FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Horațiu Moldovan și Rapid s-au înțeles în privința plecării » Decizia luată în Giulești

Portarul Horațiu Moldovan a făcut semnul victorie
Portarul Horațiu Moldovan a făcut semnul victorie

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2023 22:19 / Actualizat vineri, 29 decembrie 2023 22:19

Horațiu Moldovan, 25 de ani, ar putea pleca în această iarnă de la Rapid. Portarul naționalei României este dorit în Elveția, de FC Basel. GSP a aflat că data limită pentru transferul său este 20 ianuarie.

Recent, acționarul minoritar de la Rapid, Victor Angelescu, anunța la DigiSport că „am stabilit cu Horațiu Moldovan un termen până la care poate să plece în această iarnă. Dacă va fi depășit, va rămâne până în vară. El vrea să plece la un club la care să joace și diferența de salariu să fie mare. Termenul e finalul lui ianuarie”.

Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții
ANTRENOR
Președintele din Superligă plănuiește demiterea antrenorului! Ședință decisivă astăzi + Tehnicianul cu care a purtat deja discuții

Horațiu Moldovan rămâne la Rapid, dacă nu se transferă până pe 20 ianuarie

GSP.ro a aflat că termenul limită stabilit de comun acord ar fi 20 ianuarie. Dacă până atunci portarul naționalei nu primește o ofertă financiară care să-i convină, va rămâne alături de giuleșteni până la finalul acestui sezon.

Bonus special dacă rămâne până la finalul sezonului

Surse apropiate clubului au detaliat: „În cazul în care Moldovan nu se va transfera până pe 20 ianuarie, s-a căzut de acord că acea clauză de reziliere de 800.000 de euro să fie suspendată până în vară. Pentru că perioada de transferuri se închide pe 10 februarie și dacă vreun club ar achita clauza, Rapid ar rămâne descoperit pe acea poziție. 

Ar fi greu să mai găsească în ultimele zile de transferuri un portar de valoare, care să compenseze plecarea lui Moldovan. Iar fiindcă a fost de acord cu suspendarea clauzei, Horațiu va mai primi un bonus financiar".

Deocamdată, giuleștenii îi mai au ca variante de portari pe veteranul Virgil Drăghia (33 de ani) și pe tânărul George Ungureanu (16 ani), internațional U17. Și Codruț Sandu (17 ani) este tot al Rapidului, internaționalul U18 fiind împrumutat deocamdată în Liga a 3-a la LPS Clinceni, unde este titular.

Ar prefera un portar din Liga 1

Deocamdată, Horațiu Moldovan (25 de ani) este în tratative cu mai multe cluburi și este foarte posibil totuși să plece în străinătate în această pauză de iarnă. Ultima variantă vine de la Basel, formație aflată pe locul 11 din 12 în prima ligă elvețiană, după 18 etape. 

Rapid caută portar și a demarat deja discuțiile, cel mai probabil urmând să se orienteze către un portar din Liga 1, giuleștenii fiind dispuși să achite între 300.000 și 500.000 de euro pentru un goalkeeper de valoare, care să poată asigura postul de titular pentru următorii 2-3 ani. Adică un interval în care să crească George Ungureanu și Codruț Sandu, doi portari de mare perspectivă.

2,6 milioane de euroeste cota lui Horațiu Moldovan, conform transfermarkt.com, cu 800.000 mai mare decât în decembrie 2022

VIDEO. Silviu Lung explică transformarea lui Horațiu Moldovan: „Valoarea unui portar se vede în meciurile decisive”

Citește mai multe știri despre Rapid:

Rapid, în sărbătoare! Ce au făcut Șucu și Angelescu după ultimele transferuri
RAPID
Rapid, în sărbătoare! Ce au făcut Șucu și Angelescu după ultimele transferuri
Ermal Krasniqi, primul interviu după transfer: „De aceea am ales Rapid”
RAPID
Ermal Krasniqi, primul interviu după transfer: „De aceea am ales Rapid”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
emil1986
emil1986  •  30 Decembrie 2023, 09:27

Nicio echipa nu va plati clauza de reziliere. Motivul? Moldovan e un portar slabut, care are nenumarate gafe facute in ultimele 2 editii de campionat.

gigimarga2
gigimarga2  •  30 Decembrie 2023, 08:47

Da, e clar , nu va pleca . Incerca si el sa mai stoarcă ceva bani de la Șucu sa speculeze momentul favorabil

contandino
contandino  •  30 Decembrie 2023, 07:55

printre putinii jucatori care au evoluat la Rapid care nu si-a ascuns mentalitatea de mercenar!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează