FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FARUL 4-0

VIDEO + FOTO Inaugurare cu fast a stadionului » Hermannstadt a dat de pământ cu Farul Constanța, în runda #20 din Superliga

Primul meci pe noua arenă din Sibiu
Foto: Cristi Preda (GSP) +32   FOTO
Primul meci pe noua arenă din Sibiu Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , , - Publicat sambata, 10 decembrie 2022 08:00 / Actualizat sambata, 10 decembrie 2022 21:58

Hermannstadt s-a impus în fața Farului, scor 4-0, în runda cu numărul 20 din Superliga.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI!

Elevii lui Marius Măldărășanu s-au distrat cu trupa lui Gică Hagi chiar la meciul de inaugurare al stadionului din Sibiu. 

Gazdele au început excelent partida. Silviu Balaure a deschis scorul în minutul 2, când a reluat din 3 metri o centrare venită de la Raul Opruț. Prima ocazie a Farului a venit în minutul 24, când Alibec l-a pus la încercare pe Letica cu un șut la colțul lung.

Silviu Balaure a reușit „dubla” la 9 minute de la reluarea jocului. Fotbalistul ardelenilor a primit o pasă excelentă de la Daniel Paraschiv și l-a învins pe Aioani cu un șut pe mijlocul porții. 

Reușita a fost însă analizată de arbitrul Bogdan Dumitrache la VAR, fiind invocat un presupus fault la Grameni, înainte ca balonul să ajungă la Paraschiv. „Centralul” a acordat însă golul, al doilea marcat de Balaure în această stagiune.

În minutul 65, Farul a rămas în inferioritate numerică. Chemat la marginea terenului pentru a analiza faza, Bogdan Dumitrache i-a acordat lui Mihai Popescu cartonașul roșu, pentru o intrare dură asupra lui Daniel Paraschiv. 

Patru minute mai târziu, Hermannstadt a primit un penalty, în urma unu fault comis de Grameni asupra lui Bejan. Bogdan Dumitrache a consultat și de această dată VAR-ul. Buhăcianu a transformat lovitura de pedeapsă, cu un șut puternic pe centrul porții și a dus scorul la 3-0.

În minutul 74 a fost restabilită egalitatea numerică, după ce Issah a fost eliminat, în urma unui fault dur comis asupra lui Romario Benzar, fundașul dreapta al Farului. 

Și de această dată, Bogdan Dumitrache a consultat sistemul de arbitraj video. Trei minute mai târziu, Buhăcianu putea înscrie încă un gol pentru Hermannstadt. Lansat excelent de Mino Sota, acesta a tras puternic în Marian Aioani, portarul dobrogenilor.

În minutul 90+5, Petrișor Petrescu a dus scorul la 4-0 după ce a transformat un penalty obținut chiar de el, în urma unui fault comis de Dragoș Nedelcu. În minutul 90+9 Buhăcianu a trimis balonul în poartă, însă reușita acestuia a fost anulată pe motiv de offside. 

S-a terminat 4-0 pentru Hermannstadt, cara ajunge la 30 de puncte acumulate în acest sezon. Farul a ajuns la abia a doua înfrângere a sezonului, după ce a fost bătută de CSU Craiova, scor 3-4, la Turnu-Severin și rămâne liderul campionatului, cu 44 de puncte.

Final: Hermannstadt - Farul 4-0

VIDEO. Torțe și lumini. Cum a arătat ceremonia de inaugurare a stadionului din Sibiu

+28 FOTO

Foto: Imagini de la inaugurarea stadionului din Sibiu

+2 FOTO

VIDEO. Show de lumini înainte de Hermannstadt - Farul

Ce au remarcat reporterii GSP, prezenți pe stadionul din Sibiu

  • Lovitura de start a meciului a fost dată de Viorel Hizo, fost fotbalist la ASA Sibiu.
  • Stadionul este sold-out. Puținele bilete rămase la dispoziție s-au vândut în cursul zilei de azi.
  • Aproximativ 12.800 de fani au asistat la partidă.

Hermannstadt - Farul, echipe de start: 

HERMANNSTADT: Letica - Butean, Bejan, Antoche, Opruţ – Mino, Biceanu - Balaure, Alhassan, Oroian - Paraschiv
REZERVE: Muțiu, Issah, Medina, Răuță, Năstăsie, P. Petrescu, C. Popescu, Babic, Buhăcianu
ABSENT: I. Stoica (accidentat)
ANTRENOR: Marius Măldărășanu

FARUL CONSTANȚA: Aioani - Sîrbu, Larie, Popescu, Kiki - Artean, Băluţă, Grameni - Torje, Alibec, Pitu
REZERVE: Buzbuchi, Benzar, Nedelcu, Bîrzu, Casap, Doukoure, Sali, Morar, Moldoveanu
ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Stadion: Municipal (Sibiu)
Arbitru: Dumitrache Bogdan (Bucureşti) / A1: GriAvram Valentin (Bucureşti), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti) / Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu Mureş), Arbitru AVAR: Slabu Stelian (Braşov)

Ziua Porților Deschise la noua arenă din Liga 1 » Burleanu și primarul au tăiat panglica. Primul meci e deja sold-out!
STADION
Ziua Porților Deschise la noua arenă din Liga 1 » Burleanu și primarul au tăiat panglica. Primul meci e deja sold-out!
Sepsi - FC Voluntari 1-1 » Reprize împărțite, egal echitabil. Clasamentul după primul meci al etapei #20
Sepsi - FC Voluntari 1-1
Sepsi - FC Voluntari 1-1 » Reprize împărțite, egal echitabil. Clasamentul după primul meci al etapei #20
Lui Răducioiu nu i-a venit să creadă când a auzit cine e antrenorul care tocmai a semnat în Liga 1: „Doamne! Am lucrat cu el, dar nu știu dacă are capacitatea”
REACȚIE
Lui Răducioiu nu i-a venit să creadă când a auzit cine e antrenorul care tocmai a semnat în Liga 1: „Doamne! Am lucrat cu el, dar nu știu dacă are capacitatea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
CraioveanuM
CraioveanuM  •  11 Decembrie 2022, 09:34

,,Regele" ? Care rege ? Balaci-Dobrin Dobrin-Balaci atăt.

Baluba
Baluba  •  11 Decembrie 2022, 08:19

Blat cinstit.

farist11
farist11  •  11 Decembrie 2022, 02:06

Primul şi al doilea gol au fost marcate din poziții de offside clar la cel care a marcat. VAR-ul s-a sesizat la penalty-urile din careul Farului, dar în celălalt careu au fost alte două penalty-uri clare, la care VAR-ul nu a mai intervenit. Mâncătorie pe față. Camera VAR ne-a tocat mărunt.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează