FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Hora spre Poznan » Pandurii și-ar putea vinde golgeterul în Polonia

Hora a venit gratis la Pandurii în vara lui 2015
Hora a venit gratis la Pandurii în vara lui 2015

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2016 00:00

Pandurii l-ar putea vinde pe Ioan Hora în Polonia, la Lech Poznan.

Transformarea lui Hora, 27 de ani, din mijlocaș stânga în vârf împins nu doar a dus Pandurii pe locul 3, ci a dat și actualul golgeter al campionatului. Ioan a punctat de 17 ori în sezonul regular și play-off și a atras atenția cluburilor din străinătate.

Polonezii de la Lech Poznan au încercat să îl semneze pe atacant și în iarnă, însă oferta acestora nu a fost pe placul clubului din Tg. Jiu, oficialii gorjenilor luând în calcul și o clasare cât mai bună în campionat, lucru greu realizabil fără cel mai important om de gol.

Polonezii au un singur atacant de calibru, pe Dawid Kownacki, de 19 ani. Acesta a avut un sezon foarte bun pentru vârsta sa: a evoluat în 20 de partide și a marcat de șase ori. Kownacki va fi însă vândut în vară, ofertele curgând pentru atacant.

Cei de la Lech sunt gata să dea o sumă importantă din banii pe care îi vor primi din acest transfer pentru a-l aduce pe Hora, cele două cluburi urmând să se pună la masa tratativelor imediat după încheierea sezonului.

"Avem discuții cu mai multe cluburi. Am discutat și cu polonezii și în perioada următoare vom lua o decizie în privința lui Hora"
Narcis Răducan, președinte Pandurii

1.500.000 €este cota lui Hora, conform transfermarkt.de

Ce s-a întâmplat cu ultimii golgeteri ai României:

Nume Sezon Goluri Ce s-a întâmplat ulterior cu jucătorul
Gregory Tade 14/15 18 A fost transferat la Steaua, unde prinde rar lotul
Liviu Antal 13/14 15 A ajuns la Genclerbirligi, apoi la Beitar și Hapoel Tel Aviv, iar acum joacă la Pandurii, împrumutat
Rusescu 12/13 21 L-a transferat Sevilla pentru 2,2 milioane de euro, a mai jucat la Braga și Steaua, iar acum joacă la Osmanlispor
Wesley 11/12 27 A fost vândut la Al-Hilal pe 3 milioane, a mai evoluat pentru Millonarios, CSMS Iaşi și UA Barbarense
Ianis Zicu 10/11 18 A fost cedat la ȚSKA Sofia pentru 500.000 de euro, iar de acolo a plecat în Coreea de Sud pe 2,3 milioane de euro

Clasamentul golgeterilor

1. Ioan Hora Pandurii 17 goluri
2. Denis Alibec Astra 14 goluri
3-4. Nicolae Stanciu Steaua 12 goluri
3-4. Florin Tănase Viitorul 12 goluri
5. Cristian Lopez CFR Cluj 11 goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează