi considerat ca s-a comis hent. Insa daca a ricosat la Compagno , care a si marcat, golul e valabil pentru ca hentul a fost comis accidental! Si degajarea lui Sapunaru a fost tot accidentala...

grigs1981
grigs1981  •  07 Noiembrie 2022, 20:17

Mare filozofie...Bai,Sut a vrut sa opreasca mingea sutata de Sapunaru spre terenul lor?Daca a vrut sa opreasca mingea ,a si declarat ca l-a atins in mana,ce mai tura-vura,a fost hent ! Reamintim zecesebistii si l-au tras pe fostul arbitru Tudor...de ce ?Il duce pe Octavian Popescu la manastire?CFR si l-a luat pe alt arbitru...de ce ?Ca e mare manager,nu-i asa?E cale lunga pana se va schimba fotbalul romanesc...

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  07 Noiembrie 2022, 20:05

Comentariile din acest articol sint dovada clara ca ...." multi vad,..putini pricep" ( printre astia,.. care nu pricep si unii ziaristi si comentatori). Oricine vede poza , poate vedea ca mingea loveste corpul, ca Sut nu are interes sa isi largeasca " aria corpului", ca si daca e lovit in cot , a fost concomitent cu lovirea corpului. Sut e cu spatele la poarta,...ce intentie..." ofensiva"... e asta ?Este limpede...nu a fost hent sanctionabil, degeaba incearca... " zottistii" sa tulbure apele. Era altceva...daca ramineas cu fata catre poarta, sa poata premedita, la departeze bratele, ca sa opreasca mingea, ...sau daca marca Sut.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează